Akhisar´daki söyleşinin bu haftaki konuğu THM Sanatçısı Bayram Bilge Tokel oldu

Akhisar Belediyesi Sanat Atölyelerinin düzenlendiği dördüncü medeniyet söyleşileri Akhisar Belediyesi Meclis Toplantı Salonunda düzenlendi. Moderatör, Deneme ve Biyografi yazarı Fahri Tuna´nın yönettiği söyleşinin bu haftaki konuğu ?Türküler Bizi Söyler?


Kültür/Sanat 11.02.2018 00:48:36 1052 0

Akhisar´daki söyleşinin bu haftaki konuğu THM Sanatçısı Bayram Bilge Tokel oldu

Akhisar Belediyesi Sanat Atölyelerinin düzenlendiği dördüncü medeniyet söyleşileri Akhisar Belediyesi Meclis Toplantı Salonunda düzenlendi. Moderatör, Deneme ve Biyografi  yazarı Fahri Tuna´nın yönettiği söyleşinin bu haftaki konuğu ?Türküler Bizi Söyler? isimli söyleşisi ile Bayram Bilge Tokel oldu.

1957 Yozgat doğumlu Türk Halk Müziği Sanatçısı Bayram Bilge Tokel, 1979 yılında Gazi Üniversitesi Yüksek Teknik Eğitim Fakültesinden mezun olurken Türkiye Yazarlar Birliği´nde 14 yıl yönetim kurulu üyeliği, 7 yıl genel sekreter, 4 yıl genel başkan yardımcılığın görevlerinde bulundu. 1989 yılında Tokel, Kültür Bakanlığı tarafından gönderildiği Amerika Birleşik Devletlerinde Maryland Üniversitesinde halk müziği ve bağlama dersleri verirken ilk albümü yine burada yayınlandı. Tokel, müzik hayatında Muharrem Ertaş, Hacı Taşan, Çekiç Ali, Neşet Ertaş, Bayram Aracı, Refik Başaran ve Nida Tüfekçi gibi türkü ustalarının albümlerini, Kurtuluş Savaşı ve Cephe Türkülerini hazırlayıp yayınladı. Yurt içinde ve yurt dışında solo konser ve resitaller veren Tokel, Gazi Üniversitesinde öğretim üyeliği yaptıktan sonra 2004-2007 yılları arasında Kültür Bakanlığı Sanatlar Genel Müdürlüğünde görev yaparken emekli oldu.

Sözlerine Akhisar´ın çok güzel ve şirin bir yerleşim yeri olduğunu ve burada yaşayanların buranın kıymetini bilmesi gerektiğine vurgu yaparak başlayan Bayram Bilge Tokel, özellikle türkü ustası Neşet Ertaş´ın hayatından örneklemeler yaptı. Tokel, gençlere seslenerek onlara türkü dinlemeleri konusuna tavsiyelerde bulundu. Söyleşi programına Akhisar Belediye Başkan Yardımcısı Ömer İşçi ve Ali Velestin, Sanat Atölyeleri Sorumlusu Umut Ak ve Akhisarlı gençler katıldı.

Söyleşi, THM Sanatçısı Bayram Bilge Tokel´in seslendirdiği türkülerle son buldu.


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ