Akhisar Eğitim ve Kültür Destekleme Derneğinden Anlamlı Ziyaret

Akhisar Eğitim ve Kültür Destekleme Derneği Akhisar Hayvanları Koruma Yaşatma Derneğini yönetim kurulu üyeleriyle birlikte ziyaret etti.


Gündem 17.03.2015 15:10:47 1817 0

Akhisar Eğitim ve Kültür Destekleme Derneğinden Anlamlı Ziyaret

Akhisar Sağlık Eğitim Kültür Vakfı (AK-SEK Vakfı) Genel Sekreteri ve Akhisar Hayvanları Koruma Yaşatma Derneği Başkanı Sabahat Uzun dernek üyeleri Ünsal Yaprak, Fatma Öztürk, Gülay Naymanlı, Hülya Ak, Gül Yorgun ve gönüllü üyeler Ayşe Bebek ve Fikriye Esmerin hazır bulunduğu toplantıya Dernek Başkanı Hacer Erden, Nursel Mercan, Elif Boyacı, Melek Mercan, Meryem Akçay birlikte katıldılar.

AK-SEK Vakfı Genel Sekreteri Sabahat Uzun vakıf çalışmaları hakkında geniş bilgi verdikten sonra Hayvanları Koruma Yaşatma Derneğini Kaymakam Kamil Köten zamanında kurulmasına karar verildiğini hayvanların yasal haklarının korunması için mutlaka bir dernek çatısı altında faaliyet gösterilmesi gerektiği düşüncesinden yola çıkıldığını ifade etti. Akhisar'da çok sayıda hayvan sever olduğunu ifade eden Sabahat Uzun hayvanlara verilen yasal haklarının bütün dünyada neredeyse uygulanmadığını ifade etti. Akhisar'da yapılan çalışmalardan bahseden dernek başkanı AK-SEK Vakfı çatısı altında yıllardır hayvan hakları üzerine çalışmalarda yaptığını fakat bazı insanların hala hayvan sevgisi konusunda yetersizlikler yaşaması sonucu İNSAN ve HAYVAN arasında duygusal bağın kurulamadığını söyledi. Sokakta yaşayan kedi ve köpeklerin mutlaka sağlıklı bir çevrenin oluşması adına sahiplenilmesi gerektiğini ifade etti. Hayvanları zehirlemenin ya da öldürmenin ne İslam diniyle nede ahlakla bağdaşmadığını ifade eden Sabahat Uzun Hayvanları katledenlerin ve sebep olanların ölümlerinin ise adeta insanlığa ibret olduğunu açıkladı. Akhisar Eğitim ve Kültür Destekleme Derneği Başkanı Hacer Erden en yakın zamanda dernekten bir kedi evlat edinmek istediğini söyledi. Ayrıca Akhisar Eğitim ve Kültür Destekleme Derneği yanında getirdikleri hazır mamaları sahipsiz hayvanlara dağıtılmak üzere Akhisar Hayvanları Koruma Yaşatma Derneğine hediye ettiler. Toplantı çay servisinin ardından sona erdi.


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ