AKHİSAR´DA DÜNYA ZEYTİN GÜNÜ ETKİNLERİ DÜZENLENDİ

Akhisar´da Akhisar Ticaret Borsası, ATSO, Akhisar Ziraat Odası ve Akhisar Belediyesi tarafından düzenlenen Dünya Zeytin Günü etkinlikler düzenledi.


Gündem 23.11.2018 17:37:42 803 0

AKHİSAR´DA DÜNYA ZEYTİN GÜNÜ ETKİNLERİ DÜZENLENDİ

Akhisar´da Akhisar Ticaret Borsası, ATSO, Akhisar Ziraat Odası ve Akhisar Belediyesi  tarafından düzenlenen Dünya Zeytin Günü etkinlikler düzenledi.

Akhisar Organize Sanayi Bölgesinde Alhatoğlu zeytinyağı fabrikasında  bulunan Ayhan Sicimoğlu zeytinyağı işliğinde başlayan programda dışarından gelen davetlileri Ticaret Borsası Başkanı Alper Alhat, ATSO Başkanı Dr. Mehmet Ulusoy, Ziraat Odası Başkanı Ahmet Akboğa ve Alhatoğlu zeytinyağı işletme sahibi Mustafa Alhat karşıladı.  Zeytin Günü etkinliklerinde, Ayhan Sicimoğlu dışarıdan gelen misafirlere zeytinyağının önemini ve zeytinyağı ile ilgili kısa bir bilgi verdikten sonra Haus Zeytinyağı makineleri firma yetkilisi tarafında makineler hakkında bilgi verildi. Manisa Gazeteciler Cemiyet Başkanı Ertuğrul Aytaç, Sabah Gazetesi yazarı Yavuz Doat´ın da katıldığı programda Zeytinyağı Tanıtım Uzmanı Dr. Müge Nebioğlu zeytinyağının faydaları ve zeytinyağı tüketimi hakkında bilgi verirken davetlilere zeytinyağı tadımı da yaptırıldı.

Zeytine Minnet Yürüyüşü yapıldı

 Saat 14.30´da Akhisar Belediye Bandosu ve Halk Oyunları ekiplerinin katılımı ile Şehit Teğmen Tahir Ün Caddesinden başlayan ?Zeytine Minnet? kortej yürüyüşü yapıldı. Akhisar Belediyesi Halk oyunlarının gösterisinden sonra başlayan yürüyüş Tahir Ün Caddesi, Yeni Cami önü, itfaiye önü, Altıeylül okulundan yeni belediye önünde son buldu. Yürüyüş süresince çiftçilerinde traktörleriyle katıldığı kortej yürüyüşü boyunca  kuru üzüm dağıtımı yapılırken Akhisar Ziraat Odası personeli de  odanın önünden geçiş esnasında protokole karanfil dağıttı. Milli egemenlik Meydanında son bulan yürüyüşten sonra Akhisar Belediye Fuaye salonunda okullarda eğitim gören öğrencilerin çizdiğe resim sergisi açıldı. Dünya Zeytin Gününü  nedeni ile yürüyüşe ve resim sergisi açılışına Milletvekili Uğur Aydemir,  CHP Milletvekili A.Vehbi Bakırlıoğlu, Akhisar Kaymakamı Sabit Kaya,  Hava Meydan ve Garnizon Komutanı Hava istihkam Albay Mehmet Şahin, İlçe Jandarma Komutanı Mete  Demir, Belediye Başkanı Salih Hızlı,  başkan yardımcıları, İlçe Ziraat Odası Başkanı Ahmet Akbuğa, İlçe Tarım Müdürü Ahmet Kılıç, İlçe Emniyet Müdürü Engin Pınar, kamu kurum ve kuruluş temsilcileri, sivil toplum örgütü temsilcileri, çiftçiler ve vatandaşlar katıldı.  


Haber Kaynak : ERHAN ÇELİK