AKHİSAR´DA KONUTTA SORUN BÜYÜK, ÇÖZÜM ZAMAN ALIR

Akhisar´ın Konut Sektörü ve Kentsel Dönüşümü Konuşuldu.


Gündem 16.11.2018 13:02:23 913 0

AKHİSAR´DA KONUTTA SORUN BÜYÜK, ÇÖZÜM ZAMAN ALIR

Akhisar´ın Konut Sektörü ve Kentsel Dönüşümü Konuşuldu.

Engin Akyüz Manisa Medya TV´deki programında Akhisar´daki konut sektörünü ve kentsel dönüşüm çıkmazını tartışmaya açtı.

Bu hafta Akhisar´ın en önemli sorunlarından biri olan kentsel yapılanma, konut sektörü ve kentsel dönüşümü ele alan Engin Akyüz ile konuşuYORUM´un konukları, Akhisar İnşaat Müteahhitleri Derneği Başkan ve Yönetim Kurulu Üyeleri idi. Başkan Nurettin Koçoğlu, Yönetim Kurulu Üyeleri Arif Oruntaş ve Necmi Dalçam Akhisar´da altı yüzden fazla sayıya ulaşan müteahhitlerin durumunu, konuk sektöründe yapılan ve yapılmayanları, kentsel dönüşümle şehrin siluetine yapılacak dokunuşları anlattı.

Ekonomik dalgalanma, döviz kurlarındaki yükseliş, başta demir, beton ve tüm inşaat malzemelerinde yaşanan yükseliş, alınamayacak seviyeye gelen konut kredileri sebebiyle durma noktasına gelen konut sektörünün bu durumdan çıkış yolları arandı. Yeni kurulan derneğin kuruluş amaçları ve konut sektörü hakkında yapmayı planladığı çalışmalar olduğu dile getirildi.

Kentsel dönüşüm konusundaki görüşlerini açıklayan Arif Oruntaş ?kapsamlı bir çalışma, master planları Büyükşehir Belediyesi ve Akhisar Belediyesi tarafından yapılarak başlayabilir. Bu konuda TOKİ veya Çevre ve Şehircilik bakanlığı önderliğinde, belediyelerin katılımı, Akhisarlı müteahhitlerin girişimi ile çok önemli bir sonuç belirli bir vadede gerçekleşebilir. Bundan Akhisar´ın bu altı mahallesinde yaşayan halk kadar şehir de faydalanmış olur. Hem yeterli yeşil alan, rekreasyon alanı hem de güzel bir şehir silueti ortaya çıkarılmış olur? dedi.

Otopark konusuna açıklık getiren Necmi Dalçam, ?Bu güne kadar niçin binaların altına otopark yapmadınız?´ sorusuna cevap verdi. Dalçam ?Bizler müteahhit olarak yaptığımız inşaatların altına otopark yapılmayacaksa, o mahallenin otopark ihtiyacına cevap vereceğini taahhüt eden belediyeye  harçlarımızı yatırdık. Ancak görüyorum hala mahallelerde böyle bir yapılanma yok. Eğer belediyelerin kasasında para yok ise demek ki bu harç paraları başka amaç için kullanılmış? diyerek sorumluluğun yerel yönetimlerde olduğunu vurguladı.

Dernek başkanı Nurettin Koçoğlu hayal ettiği Akhisar´ı, memleketi olan Karadeniz gibi yeşillik içinde, düzgün mimari yapısı, çözülmüş trafiği ve yeterli otoparkları ile yaşamaktan zevk alınan bir şehir olarak tanımladı.

Gelecekte üç beş ay sonrasında konut sektöründeki tıkanıklığın açılacağı yönünde görüş bildiren konuklar, Akhisar İnşaat Müteahhitleri Derneği olarak Akhisar halkına daha düşük maliyetli, kullanışlı konutları sunmayı hedeflediklerini belirttiler.

Engin Akyüz ile konuşuYORUM her hafta olduğu gibi Akhisar´ın mahallelerini tanıtmaya devam etti. Programın her iki bölümün sonunda tanıtılan Sindelli ve Yayakırıldık mahallelerinin resimler ile ekranda görünmesi o mahalle sakinlerinin gönlünde taht kurdu. 


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ