Akhisarspor´da Hedef 40 Puanın Üzerine Çıkmak

Spor Toto Süper Lig´de mücadele veren Akhisar Belediyespor, Ziraat Türkiye Kupası E Grubunda konuk olacağı Karşıyaka maçı hazırlıklarını Yılmaz Atabarut Tesislerinde sürdürdü.


Spor 26.01.2016 17:22:28 323 0

Akhisarspor´da Hedef 40 Puanın Üzerine Çıkmak

Mersin maçında sağ dizinde ödem oluşan sırp oyuncu Petar Grbic haricinde tam kadro çalışan yeşil-siyahlılar´da tek hedef Karşıyaka´dan alınacak galibiyet ile kupada bir üst tura çıkmak.

İdman öncesi basın mensupları ile buluşan Akhisar Belediyespor Teknik Direktörü Cihat Arslan, 30 puanı yakaladıklarını şimdi ise 40 puanın üzerine çıkmak istediklerini, devre arası transferinde ise ikinci devreyi değil kulübün geleceğini planlayarak transfer yaptıklarını kaydetti.

BU SEZON EN AZ MERSİN MAÇINDA KOŞTUK

İkinci yarıya Konya maçı galibiyeti ile başlamak istedik ama onun öncesine bakarsak Türkiye Kupası ile başladık. Çok fazla kampa da gitmedik, özellikle burada kalmak istedik, yabancı oyuncuların da yurt dışında olma sebebiyle. Türkiye Kupası sebebiyle maç oynuyoruz, yani antrenman yüklemesinde biraz sorun oluyor devamlı maç oynadığımız için. Konya maçı kaybedildi, Konya maçı istemediğimiz bir skordu. O gün ki hava şartları hem takımın durumu çok fazla galibiyet için yeterli olmadı. Mersin maçı da o şekilde belki haftanın en zorlu maçlarından bir tanesiydi, Eskişehir ve Sivas maçından sonra. Çünkü Mersin için son bir hamlelerin başında geliyordu, ikinci yarı Beşiktaş maçı ertelendi, ilk defa kendi sahalarında oynuyorlar ve bizi yenerek başlamak istiyorlardı. Çok agresif bir Mersin takımı vardı, bunun karşısında da biz ilk yarı itibari ile oynadığımız ve ikinci yarı itibari ile oynadığımız şuana kadar ki bütün maçlarda kupa maçları haricinde koşu kapasitesi olarak en az koştuğumuz maç Mersin maçındaydı. Ama ona bakarsanız çok fazla girdiğimiz pozisyon vardı.

ŞİMDİ HEDEFİMİZ 40 PUANIN ÜZERİNE ÇIKMAK

İlk devre takımımıza şu yorumu yapıyorlardı, vurduğu gol oluyor maalesef şu sıralar vurduğumuz gol olmuyor, biraz o şanssızlığı yaşıyoruz. Yani ilk yarı girdiğimiz pozisyonları yüzde 100 çok yüksek neticelendiren bir Akhisarspor vardı. İkinci yarı da bu oranımız biraz düştü ve bu da puan olarak yansıdı. Yine girdiğimiz pozisyonlar var, sadece değerlendiremedik. Alınan 1 puan o kötü günde Mersin deplasmanında beni üzmedi. Mağlubiyet üzülürdük ama beraberlik kötü bir skor değil. Sonuçta 30 puana yükseldik, şimdi hedefimiz artık 40 puanları yakalamak, 40´ın üzerine çıkmak.

İLK AMACIMIZ TURU GEÇEBİLMEK

Ligde Ziraat Türkiye Kupası´ndan dolayı ara var. Karşıyaka ile artık grubu geçmek adına zor bir maç oynayacağız. Onu geçersek Trabzon maçı var, geçmezsek de artık antrenman periyodu ile lige odaklanacağız. İlk amacımız turu geçebilmek İzmir´de? dedi.

KARŞIYAKA MAÇINA ÇIKACAĞI KADROYU AÇIKLADI

Ziraat Türkiye Kupası Grubu son mücadelesinde Perşembe günü saat 16.00´da İzmir Atatürk Stadında Karşıya ile yapacakları karşılaşmada nasıl bir kadro düşünüyorsunuz sorusuna yanıt veren Arslan; ?Şimdi takımda formda olan oyuncular var, formsuz oyuncular var, yani Karşıyaka takımı karşı biraz da diri ve yeni isimlerle karma şekilde düşünüyoruz. Onlara da fırsat vermem gerekiyor ki o arada antrenman yüklemesi yapıp ileri ki haftalarda kimlerle devam edeceğiz en azından ilk 11 ve 18 kişilik kadro açısından, gelen oyuncular da var onları görme açısından önemli bir karşılaşma olacak Karşıyaka? dedi.

ARSLAN YENİ TRANSFER MUĞDAT´I DEĞERLENDİRDİ

PTT 1. Lig ekiplerinden Balıkesirspor´dan transfer edilen Muğdat Çelik´i değerlendiren Arslan; ?Muğdat öncelikle hayırlı olsun, yani kulübümüze şehrimize, ben önemli bir oyuncu olduğuna inanıyorum. Bize güç katacaktır çok agrasif ve çok çabuk bir oyuncu. Yani bizim oyun planlamamızda süre alacak ve katkı yapacaktır? dedi.

GELECEK YILLARI DA PLANLIYORUZ

Transfer yaparken sadece ligin ikinci devresini düşünmediklerini gelecek sezonu da planladıklarına vurgu yapan Arslan; ?Ben futbolculara da şunu söylüyorum aslında hani bizim takım ilk yarı itibari ile transfer ihtiyacımız yoktu, yani oluşan tabloda 29 puan almış bir takım başarılıydı. Ama bizim kulüp adına seneyi de planlamamız gerekiyor. Yani işte böyle bonservis ücreti düşük ama katkısı büyük olabilecek oyuncularla sene içinde anlaşıyoruz. Yani bu gelen transferlere hep böyle bakmak gerekiyor. İkinci yarı daha iyi olmak için değil genellikle? dedi.

ARSLAN; AKHİSARSPOR AİLESİ BÜYÜK BİR CAMİA, BU AİLEDE ÇATLAMA YOK

Mersin maçı sonrası bazı futbolcuların hareketlerinden rahatsız olduğunu dile getiren Arslan sözlerine şöyle açıklık getirdi; ?Bize hep soruyorlar başarınızı sırrı nedir diye, sırrımız büyük aile olmak. İlk yarının sonlarında malum basına da yansıdı, sonra da saha içinde tabiki de agrasiflik olacak pozsiyon değerlendirmesi futbolcular arasında ama işin biraz daha uzaması bizim o büyük aile dediğimiz profile yakışmadığı için ben Mersin maçı sonrası rahatsızlığımı dile getirdim. Futbolcuları da uyardık, çünkü bizim birbirimize ihtiyacımız var. Ailemizde çatlaklık yok ama olmaması içinde büyük mücadele veriyoruz. Çok şükür çatlama yok? dedi.

ARSLAN; GÜRAY TRANSFERİ ÇOK UZADI

Akhisar Belediyespor ile Trabzonspor arasında Güray Vural transferinin bir an önce noktalaması gerektiğini kaydeden Arslan; ?Tabiki futbolcunun iç dünyasını bilemem ama biz gözlemci olarak Türkiye´de çok ciddi paralara oynayan çok yüksek ücretler alan futbolcu grubu var ve kulüpler var. Şimdi ilk yarı çok iyi gösterdiğimiz performans bazı oyuncularımızın talep edilmesine neden oldu. Yani büyük takımlar dediğimiz yurt içi ve yurt dışı, oyuncularımızı istiyor. Burada ister istemez, oyuncuların farklı duygulara kapılması normaldir. Ben bu transfer sezonunun bir an önce bitmesini istiyorum. Şuanda örneğini yaşadığımız Güray transferinde süreç uzadı. Ben de teknik direktör olarak şuan Güray 3 gün sonra benim takımında mı ben bunu bilmiyorum. Bu kafa karışıklıkları hani futbolcuda da oluyor teknik direktörler de oluyor. Çünkü kimle yola devam edeceksiniz bunu bilmemiz gerekiyor yoksa saha içinde farklı kafa karışıkları da olabilir? dedi.

ARSLAN; SONER VE ALPER ÖNEMLİ OYUNCULAR

Güray transferi gerçekleşirse bizlere sunulan iki oyuncu Soner ve Alper var, biliyorsunuz takas yoluyla bunun üzerinde durulmuştu. Güray gitmezse şuan gelecek bir oyuncu yok. Ben Soner ve Alper´in önemli oyuncu olduklarını düşünüyorum. Tabiki uyum hemen geldi sağlama gibi bir söz konusu değil. Düşünün sezon başı 40 ila 45 günlük süren idman periyotları, hazırlık maçları sonra lige giriyorsunuz. İlk 4 ila 5 haftadan sonra takım cevap vermeye başladı bize. Şimdi gelen oyuncu hemen muhakkak katkı verecek ama uyum ve adaptasyonu ben hemen beklemiyorum. İzledim Soner ve Alper´i antrenman olarak fiziksel olarak da çok iyi bir seviyede görmedim, işin gerçeğini söylemek gerekirse televizyondan izlediğim kadarıyla. Ama beraber çalışma fırsatımız da olmadı, kısa sürede bunları aşmamız gerekiyor. Ama önemli oyuncu olduklarını düşünüyorum, bilhassa Alper, Kayserispor´da çok iyi işler yaptı. Ama Soner´ de Türkiye Liglerinde son 5 sezona en önemli en genç orta saha oyuncusu olarak gösterildi. Ama o hedeften geriye düştü biraz, bizim takımımızda gelirlerse, öyle bir şey gerçekleşirse yine üst seviyeye çıkacağına inanıyorum yetenek olarak? dedi.

ARSLAN; GÜRAY´IN KALMASINI İSTERİM

Güray´ın takımda kalmasını ister miydiniz sorusuna yanıt veren Arslan; ?Ben Güray´ın takımda kalmasını isterdim. Ama burada önemli bir maddi konum var Güray için, yani hayati şartlarını çok değiştirebilecek, büyük takımda oynama hayalini gerçekleştirecek. Yani Güray´a o konuda saygı duyuyorum, Güray kulübe sezon sonu serbest çıkacak, kulübe birşeyler kazandırıp gitme düşüncesinde olduğu için öyle bir şey gerçekleşiyor. Yoksa bir Güray´a kaptanlık verdik, takımdan gitsin diye değil, burada kalsın diye? dedi.

Öte yandan PTT 1. Lig ekiplerinden 2 buçuk yıllık anlaşma sağlayan 26 yaşındaki golcü oyuncu Muğdat Çelik ilk idmanına çıkarak; ?böyle bir camiaya geldiğim için çok mutluyum. Daha önce de Cihat hoca ile çalışmıştım, beni tanıyan bir hoca inşallah başarılı olurum. Balıkesir´de attığım golleri burada da devam ederim inşallah? dedi.