Akhisarda Tiyatro Çalışabilecek Sahnemiz Yok

Akhisarda geçtiğimiz günlerde Akhisar Belediye Kültür salonunda Asder´in düzenlediği Kayıp Hayatlar Tiyatro oyunu sahnelenmişti.


Kültür/Sanat 16.05.2017 12:19:26 1060 0

Akhisarda  Tiyatro Çalışabilecek Sahnemiz  Yok

Akhisarda  geçtiğimiz günlerde Akhisar Belediye Kültür salonunda Asder´in düzenlediği Kayıp Hayatlar Tiyatro oyunu sahnelenmişti.  Akhisar ASDER´in düzenlediği  Mehmet Tekkanat´ın yazdığı Cevdet Ercan´ın yönettiği 2 Perdelik Kayıp Hayatlar tiyatro oyunun yönetmeni Cevdet Ercan´da oyun hakkında şöyle dedi ? Bu oyunumuzu ilk defa Akhisarda oynuyoruz,  bu oyun için bu ekip ile sahneye ilk çıkışımız. Bu oyunumuzu şu an Gördes, Soma Kırakağaç ilçelerimiz ile görüşmeler içerisindeyiz, Tabiki Belediyeler talep, istek ve arzu ederlerse Türkiyenin her yerinde seve seve oynaka isteriz. Bu oyun gençlerimiz için çok önemli bir oyun,  gençlerimizi topluma kazandırmak ve kötü alışkanlıklardan uzak tutmak için güzel mesajlar veriyor.

Akhisarda Sanata Değer Verilmiyor

 Biz  Türkiyenin her yerinde seve sev oynamak isteriz.Bu oyunumuz da Anne baba sevgisizliğinin toplumumuzda kaybolan değerlerimizin bir mesajı aynı zamanda, toplumda malesef  artık teknolojik gelişmelerden dolayı insanlık ilişkileri, soyal  bağlarımız kopmakta aramızdaki sevgi bağları azalmakta. Ben Akhisarlı Cevdet Ercan olarak  94 yılından beri tiyatronun içindeyim, daha önce oyunculuk yaptım. Son 3 yıldır yönetmenlik yapıyorum, çok sevdiğim genç kardeşlerim var gerçekten hepsi çok yetenekli, umarım ileride çok güzel dizilerde görürüz.  Akhisardan oyuncuda çıkabilir, Akhisarda malesef sanata değer verilmiyor, Akhisar bu sanat olaylarına sahiplenmiyor, Akhisarda şuan çalışabileceğimiz bir kültür salonumuz yok, biz bu oyunu ASDER´in salonunda çalıştık ve ilk defa burada sahneye çıkıyoruz. Biz bu oyunumuzu yaklaşık olarak 3 ayda çıkardık, ama bu süre dahada kısalabilir, eğer bir çalışma sahnemiz olursa sahnede direk çalışabilirsek süre daha da kısalabilir. Çünkü oyuncular daha önce oynadığımız bıçak sırtı, Televizyon Cumhuriyeti, Antigona  gibi oyunlarda  da rol alan arkadaşlarımız var, sahneye yabancı değiller artık oyunun çıkış süresi azaldı, hepsi tecrübeli arkadaşlarımız. Şhaftada 2 defa çalışmamızı şimdilik Tiyatro çalışmalarımızı ASDER´in binasında yapıyoruz? dedi. 


Haber Kaynak : ERHAN ÇELİK