Akhisar Belediyespor'un Milli Altın Kızları

Akhisar Belediyespor Taekwondo takımı ve milli sporcu Nuray Olçay'ın ardından kardeşi Nurgül Olçay'da ilk kez milli formayı giyecek.


Spor 10.04.2015 17:55:10 1451 0

Akhisar Belediyespor

2014 yılında 44 kilogramda milli takım formasını terleten Nuray Olçay'ın ardından bu yıl da kardeşi Nurgül Olçay 41 kilogramda milli forma ile mücadele verecek. 2014 yılında Uluslar arası 4. Rumi Yıldızlar Taekwondo Şampiyonası'na; Türkiye Taekwondo Şampiyonu olan 14 yaşındaki Nuray Olçay 44 kilogramda Milli takımımızı temsilen katılıp üçüncü olarak kürsüye çıkmıştı; 2015 yılında beşincisi yapılacak olan Uluslar arası yıldızlar Taekwondo şampiyonasına Türkiye şampiyonu 12 yaşındaki Nurgül Olçay Milli takımımızı temsilen 21-22-Nisan tarihlerinde Konya'da 41 kilogramda ülkemizi temsil edeceği bildirildi.

Akhisar Belediye Gençlik ve Spor Kulüp Antrenörü Hüseyin Yüksel iki yıl üst üste Manisa ilimizden Milli takıma sporcu vermenin mutluluğunu yaşamaktayız. Asıl hedefimiz 2015 yılının Temmuz ayında Fransa'da Avrupa Şampiyonası, Eylül ayında Kore'de yapılacak olan Dünya şampiyonasına Milli takımına kulübümüzden sporcu vermektir. 12-17-Mayısta Marmaris'te Yıldızlar Avrupa ve Dünya şampiyonası seçmelerine çok disiplinli hazırlanıyoruz. Sporcularımız Nuray Olçay, Nurgül Olçay ve Perihan Akkuzu gerekli çalışmayı yaparak Allah'ın izniyle İstiklal Marşımızı Dünya ve Avrupa şampiyonasında okutmayı istiyoruz. 2015 yılı Ocak ayında yapılan G1 Turnuvası ve Avrupa Kulüpler Şampiyonası'nda her üç sporcumuz başarıyla kürsüye çıkarak asıl hedefimiz olan Avrupa ve Dünya Şampiyonası öncesi güzel tecrübe ve kalitelerini geliştirmek için moral kazanmışlardır.Başarılarımız artmaya devam ederken hedeflerimize adım adım yaklaşmak bizleri şımartmayacaktır. Daha dikkatli daha disiplinli olgunluğumuz ve erdemliliğimizi bozmadan bizlere verilen değerleri hak etmeye devam ederek Türk sporumuza Akhisar Belediyespor Kulübümüzün sporcu üreten yapısına başarılar kazandırmaya çalışacağız” dedi.

 


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ