Akhisar´da Yapılar Engellilere Yönelik Tasarlanacak

Akhisar Belediye Meclisi´nin engelli meclis üyelerinin girişimleri sonunda ?Engellilere Yönelik Yönetmelik? meclisten geçti ve yürürlüğe girdi.


Gündem 25.04.2016 16:40:07 427 0

Akhisar´da Yapılar Engellilere Yönelik Tasarlanacak

Akhisar Belediye Meclisi´nin engelli meclis üyelerinin girişimleri sonunda ?Engellilere Yönelik Yönetmelik? meclisten geçti ve yürürlüğe girdi. Akhisar Belediye Meclis Üyeleri Gülşah Çorukman ile Caner Yılmaz´ın girişimleri ile ortaya çıkan imara yönelik çıkan yönetmelikle yeni yapılacak yapılarda engelli ve yaşlılarda düşünülerek tasarımlar yapılacak.

Konu hakkında ilk kıvılcımı engelli meclis üyeleri olarak başlattıklarını ve başarıya ulaştıklarını ifade eden meclis üyeleri Gülşah Çorukman ve Caner Yılmaz; Engellilere Yönelik Yönetmelik oluşturulması için önergeyi Kanun Nizam ve İmar Komisyonuna havale ettiklerini belirtti. İki meclis üyesi de yaptığı basın bildirisinde şu ifadelere yer verdi; ?Yapılan toplantıların ardından engeliler ve yaşlıların sağlıklı insanlar gibi zorlanmadan yaşamalarını sürdürebilmeleri, fiziksel çevrenin engelliler için ulaşılabilir ve yaşanabilir kılınması için, kentsel, sosyal, teknik alt yapı alanlarında ve yapılarda gerekli düzenlemelerin yapılması için Engellilere Yönelik Yönetmelik hazırlandı? dedi.

Usul ve esasların belirlendiği yönetmeliği Kanun ve Nizam Komisyonundan oy birliği ile geçirdiklerini belirten meclis üyeleri sözlerine şöyle devam etti; ?Akhisar ilçesi sınırlarında yaşayan engelli ve yaşlılarımızın hayatlarının kolaylaştırılmasına yönelik uygulanacak çalışma, usul ve esaslarını belirleyen yönetmelik ile ilgili komisyonumuz 23 Mart 2016 tarihinde toplandı ve oy birliği ile yürürlüğe girmesine karar verildi. 5393 sayılı kanunun 18.maddesinin (m) bendi gereğince meclis karar alınmak üzere komisyon raporu olduğu gibi meclisimizce de oybirliği ile kabulüne karar verilmişti. Hayırlısı olsun? dedi.

 


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ