AKHİSAR´DA VAKA SAYILARI DÜŞTÜ

Çin´in Vuhan kentinde ortaya çıkan, kısa sürede dünyayı etkisi altına alan ve Dünya Sağlık Örgütü tarafından pandemi ilan edilen Covıd-19(Koronavirüs) salgınının Akhisar´da da Pik yapmasının ardından düşüşe geçtiği gözlemlendi.


Gündem 8.06.2020 20:53:34 1283 0

AKHİSAR´DA VAKA SAYILARI DÜŞTÜ

Çin´in Vuhan kentinde ortaya çıkan, kısa sürede dünyayı etkisi altına alan ve Dünya Sağlık Örgütü tarafından pandemi ilan edilen Covıd-19(Koronavirüs) salgınının Akhisar´da da Pik yapmasının ardından düşüşe geçtiği gözlemlendi. Akhisar Belediye Başkanı Besim Dutlulu geçtiğimiz günlerde vaka sayılarındaki artış dolayısıyla vatandaşları konu üzerine uyaran sosyal medya paylaşımı gerçekleştirmişti. Birkaç gün önce yeniden paylaşım yapan Belediye Başkanı ?Son bir hafta şehrimizde vaka sayısı çok azaldı. Bu güzel haber bizi rahatlatmasın, lokanta kafe ve kahvelerin açılması esnafımız için çok iyi ama lütfen sosyal mesafeye ve hijyen kurallarına dikkat etmeye devam edelim. Belediyemiz önünde maske dağıtmaya devam ediyoruz.? ifadelerine yer verdi.

Sağlık Bakanlığı tarafından vatandaşların güvenli bölge ve vaka durumunu inceleyebilmeleri amacıyla oluşturulan Hayat Eve Sığar mobil uygulamasında da veriler güncellendi. Güncellenen veriler çerçevesinde vaka sayılarının önemli miktarda azaldığı gözler önüne sunuldu. Yeni Normal Hayat olarak ifade edilen yasakların yavaş yavaş kaldırıldığı bu günlerde vatandaşların rehavete kapılmaması üzerine konuşan Sağlık Bakanımız Fahrettin Koca´nın her fırsatta dile getirdiği gibi maske takıp, sosyal mesafe kurallarına uyarak el ve kişisel temizliğimize dikkat edilmeli.


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ