AKHİSARDA O İDDİALAR YALANLADI

Akhisar Cumhuriyet Başsavcılığınca, zeytin dolandırıcılığı yalanlandı.


Polis/Adliye 15.11.2017 18:33:57 691 0

AKHİSARDA O İDDİALAR YALANLADI

Akhisar Cumhuriyet Başsavcılığınca, zeytin dolandırıcılığı yalanlandı.

Akhisar Cumhuriyet Başsavcılığınca, bazı ulusal gazete ve haber sitelerinde yayınlanan  Akhisarda ?30 milyon liralık zeytin vurgunu? manşetli haberde Akhisarlı tanınmış zeytinci  ailelerinden olan zeytin firması sahibi E.G. hakkında herhangi bir şikayetin olmadığı açıklandı.

Akhisar Cumhuriyet Başsavcılığından yapılan yazılı açıklamada şöyle deildi.

                15/11/2017 tarihinde Yeni Asır Gazetesi´nde yayınlanan ve Akhisar´da gerçekleştiği ileri sürülen "30 milyon liralık zeytin vurgunu" manşetli haberde ve Hürriyet Gazetesi´nde yayınlanan ve www.akhisarpress.com isimli internet haber sitesinde Hürriyet Gazetesi kaynak gösterilerek yapılan "Zeytin vurgunu! 30 milyonluk soruşturma" başlıklı haberlerde; Akhisar´ın tanınmış ailelerinden birine mensup olan zeytincilik firması sahibi E.G. hakkında Akhisar Cumhuriyet Başsavcılığı´na ve Akhisar İlçe Jandarma Komutanlığı´na çok sayıda karşılıksız çek ve dolandırıcılık suçlarından suç duyurusunda bulunulduğu içerikli haberler yer aldığı görülmektedir.

                Cumhuriyet Başsavcılığımızın E.G. isimli şahıs hakkındaki kayıtları incelendiğinde, en son 2016 yılında hakkında bedelsiz senedi kullanmak suçundan dolayı soruşturma yürütüldüğü ve neticesinde kovuşturmaya yer olmadığına dair karar verildiği, şahıs hakkında güncel olarak dolandırıcılık veya başka suçlardan herhangi bir şikayetin bulunmadığı anlaşılmaktadır.                      

                Yine Akhisar İlçe Jandarma Komutanlığı tarafından Cumhuriyet Başsavcılığımızın talimatı üzerine yapılan araştırmada, E.G. isimli şahıs hakkında dolandırıcılık ve karşılıksız çek düzenleme suçuna ilişkin olarak Akhisar İlçe Jandarma Komutanlığı´na yapılmış herhangi bir müracaatın bulunmadığı bilgisine ulaşılmıştır.

                Bahsi geçen haberlerde adı geçen zeytincilik firması yetkilisi E.G. vekili aracılığıyla Cumhuriyet Başsavcılığımıza müracaat ederek asılsız haberleri yapan kişiler hakkında şikayette bulunmuştur.

                Cumhuriyet Başsavcılığımıza herhangi bir suçun işlendiğine ilişkin ihbar veya şikayet başvurusu geldiği takdirde; Akhisar halkının sağlık, huzur ve güvenliği için suç ve suçlular ile mücadelemiz aralıksız devam edecektir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur

 

 


Haber Kaynak : ERHAN ÇELİK