Akhisarspor Lideri Geçemedi 3-0

Spor Toto Süper Lig´in tek Ege temsilcisi Akhisar Belediyespor, ligin 24. haftasında Manisa 19 Mayıs Stadında saat 19.00´da konuk ettiği Fenerbahçe´ye 3-0 mağlup oldu.


Spor 6.03.2016 23:06:35 412 0

Akhisarspor Lideri Geçemedi  3-0

Spor Toto Süper Lig´in tek Ege temsilcisi Akhisar Belediyespor, ligin 24. haftasında Manisa 19 Mayıs Stadında saat  19.00´da konuk ettiği Fenerbahçe´ye 3-0 mağlup oldu.

           Orta saha mücadelesi içerisinde geçen ilk yarıda fazla pozisyon yaşanmazken Fenerbahçe 35. dakikada Şener´in 35 metre mesafeden attığı golle soyunma odasına 1-0 önde girdi.
            İkinci yarıya hızlı başlayan Fenerbahçe, 51´de Volkan Şen ile farkı ikiye çıkartırken Akhisar Muğdat ve Rodallega ile gol aradı. Maçın son dakikasında Fernerbahçe Fernandao ile farkı 3´e çıkardı. Büyük bir bölümü orta saha mücadelesi içinde geçen karşılaşmadan Akhisar Belediyespor 3-0 mağlup ayrıldı.


Akhisar Belediyespor  : 0
Fenerbahçe                   : 3
Stat : Manisa 19 Mayıs Stadı 
Saat : 19.00
Hakemler: Hüseyin Göçek *, Orkun Aktaş *, Kemal Yılmaz *

4. Hakem: Özkan Çeliker
Çizgi Hakemleri: Özgüç Türkalp, Murat Özcan

Akhisar Belediyespor: Milan Lukac *, Ahmet ***, İsmail **, Caner Osmanpaşa **, Alper Uludağ * (73 Orhan Taşdelen *), N´guemo ***, Custodio **, Vaz Te ** (60 Grbic **), Soner **( 60 Aykut **), Muğdat ***, Rodallega **

Fenerbahçe: Volkan **, Şener ***, Kjaer ***, Kadlec **, Hasan Ali ***, Mehmet Topal **, Josef **, Diego **, Alper *** (90+2 Meireles ?), Volkan Şen *** (66 Ozan *), Van Persie * (84 Fernandao **)

Goller: Dk. 35 Şener 0-1, Dk. 51 Volkan Şen 0-2, Dk. 90+3 Fernandao 0-3
Sarı kart:Dk. 71 Ahmet Cebe, (Akhisar) Dk. 79 Alper, (Fenerbahçe)
                                               Karşılaşmadan dakikalar


            17 derece ve futbola müsait bir havada oynanan karşılaşmaya konuk takım Fenerbahçe başladı. İlk tehlikeli atak 4´de Volkan Şen´in ceza sahası dışı sol çaprazdan kaleye gönderdiği şut üstten auta gitti.
9´da Ceza sahasında topla buluşan Rodallega´nın şutu Volkan´da kaldı.
13´de Ahmet´in sağ kanattan ortasını ceza sahası içinde Kadlec´in uzaklaştırmak istediği top 18 yayı üzerinde Soner´in önünde kaldı. Soner´in şutunu Volkan kontrol etti.
19´da Hasan Ali´nin sol kanattan ceza sahasına yaptığı ortada Van Persie kafayı vurdu, top üstten auta çıktı.
32´de Volkan Şen´in pasında orta alanda topla buluşan Diego kaleyi karşısına aldı, 25 metreden çektiği şut yandan auta çıktı.
35´de Şener Özbayraklı´nın 35 metreden kaleye gönderdiği şut direğin içine çarparak ağşlarla buluştu. 0-1
38´de Vaz Te´nin sağ kanattan pasında N´Guemo ceza sahası dışı sağ çaprazdan kaleyi yokladı, top yandan auta çıktı.
43´de Ani gelişen Akhisar atağında N´guemo ceza sahası dışında ki Rodallega´yı gördü, Rodallega´nın defansın arkasına aşırttığı topta Muğdat´ın ceza sahası içi sol çaprazdan şutu Volkan´da kaldı.
            Bundan sonraki ataklardan sonuç gelmeyince maçın ilk yarısı Şener Özbayraklı´nın attığı golle 1-0 Fenerbahçe üstünlüğünde sona erdi.           

            İkinci yarıya Akhisar başladı. 51´de Alper´in pasında sağ kanattan hareketlenen Şener, Alper´den sıyrılarak ceza sahasına girdi. Şener´in yerden pasında Volkan Şen topu ağlara gönderdi. 0-2

70´de Grbic´in sağ kanattan ceza sahasına yerden ortasında Muğdat´tan önce araya giren Kjaer topu kornere gönderdi.

89´da Rodallega ceza sahası dışından kaleyi yokladı, top yandan auta gitti.
90+3 Hasan Ali´nin sol kanattan pasında hareketlenen Fernandao İsmail ile ikili mücadeleden galip ayrılarak ceza sahasına girdi. Sol çaprazdan düzgün ve sert bir vuruşla topu ağlara gönderip maçın skorunu belirledi. 0-3

            Bundan sonra ki ataklardan sonuç gelmeyince Akhisar Belediyespor Fenerbahçe´ye 3-0 mağlup olarak bu sezon evinde ki ikinci mağlubiyeti aldı.

 

Notlar:
* Akhisar Belediyespor, maçtan bir gün Manisa´da Oreko Otelde kampa girdi.
* Akhisar Belediyespor´da son oynadığı Gençlerbirliği kadrosundan Tolga´nın yerine Ahmet Cebe, Douglao´nun yerine İsmail, Kadir´in yerine Alper, Merter´in yerine Soner, Onur´un yerine Muğdat, Sami´nin yerine Vaz Te .ile ilk on birde sahaya çıktılar.
* Fenerbahçe son oynadığı Beşiktaş kadrosundan Gökhan´ın yerine Şener, Alves´in yerine Kadlec, Caner´in yerine Hasan Ali ile ilk on birde sahaya çıktılar.
* Akhisar Belediyespor sahaya Yeşilay Dayanışma Haftası pankartıyla çıktı.
* Akhisar Belediyespor´da Douglao ve Sami sakatlıkları sebebiyle kadroda yer almadı.
* Fenerbahçe´de sakatlığı bulunan Nani ve Gökhan Gönül kadroda yer almadı.

*İki takım Süper Lig´de yedi kez karşı karşıya geldi ve galibiyet sayıları eşit (3; bir beraberlik).

*Fenerbahçe, Akhisar´la Süper Lig´de yaptığı ilk üç maçı kazanmış ve bu maçlarda sekiz gol atıp bir gol yemişti. Ancak son dört maçta da Akhisar yenilmedi (3G 1B). Başka bir deyişle, *Fenerbahçe, Aralık 2013´ten bu yana Akhisar´ı yenemiyor.

*Fenerbahçe, Akhisar´la oynadığı maçlardan ortalama 1,43 puan çıkarttı: Sarı lacivertlilerin Süper Lig tarihinde herhangi bir rakibine karşı en düşük ortalaması bu.

*Fernandao, Süper Lig´de Akhisar´a karşı dört maçta dört gol kaydetti. Brezilyalı oyuncu, bu sezon oynanan ilk maçta da iki gol atmıştı. Fernandao´nun Süper Lig kariyerinde daha fazla gol attığı iki takım var: Karabükspor (6) ve Eskişehirspor (5).

*Akhisar, son iki lig maçını kazanamadı (1B 1M) ve son dokuz maçının da ikisini kazanabildi (3B 4M). Onun öncesindeki dokuz maçın da yedisini kazanmıştı (1B 1M).

*Akhisar, bu sezon evinde oynadığı 11 maçın sadece birini kaybetti (8G 3B). İç sahada yediği beş golle de evinde en az gol yiyen takım.

*Fenerbahçe son iki maçta gol yemedi. Sarı lacivertlilerin bundan daha uzun son temiz sayfa serisi Aralık 2014-Ocak 2015 arasında dört maçla gelmişti.

*Fenerbahçe, son iki deplasman maçını kazanamadı (1B 1M). Fenerbahçe en son Eylül-Ekim 2014´te üst üste üç deplasman maçından galibiyet çıkaramamıştı (1B 2M).

*Fenerbahçe, bu sezon deplasmanlarda en fazla maçta kalesini gole kapatan takım (6). Akhisar da iç sahada en fazla temiz sayfa yapan iki takımdan biri (7; Beşiktaş ile).

*Fenerbahçe´nin ligde deplasmanda attığı son beş golün üçü duran toplardan geldi (iki penaltı, bir frikik). Akhisar´ın evinde yediği beş golün üçü de duran toplardan geldi (bir penaltı, bir korner ve bir serbest vuruş).

*Akhisar´ın ligdeki son sekiz golünün beşini Hugo Rodallega attı.

*Akhisar ve Fenerbahçe bu sezon en fazla penaltı golü atan takımlar arasında bulunuyor (5; Antalyaspor, Galatasaray ve Çaykur Rizespor´la birlikte).

*Duran toplardan Akhisar 14, Fenerbahçe 13 gol buldu: Süper Lig´de yalnızca Galatasaray duran toplardan daha fazla gol buldu (17).

*Cihat Arslan´ın teknik direktör olarak Fenerbahçe´yle karşı karşıya geldiği iki maçta toplam 11 gol atıldı (geçen sezon Balıkesirspor´la 3-4, bu sezon ilk yarıda Akhisar´la 2-2).

*Fenerbahçe ligin en fazla orta yapan takımı (416); Akhisar da ligin en fazla uzaklaştırma yapan takımı (574). Douglao (164) ve Caner Osmanpaşa da (147) ligin en fazla uzaklaştırma yapan iki oyuncusu.

*Ligde yalnızca Atiba Hutchinson (169), Douglao (164), Mehmet Topal (162) ve Merter Yüce´den (157) daha fazla top kazanıyor.


* Akhisar´dan gelen yaklaşık 4 bin 500 kişilik taraftar grubu takımlarına 90 dakika destek verdi.
* 3 Bin 500 kişilik Fenerbahçeli taraftarlar kale arkasında kendilerine ayrılan yerde takımlarına 90 dakika destek verdi.
* Akigolar Futbolcuları tek tek tribüne çağırdılar ve el ele kol kola tezahüratlarıyla çağırıp alkışlarla sevgi gösterisinde bulundular.
* Akhisar Gençlikspor´da 1942-1962 yılları arasında forma giyen şuan 89 yaşındaki Bahattin Karanfil (Sağlamcı) Hüseyin Eryüksel´in davetlisi olarak maçı locadan takip etti.

* Karşılaşmayı Akhisar Kaymakamı Kaan Peker, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Akhisar Belediye başkanı Salih Hızlı, Başkan yardımcıları Ömer İşçi, Ali Velestin, Akhisar İlçe Emniyet Müdürü Engin Pınar, Akhisar Belediyespor Kulüp Başkanı Hüseyin Eryüksel, maçı şeref tribününde izlediler.
* Karşılaşmayı yöneten hakem Hüseyin Göçek, ilk yarıda 1 ikinci yarıda 4 toplam 5 dakika kayıp zaman oynattı. 
* Karşılaşmada 800 Polis, 300  Özel güvenlik toplam bin 100 güvenlik görevlisi görev yaptı.

 


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ