Akhisarlı Sivil Toplum Örgütleri Terörü Lanetledi

Son Günlerde artan terör olayları nedeniyle Akhisar Sivil Toplum Kuruluşları olarak bir yürüyüş programı düzenlendi.


Gündem 10.09.2015 20:48:31 349 0

Akhisarlı Sivil Toplum Örgütleri Terörü Lanetledi

Son Günlerde artan terör olayları nedeniyle Akhisar Sivil Toplum Kuruluşları olarak bir yürüyüş programı düzenlendi. Şehit Teğmen Tahir Ün Caddesi Öğretmen Evi önünde toplanan sivil toplum örgütleri başta olmak üzere bir çok vatandaş katıldı. Şehit Teğmen Tahir Ün Caddesi üzerinden, merkez çarşı, birinci nakliye caddesi ve 14 sokak üzerinden Milli Egemenlik Meydanı Atatürk anıtına geçen kalabalık burada saygı duruşu, İstiklal Marşı ve basın açıklaması ardından Ali Doru´nun yaptırdığı  dua ile  son buldu.

Basın açıklamasını okuyan ve göz yaşlarına hakim olmayan Lokantacılar Odası Başkanı Adem Duman "Son günlerde PKK terör örgütünün asker ve polislerimize yaptığı hain saldırılarla Ülkemiz yeniden terör belasıyla karşı karşıya bırakıldı. Adı amacı ne olursa olsun nerden gelirse gelsin kardeşçe yaşanılan bu topraklarda birlikte yaşama iradesine engel olmaya çalışan terörü ve teröre destek verenleri nefretle kınıyoruz.

Türk bayrağına sarılı şehit tabutların yüreklerimizi dağlamakta, ülkemizin geleceği hakkında endişemizi artırmaktadır. Ülkemizin yaşadığı bu kara gülerde en çok analarımızın yürekleri yanmaktadır. Evlatlarımız; vatan ve bayrak uğruna canlarını feda ederek şehitlik mertebesine ulaştılar. Herkes bilmelidir ki canımızdan üstün bildiğimiz vatan sevgimizin simgeleri olan şehitlerimiz, ilelebet yaşayacak ve hiç bir güç ülkemizi parçalanmayacak, birlik ve beraberliğimizi bozamayacaktır.

Geleceğimizi, çocuklarımızı, gençlerimizi, hayatlarımızı kaybediyoruz. Devlet büyüklerimizden isteğimiz; Son terörist yok edilene kadar mücadelenin sürdürülmesidir. Yoksa çocuklarımıza söyleyecek sözümü; bakacak yüzümüz olmaz. Millet olarak birlikte hareket etmek ön yargılardan kurtulmak, siyasi çıkarları bir kenara itmek ve terörün üzerin partiler Üstü bir yaklaşımla gitmek zorunda olduğumuzu düşünüyor, Şehitlerimize Allah´tan rahmet, Ailelerine ve Milletimize baş sağlığı diliyoruz" dedi.

Öte yandan grup yürüyüş boyunca; Polise uzanan eller kırılsın, Askere uzanan eller kırılsın, Şehitler ölmez vatan bölünmez, Vatan sana canım feda, Hepimiz devletiz PKK´ya yeteriz, Ne mutlu türküm diyene Tek millet tek bayrak, Kahrolsun pkk, Akhisar uyuma şehidine sahip çık, Mustafa kemalin askerleriyiz, Her Türk asker doğar, Ya Allah bismillah Allahu Ekber, Mecliste hain istemiyoruz" sloganlarını attı.

 


Haber Kaynak : ERHAN ÇELİK