AKSA CAMİNDE SABAH NAMAZI BULUŞMASI DEVAM ETTİ

Akhisar´da yıllardır devam eden ve gelenek haline gelen cumartesi sabah namazı buluşması bu hafta Aksa camiinde gerçekleştirildi.


Gündem 3.11.2018 12:53:12 866 0

AKSA CAMİNDE SABAH NAMAZI BULUŞMASI DEVAM ETTİ

Akhisar´da   yıllardır devam eden ve gelenek haline gelen cumartesi sabah namazı buluşması bu hafta  Aksa camiinde gerçekleştirildi.

Akhisar Müftülüğü Gençlik Koordinatörlüğü  ve Nida Camii din görevlileri Cemil Korkmaz  ve Eşref Ruhi Tavşancı  önderliğinde düzenlenen sabah namazı buluşmasında genci yaşlısı camiyi doldurdu.

Sabah ezanına müteakip cami cemaatinin ölmüşleri  ve tüm ölmüşlerin ruhuna cami din görevlisi Cemil Korkmaz tarafından okunan Yasin´i Şerif ile başladı. İmam Hatip öğrencilerinden Muhammet Ali Keleş ve Sedat Erdoğmuş´un okuduğu Kuranı Kerim Tilaveti ile devam eden program Cemil Korkaz´ın kıldırdığı sabah namazı ile devam etti. Namaz sonrası Eşref Ruhi Tavşacı´nın  yaptığı tesbihat ile program sürdü. Akhisar İlçe Müftüsü Mahmut Sami Türkmenoğlu kısa olarak yaptığı konuşmada ?Hayırlı sabahlar diliyorum, rabbimiz kabul eylesin sabah namazında bizleri bir araya getiren kalplerimizi camide cem eden rabbimize hamd senalar olsun. Bugün bir misafirimiz var. Kendisi Marmara İlahiyat Marmara Üniversitesi Sosyoloji alanında Profesör Doktor olarak görev yapan hocamız  ve Yeni Şafak gazetesi yazarlarından Ergün Yıldırım Allah izin verir ise güzel bir tevaf olarak camimizde sizlerle konuşma yapma konusunda  bizi kırmadı kendisine teşekkür ediyorum.? dedi. Marmara İlahiyat Marmara Üniversitesi Sosyoloji alanında Profesör Doktor ve Yeni Şafak gazetesi yazarlarından Ergün Yıldırım´ın yaptığı sohbetten sonra program cemaate çorba, zeytin ve peynir ikramından sonra son buldu. 10 Kasım Cumartesi günü sabah namazı buluşması Akhisar Zeytinliova mahallesinin eski tarihi camii olan Karaosmanğlu camiinde yapılacağı belirtildi.


Haber Kaynak : ERHAN ÇELİK