Akhisarlı Kadın Dayanışma Grubu Basın Açıklaması Yaptı

Akhisarlı Kadın Dayanışma Grubu Basın AçıklamasıYaptı.


Gündem 25.11.2014 17:20:44 730 0

Akhisarlı Kadın Dayanışma Grubu Basın Açıklaması Yaptı

Akhisar’da faaliyet gösteren 8 Mart Kadın Dayanışma Grubu, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele ve Dayanışma Günün nedeni ile Akhisar Şehit teğmen Tahir Ün caddesi Öğretmen evi önünde  basın açıklaması yaptı. 8 Mart Kadın Dayanışma Grubu adına basın açıklamasını Ayşe Uçar okudu.

Ayşe Uçar`ın okuduğu basın açıklamasının tam metni;

           Bizim birbirimize ihtiyacımız var....

                                Kelebekler öldürülmesin ..

25 kasım kadına yönelik şiddete k uluslar ar mücadele ve dayanışma günü..

25 Kasım, bundan tam 48 yıl önce, Dominik Cumhuriyetinde, diktatörlüğe karşı özgürlük mücadelesini yükselten Mirabel kız kardeşlerin, diktatörlü askerleri tarafından, tecavüz edildikten sonra vahşi bir şekilde katledildikleri, utanç gününün ve insanlık ayıbının yıl dönümüdür. Mirabel kız kardeşlerden birinin kod adının Kelebek olmasından dolayı; “Kelebekler” adıyla anılırlar ve katledildikleri 25 Kasım tarihi, 1981 yılında Latin Amerika Kadın Kurultayı’nda alınan bir kararla “Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü” olarak kabul edilir. l981 den bu yana dünyanın dört bir köşesinden kadınlar, efsaneleşen bu üç kelebeğin tutuşturduğu ateşi harlıyor.25 Kasım, insanlık tarihinde kadınlara yönelen, alçak, vahşi bir şiddetin, bir insanlık ayıbının. bir utancın yıldönümü olduğu gibi aynı zamanda kadınların erkek egemen toplumsal şiddete karşı duruşunun, kadın dayanışmasının ilmek ilmek örülmeye başlandığı şanlı bir yıldönümüdür. Kadınlar yaşamın her alanında cinsel kimliklerinden ötürü şiddete maruz kalmaya devam ediyorlar. Kadınlara uygulanan şiddetin sadece ülkemizde değil, Dünyanın her yerinde, bugün bile vahşet düzeyinde devam ettiği raporlarla, haberlerle doğrulanıyor. kadınlar evde, işyerinde, sokakta şiddetin tüm biçimleriyle (fiziksel, cinsel, psikolojik, ekonomik vb.) karşı karşıya kalmaktadır. Kadını cinsel meta olarak gören ve toplumsal yaşamın her alanında kitlelere bunu pompalayan gerici ideolojisinin etkisiyle. yaşanan cinsel şiddet oldukça ürkütücü boyutlardadır. Bu cinsiyetçi düzenin öteki yüzünde ise, geleneksel, genci, ataerkil kültürün sonucu pek çok kadının “töre” ve “namus” cinayeti adı altında katledilmesi bulunmaktadır Erkek egemen bakış açısı, günlük olarak medyadan tutalım, eğitim sistemine, sosyal yaşama yedirilen davranış kalıplarına kadar her yerde topluma dayatılıyorken, kadın kimliği her yerde şiddet tehdidi altında yaşıyor. Kadın bedeninin bir cinsel obje olarak neredeyse her alanda kullanılması, kız ve erkek çocuklarının küçük yastan itibaren cinsiyetçi toplum rollerinin sınırlarına hapsedilmesi, geleneksel kadınlığı yücelten erkek otoritesini sarsılmaz bir kale gibi sunan dizilerin ve yoğun şiddet-linç kültürünün bombardımanı gibi günlük olarak karsılaştığımız olaylar, kadın karşıtı atmosferin ta kendisidir. Her geçen gün artan yoksulluk, işsizlik kadınların evde sokakta işyerinde u şiddeti artırıyor. Sokakların her geçen gün daha fazla şiddet yüklü olması kadınların duvarlar ar yaşamasına neden oluyor.

Hiç bir şey eskisi gibi olmayacak..

Kadına yönelik şiddete, eşitsizliğe karşı ayaktayız, alarmdayız. Artık hiç bir şey eskisi gibi olmayacak. Nerde bir kadın eziliyorsa, nerde kadına ve çocuklarımıza yönelik, cinsel istismar varsa, şiddet varsa, katliam varsa, savaş varsa, haksızlık varsa, sömürü varsa zulüm varsa, taciz, tecavüz varsa emin olun ellerimiz yakanızdadır. Dünyada şiddet artmaya devam ettikçe, da artacak... “Şimdi kelebekler zamanı”. Biz kadınlar Her birimiz birer “kelebeğiz”. Unutmayalım ki kelebekler kanat çırparak yol alırlar, Yalnızca 25 Kasımlarda 8 Martlarda değil, gün gün ve her gün kanat çırptıkça özgürleşeceğiz. Hayatın içinde varız diyebilmek için, eşit ve özgür bir yaşamı ellerimizle kurabilmek için, bugünden yarına tüm haklarımız için, insanca yaşanı için, kadın olarak var olmak için Artık yeter diyoruz! “Yaşasın kadın dayanışması! aşasın mücadelemiz!”

8 Mart Kadın Dayanışma Grubu