Akhisarlı Foto Muhabirleri Fotoğraf Sergisi Açıldı


Kültür/Sanat 9.07.2013 13:13:07 5031 0

Akhisarlı Foto Muhabirleri Fotoğraf Sergisi Açıldı

Akhisar’da faaliyet gösteren ulusal ve yerel medyada görev yapan foto muhabirlerinin fotoğraflarından oluşan fotoğraf sergisi açıldı. Akhisar Belediyesi önderliğinde, Sevgi yolu üzerinde açılan “Akhisarlı Foto Muhabirleri Objektifinden Fotoğraf Sergisi” Akhisar Kaymakamı Kamil Köten, Belediye Başkanı Salih Hızlı, Başkan Yardımcısı Ömer İşçi, İlçe Emniyet Müdür Yardımcısı Alparslan Demiray, Akhisar Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürü İbrahim Topaloğlu, AK Parti Kadın Kolları Başkanı Şemsi Okur ve yönetim kurulu üyeleri, AkhisarsporTataftarlar Derneği’nin katılımı ile açıldı.

Açılış konuşması yapan Akhisar’ın en fazla foto muhabirliği yapan Haldun Akyüz şunları kaydetti; “Belediye başkanımız sayın belediye başkan yardımcımızın destekleriyle bu sergiyi meydana getirdik. Fakat kısa bir zamanda olduğu için belki arkadaşların elindeki fotoğraf arşivini tarama imkanları çok az oldu. Bundan sonraki sergilerde daha önemli fotoğrafların çıkacağına inanıyorum. Tekrar herkese çok teşekkür ediyorum” dedi.

Akhisarlı foto muhabirlerini çok büyük emek sarfettiğine işaret eden Akhisar Belediye Başkanı Salih Hızlı ise şunları kaydetti; “Her mesleğin emekçileri vardır, basın emekçileri olarak önümde muhabir arkadaşlarımız var. Fotoğrafları çeken detayları konduran arkadaşlarımız var. Onlar benim başkanlığık hayatım boyunca sürekli her faaliyetimizde bir arada olduk, sağ olsunlar her konunun bire bir içerisinde oldular. İnsanların haber alma hakkını ulaştırmaya çalıştılar ve objektif bir şekilde bunu yansıttılar. Bütün Akhisarlı’lar olarak onlardan gurur duyuyoruz. Gerçekten büyük bir emek sarf ediyorlar. Bu emeklerinin karşılığında da öncelikle Kenan Molla ve Haldun Akyüz ağabeyime ve diğer arkadaşlarımızın çok arşivleri var. Kenan Molla ve Haldun Akyüz ağabeylerimiz Akhisar’ın önemli bir hafızasını ellerinde tuttuklarını biliyorum. Bu anlamda Akhisar’ımızın onlarla birlikte ve biz Akhisar’ımızla birlikte emin adımlarla ilerliyoruz. Yapmış olduğumuz her şeyi kayıt altına alıyoruz, bu çok önemli bir görev. Dolayısıyla bizlerde onların bu emekleri karşısında çok sembolikte olsa böyle bir sergi yaptık. Bütün arkadaşlarımız buradalar, sergilemiş olduğumuz fotoğraflar çok kısmi fotoğraflar. Ben tekrar emeği geçen tüm arkadaşlarımıza çok teşekkür ediyorum, saygılar sunuyorum inşallah Allah uzun yıllar nice yıllar sizler ve sizden sonraki gençlere aktarırsınız. Tekrar elinize, yüreğinize, emeğinize sağlık ve görevinize saygılar sunuyorum” dedi.

Kaymakam Köten ise ”Sayın belediye başkanım çok değerli basın mensupları başkan yardımcımız çok değerli konuklar çok kısa konuşacağım ama gönülden söylediklerim. Türklerin en güzel ilçesinin en güzel insanlarının en güzel muhabirleri ve basın mensuplarının güzel fotoğraflarını açıyoruz. İnşallah güzel fotoğrafların çekimlerine devam etmeleri dileğiyle hayırlı olsun diliyorum. Belediye başkanımıza da verdiği destekten dolayı çok teşekkür ediyorum” dedi.

Akhisarlı Foto Muhabirlerinin fotoğraflarından oluşan sergide 78 fotoğraf yer alırken Sevgi Yolu ve Gölet alanında bir hafta boyunca sergileneceği bildirildi.