Akhisarlı Servis Şoförlerinin Sesini Kim Duyacak

Akhisar'da faaliyet gösteren S.S. 149 nolu taşıyıcılar Kooperatifi şoförleri dertli.


Gündem 20.09.2014 09:40:42 2235 0

Akhisarlı Servis Şoförlerinin Sesini Kim Duyacak

S.S. 149 nolu taşıyıcılar Kooperatifi şoförleri öğrenci taşıma işlerinin tam bir komedi haline geldiğini ve işin rezil bir ortamda ilerlediğini iddia ederek bir basın açıklaması yaptılar. Basın açıklamasını Kooperatif başkanı Eyüp Sabri Kaçan okudu. Kaçan

 “İlçemize bağlı köy ve mahallelerimizden ilçe merkezine taşımalı olarak gelip giden öğrencilerimiz tam bir komedi halinde taşınmaktadır. Örneğin okulların açıldığı günden beri Hanpaşa mahallesinde bir tane öğrenci servisi gitmemektedir. Bazı köylerimizin öğrencilerini yaklaşık olarak sabah bir saat önceden alıp okula bırakılıyor. Aynı araç ikinci köye gidiyor bu köyün öğrencilerini de yaklaşık olarak okulun açılış saatinden bir saat sonra okula bırakıyor.

Buda yetmiyor örneğin Akçaalan, Hacıosman ve hacı oğullarına giden araç sayısı ve kapasitesi tutmuyor. Bunlarda bu köylerden topladıkları öğrencileri taşıma merkezine girmeden önce öğrencileri bazı araçlara aktarıyorlar. Buda yetmiyor taşıma işi yapan şoförlerin yüzde ellisi de evrak eksikliği var. Yani Milli Eğitimin raflarındaki dosyalarda eksik evrak var. Milli eğitime göre yok ama köylere taşıma yapan şoförlerin sereceleri ve pisne teknikleri yok. Araçlar her gün ayrı ayrı noktalara gitmekteler. Buda yasalara göre doğru değildir. Bizler kooperatif ortakları olarak defalarca milli eğitime gidip bu aksaklıkların olduğunu söyledik. Bizim söylediklerimizi dikkate almadılar.

Bundan sonraki doğacak her türlü aksaklıklardan milli eğitim müdürlüğündeki görevliler sorumludur. Buradan Akhisar’da görevli mülkü amirlerimize sesleniyoruz” dedi. Bazı öğrenci velileri ise Servis şoförlerinin öğrencilerin bir koltukta 2 kişi oturarak taşıdığını buda yetmiyormuş gibi servis köye çıkmıyor başka bir araçla mahallenin dışına kadar taşınıyor, servis söförlerinin yolları bilmediği için örneğin Akçaalana gidecek olan servis Kavakalanına gidiyor. Bunlara ilaveten öğrenci servisi yapan bir araç yolcu alamaz ama bunlar öğrencilerin içine yolcuda alınıyor. İllaki Akhisar geçmiş olsun veya Allah korusun Başımız sağ olsun mu dememiz gerekiyor. Eğer bunları dememiz gerekiyorsa o zaman mesele yok bekleyeceğiz ve göreceğiz. Bazı velilerde servis şoförleri acemi olduğu için çocuklarını okula göndermediğini iddia ettiler.