AKSEK Sevgi Çocuklarından Muhteşem Gösteri

3 Aralık Dünya Engelliler Günü münasebetiyle Aksek Sevgi çocukları Rehabilitasyon Merkezinin Akhisar Belediyesi Park içi sinema salonunda düzenlenen gösteri yoğun ilgi gördü.


Gündem 4.12.2014 17:38:39 1866 0

AKSEK Sevgi Çocuklarından Muhteşem Gösteri

Akhisar Park İçi Sinema Salonunda gerçekleşen gösteri saygı duruşu ve İstiklal marşı ile başladı.AKSEK Sevgi Çocukları Rehabilitasyon Merkezi Kurum Müdürü Nuray Bayraktar açılış konuşmasını yaparak; Düzenlemiş olduğumuz bu özel geceye katılan tüm misafirlerimize teşekkür ediyorum. Engellilik insanlığın ortak sorunlarından belkide en önemlisi. Dünya nüfusunun yüzde 15`inin engelli olduğu ifade ediliyor. Engellilerin sağlık, rehabilitasyon, çevre, eğitim ve istihdam alanlarında karşılaştıkları sorunlara dikkat çekmek amacıyla, her yıl 3 Aralık, Dünya Engelliler Günü olarak ele alınmakta. Bana göre 3 Aralık kutlamaların yapılacağı bir gün değil; farkındalık oluşturmaya yönelik bir gün olmalı. Bizler de bugün farkındalık oluşturmak için çabalıyoruz. Düzenlediğimiz bu etkinlik, engelli bireylerin toplumla bütünleşmesi; toplumda engelli farkındalığının arttırılması için gerçekleştirdiğimiz aktivitelerden bir tanesi. Sizleri de bu konuda ritim tutmaya davet ediyoruz.’dedi.

Gösteri Şiir ve dans gösterileri ile devam ederken Akhisar Stüdyo Özge’nin hazırlamış olduğu ve Avukat Yazar Bahadır Yenişehirlioğlu’nun seslendirmesi ile hayat bulan sinevizyon gösterisi katılımcılar tarafından ilgi ile izlendi.Sinevizyon gösterisinde özellikle dikkat çeken kamu kurumlarının engelsiz yaşam sloganı altında engelli vatandaşlarımızın yaşamlarında kolaylık sağlayacak tedbirlerin ve çalışmaların yapılmamış olmasıydı.

Sinevizyon gösterisinin ardından Süper Toto Süper Lig’de mücadele veren Akhisar Belediyespor’a müzik eşliğinde tezahürat yapıldı.Akhisar Belediyespor oyuncuları ve Teknik Adam Mustafa Reşit Akçay’ında sahneye çıkmasıyla dahada çoşkulu anlar yaşanan gösteride ‘Doğduğun Şehrin Takımını Tut’ mesajı verildi.

Akhisar Belediyesi Park İçi Sinema salonunda gerçekleşen gösteriye Akhisar Milli Eğitim Müdürü Süleyman Mermer,Akhisar İlçe Emniyet Müdürü Engin Pınar,Akhisar Belediyespor Teknik Drektörü M.Reşit Akçay,AKGİAD Başkanı Özkan Kalın Akhisar CHP İlçe Başkanı İsmail Fikirli,Akhisar Saadet Partisi İlçe Başkanı Fikret Aysu ve bir çok Esnaf oda başkanları katılım gösterdi.

AKSEK Sevgi Çocukları Özel Eğitim Ve Rehabilitasyon Merkezi Yönetim Kurulu Başkanı Halil Hatip sahneye çıkarak kısa bir konuşma gerçekleştirdi. Hatip;"Bu derneğin her şeyi sizlersiniz. Sizler kurdunuz bu derneği. Ben dünyanın en mutlu başkanıyım şu anda. Burada okadar çok güzel insan var ki.. Çocuklarımızın hepsi birer cevher ve cevherlerini ortaya çıkardılar. Ben bu akşam tek başıma konuşmama devam etmeyeceğim." diyerek; AKSEK Sevgi Çocukları Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi`ne çok emeği geçen Orhan Alkın`ı sahneye davet etti. Gözyaşlarına hakim olamayan Alkın;"Yeni okulumuzun 2015-2016 yılında hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum. Ben ölesiye kadar okulumuzun başındayım. Bu arada 20 senedir Manisaspor`u yenemiyorduk. Akhisarımızı çok mutlu eden sayın hocama ve futbolculara çok teşekkür ediyorum" dedi ve konuşmanın ardından gece son buldu.