Akhisar Halk Eğitim Merkezinden Büyük Gösteri

Akhisar Halk Eğitim Merkezi bünyesinde okullarda açılan halk oyunları kurslarına katılan öğrenciler festival bünyesinde gösterilerini soğuk hava koşullarına rağmen gerçekleştirdi.


Kültür/Sanat 29.05.2015 17:46:29 1649 0

Akhisar Halk Eğitim Merkezinden Büyük Gösteri

Akhisar Mehmet Keskinoğlu İlköğretim Okulu, TOKİ Zeytin Kent İlköğretim Okulu, Halil Mandacı İlköğretim okulu öğrencilerinden oluşturulan Manisa Yöresi, Artvin Yöresi ve Üsküp Yöresi Halk oyunları gösterileri izleyenleri mest etti.

Kısa bir süre içerisinde başlayan kurslarda toplamda 105 öğrenci farklı farklı yöresel oyunları öğrendi. Halk Eğitim Merkezi bünyesinde aynı zamanda yetişkinlere açılan kursta ise Manisa Yöresi ekibi gösterilerini gerçekleştirirken, Trabzon Yöresinden düz horon, Ankara Yöresinden Misket ve Ege'nin en meşhur oyunu harmandalı oyunlarını sergilediler. Yetişkinlerle birlikte toplamda 105 öğrenci olan kursların eğitmenliğini Halk Oyunları Antrenörü Samet Gögen gerçekleştirdi.

Festival bünyesinde Akhisar Gölette stant açan Halk Eğitim Merkezi el işi ürünlerinin yanı sıra kültürel faaliyetlerde yapmış olduğu çalışmalarını da sergilemeye devam ediyor. Samet Gögen'in yetiştirdiği halk oyunları ekipleri yaklaşık 1 saat gösteri gerçekleştirdi.

Akhisar Halk Eğitim Merkezi Halk Oyunları Antrenörü Samet Gögen emeği geçen tüm öğrencilerine teşekkür ederken; Biz gençlerimize ve büyüklere kendi kültürümüzü öğretmek için çaba sarf ediyoruz. Bizle biliyoruz ki kültür olmadı mı toplum da olmaz. Öğrencilerimizin güzel oynaması, kötü oynaması bizi ilgilendirmiyor. Sahnede vermiş oldukları emeği sergilediler. Yağmur, çamur demeden hepsi kursumuza devam etti. Özverili çalışmaları yeterliydi. En önemlisi de kendi kültürümüzü sergilerken o duyguyu yaşamaları ve herkese yaşatmalarıdır. Umarım biz nasıl onlara öğretiyorsak onlarda bir kişi bile olsa başka birisine öğretirler. Kültürümüzü her zaman yaşatmalı ve geliştirmeliyiz. Bize bu imkanı veren Akhisar Halk Eğitim Merkezimize de teşekkür ederiz. Halkın eğitimine her daim devam edeceğiz. Herkese teşekkür ederim.” dedi.

CHP Manisa Milletvekili Özgür Özel, Akhisar Çağlak Festivalinde stant açan esnafı ziyaret ederken aynı zamanda halk oyunları gösterilerini de izledi. Tüm dansçıları ve halk eğitim merkezini tebrik ederken, çalışmaların daim olması temennisinde bulundu.


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ