AKHİSARLI DOKTORLAR FURTUN'U ANDI

Samsun`da bir hasta yakını tarafından silahlı saldırı sonucu öldürülen Dr. Kamil Furtun için Akhisarlı Doktorlar bir günlük iş bırakma eylemi yaptılar.


Sağlık 1.06.2015 12:12:41 1842 0

 AKHİSARLI DOKTORLAR FURTUN

Sağlık çalışanlarına yönelik saldırılarda Samsun`da uğradığı silahlı saldırıda hayatını kaybeden Op. Dr. Kamil Furtun için Akhisarlı Doktorlar Akhisar Mustafa Kirazoğlu Devlet Hastanesi bahçesi ve Tekel Arkası Hastane Binası (Kovalık Mevkii) tören düzenlendi. 

Sağlık çalışanları ve hastaların da katıldığı törende hüzünlü anlar yaşandı. Bir dakikalık Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasından sonra Mustafa Kirazoğlu Devlet Hastanesi Başhekimi Op.Dr. Erol Karaca ve Tekel Arkası Hastane Binası (Kovalık Mevkii) Başhekim Yardımcısı Uzm. Dr. Ali Osman Çağlayan ortak basın açıklaması yaptı.
Başhekimi Op.Dr. Erol Karaca ve Başhekim Yardımcısı Uzm. Dr. Ali Osman Çağlayan`ın okudukları ortak basın açıklamasında; Sağlık camiası olarak değerli meslektaşımızı kaybetmenin büyük üzüntüsü içindeyiz” diyerek birkaç hastanın silahlı saldırıda hayatını kaybeden Op. Dr. Kamil Furtun için yaptığı yorumları paylaştılar. Basın açıklamasından üzüntülerinin ve acılarının büyük olduğunu dile getiren sağlık çalışanları; Şiddet, gerek sözel gerekse fiziksel şiddet herhangi bir değerler sisteminde çözüm yöntemi olmamıştır, olamaz da. Şiddeti çözüm yöntemi olarak görmeye başlayan toplumlar kaosa girmişler ve hüsrana uğramışlardır. Sağlık çalışanları olarak 7 gün 24 saat görevlerimizi en iyi şekilde, özveriyle yapmaya çalışıyoruz. Doktoruyla, hemşiresiyle mesleki bilgi ve becerilerimizi hastalarımıza sunuyor, onları sağlıklarına kavuşturmaya çabalıyoruz. Hastalara annemiz, babamız, teyzemiz, amcamız, kardeşimiz, çocuğumuz gözüyle bakıyor; bugün bir sağlık çalışanıyken yarın bir hasta ya da yakını olabileceğimiz gerçeğini asla unutmuyoruz. Bizler vatandaşlarımızı tedavi etmeye, ameliyat etmeye devam edeceğiz. Bu psikopatların, canilerin, katillerin saygıdeğer vatandaşlarımızla biz sağlık çalışanlarının arasına girmesine izin vermeyeceğiz. Bu mücadelemizde vatandaşlarımızın yanımızda olmalarını, bize destek olmalarını istiyoruz. Şiddet bir hak arama yöntemi değildir. Şiddetin nedenleri bilimsel ortamlarda irdelenmeli, araştırılmalı ve sağlık çalışanlarının da seslerine kulak verilmelidir. Bu meselede Adliye mensuplarının yanımızda olmasını istiyor, cezaların caydırıcı ve yapanın yanına kâr kalmayacak şekilde uygulanmasını bekliyoruz” diyerek yapılan saldırıyı kınadılar.