ALİ DURSUN´DAN ATSO´YA ZİYARET

Saadet Partisi (SP) Akhisar ilçe başkanı Fikret Aysu, Belediye başkan adayı Ali Dursun, Meclis üyeleri Hakkı Kuzum, Ali Okyay Çakmak, Mustafa Arif Aysu ile birlikte Akhisar Ticaret ve Sanayi Odasını (ATSO) ziyaret etti. Saadet Partisi İlçe teşkilatını ve


Siyaset 21.03.2019 16:23:41 1407 0

ALİ DURSUN´DAN  ATSO´YA ZİYARET

Saadet Partisi (SP) Akhisar ilçe başkanı Fikret Aysu, Belediye başkan adayı Ali Dursun, Meclis üyeleri Hakkı Kuzum, Ali Okyay Çakmak, Mustafa Arif Aysu ile birlikte Akhisar Ticaret ve Sanayi Odasını (ATSO) ziyaret etti. Saadet Partisi İlçe teşkilatını ve Belediye başkan adayını ATSO Başkanı Dr. Mehmet Ulusoy  karşıladı. 

Ziyarette konuşan ATSO Başkanı Dr. Mehmet Ulusoy;" Akhisar büyük bir ilçe, 30 ilden daha büyük bir bütçesi var. Şehircilik konusunda atmamız gereken adımlar var. Bu konuda biz biraz zaman kaybettik. Bu zamanın bir an önce telafi edilmesi lazım. Onlar da siz siyasilerin işleri olacak. Biz Ticaret Odası olarak 2 bin 500 tane üyeye sahibiz. Bizim amacımız siyasetin dışında kalmak, üyelerimizle birlikte istihdam sağlamak, Akhisar´a katma değer kazandırmak ve Akhisar´a bir çivi dahi olsa çakabilmek. Siyasilerimiz bizim için paydaşlar, onlarla ortak çalışmamız gereken kişiler ama hiçbir siyasi partiye diğerlerinden farklı bir yaklaşımımız yok. Bizim meclisimizin içinden de siyasete girenler oluyor onu da görüyorsunuz. Onda bir sıkıntı yok ama biz yönetim ve meclis olarak her siyasi gruba eşit olarak yaklaşmaya çalışıyoruz. 31 Mart´tan sonra Akhisar rahatlayacak, temennimiz o ve hak ettiği noktalara belediyecilik açısından gelecektir. Kim kazanırsa kazansın birlikte ortak projeler oluşturarak hareket edeceğimizi her siyasi partiye dile getiriyorum. Hep birlikte Akhisar´ı güzelleştirelim? dedi.

Ulusoy, ?Biz Odalar ve Borsalar birliğinin bir üyesiyiz. Türkiye genelinde 365 oda ve borsa var. Aslında istihdam seferberliğinin çıkarılması odalar birliğinin zorlamasıyla oldu. Bu dönemde siyaset ve seçim hızlandığı dönemlerde hükümetlerin belirli bir program gütmeleri gerekiyor. Özellikle işçi almayı düşünen istihdam yaratmayı düşünen firmalar bu dönemde işçi almalı, 3 ay boyunca devlet, vergisini ve maaşını ödüyor. Akabindeki 9 ay boyunca da tüm vergisini ve sigorta primini ödemeye devam ediyor. İstihdam edecek firmalar için büyük bir avantaj. Organize ve küçük sanayide istihdam yaratan firmaları ziyaret ediyoruz. Birçok firma bu dönemde personel sayısını arttırmayı hedefliyor. İşverenin cebinden 5 kuruş çıkmıyor, büyük bir avantaj. Birçok firma da bu avantajlardan yararlanacak ?dedi.

SP Akhisar Belediye Başkan adayı Ali Dursun, ?Akhisar´daki en büyük sivil toplum kuruluşunu ziyaret etmek Akhisar ile ilgili görüşlerinizi almak ve bunlardan siyasi olarak istifade etmek aynı zamanda kendimizi anlatmak için geldik. Parti olarak olmazsa olmazlarımız vardır. Adil yönetim, denk bütçe ve hakkaniyetli hareket etmek bizim olmazsa olmazlarımızdır. Biz de inşallah Belediye başkanı olursak bunları gerçekleştireceğiz. Ondan sonraki işler el birliği içerisinde gerçekleşir. Ortak akıl budur. Akhisar için yapılması gereken şeyi biz siyasi ayak siz de ekonomik ayak olarak ortaklaşa yapmaya çalışacağız? dedi.

 


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ