ALİ KULOĞLUNDAN CEVAP

TFF 1. Lig takımlarından Akhisarspor CEO´su Evren Özbey´in açıklamalarının ardından cevap hakkı doğan Ali Kuloğlu basın açıklaması düzenledi.


Spor 3.12.2020 23:08:24 1372 0

ALİ KULOĞLUNDAN CEVAP

TFF 1. Lig takımlarından Akhisarspor CEO´su Evren Özbey´in açıklamalarının ardından cevap hakkı doğan Ali Kuloğlu basın açıklaması düzenledi. Akhisarspor Yönetim Kurulu Üyesi Kuloğlu, yaptığı açıklama sırasında yönetimden an itibariyle istifa ettiğini de beyan etti.

Kuloğlu konuşmasına basın mensuplarını ve kamuoyunu selamlayarak başladı. Geçtiğimiz gün Evren Özbey´in açıklamalarına istinaden konuşan Kuloğlu, kimseyi kötü lanse etmediğini ve haklarında spekülasyon yapmadığını belirtti. 3 aydır Kulüp bünyesinde çalışmalarda bulunmadığını söyleyen eski Yönetim Kurulu Üyesi, adının bu şekilde konuşulmasının yanlış olduğunu, Akhisarspor sevdasından hiçbir zaman vazgeçmediğini, geçmeyeceğini, yönetimsel anlamında böyle bir planlama ve çalışma içerisinde olmadığını ve yer almakta istemediğini ifade etti. Üzüntülerini her fırsatta dile getiren eski Yönetim Kurulu Üyesi, Özbey kardeşlerin Akhisarspor´a geliş süreçlerinde ısrarcı olmadıklarını ve hatta isteklerin onlardan geldiğini de söyledi.

BIŞAR ÖZBEY´LE GÖRÜŞTÜK

Kuloğlu, Bışar Özbey´in kulüp avukatı olmasından dolayı tüm gelişmelerden haberdar olduğunu ve olayların spontane gelişerek karşıdan gelen teklif karşısında anlaşmaya varıldığını, bu kapsamda tüm borçlardan, hukuki işlemlerden ve anlaşmalardan da haberdar olduklarını, herhangi bir baskının söz konusu olmadığını söyledi. Basında gördüğü açıklamaların onurunu kırdığını ve çok üzüldüğünü söyleyen Kuloğlu, bu açıklamayı da Evren Özbey´e yakıştıramadım, dedi ve Evren Özbey ile bu hususta hiç görüşme sağlamadıklarını Bışar Özbey´in Akhisarspor avukatlığı vesilesi ile kulübün yönetiminin devri üzerine Bışar Beyle konuştuklarını, belirtti.

HEDEF SÜPER LİG´E ÇIKMAKTI

Aralık ayında kasalarında 12 Milyon TL´nin olduğunu doğrulayan eski Yönetim Kurulu Üyesi, bu paranın kısa sürede tükendiğini ve geri kalan dönemde Akhisarspor´un büyük bir maddi krize girdiğini, bundan kuruşu kuruşuna Akhisarspor Yılmaz Atabarut Spor Tesisi´nde yapılan açıklama ile de tüm kamuoyuna beyan edildiğini ifade etti. Fatih Karabulut ile bir dönem çalışma fırsatı elde ettiğini ve aralarında kardeşlik bağı oluştuğunu dile getiren Ali Kuloğlu, biz beraber çalışmıyoruz, sadece bir dönem beraber Akhisarspor´da çalışma gösterdik, dedi. Burada başarı ve ya başarısızlık olabilir, futbolda doğru ve ya yanlış vardır ama başarısızlıkların benim adım ile lanse edilmesi çok yanlıştır, şeklinde konuşmasına devam etti.

KESİNLİKLE ADAY DEĞİLİZ

Ali Kuloğlu, kendisinin ve Fatih Karabulut´un başkanlık için aday olmayacaklarını kesin bir dille ifade etti ve bir daha isimlerinin bu anlamda Akhisarspor camiasından anılmamasını istedi. Bizi önlerinde takoz olarak görüyorlar herhalde, buradan beyan ediyorum ki aday olmayacağız diyen Kuloğlu, Akhisarspor´un çıtasını yukarı çıkarmak için ellerinden geleni yapabilirler, dedi. Ayrıca belirten eski Yönetim Kurulu Üyesi, yapılan eylemler yahut eleştirilerin arkasında yer almadığını ve siyah çelenk ile hiç alakasının da olmadığını da kamuoyuna duyurdu. Ali Kuloğlu, önlerindeki engeli kaldırıyorum ve Yönetim Kurulu Üyeliğimden yarın noter huzurunda istifa edeceğimi belirtmek istiyorum, dedi.

FATİH KARABULUT´LA GÖRÜŞTÜM

Şahsen Fatih Karabulut ile görüştüğünü belirten Kuloğlu, Fatih Karabulut´unda başkanlık üzerine bir çalışması olmadığı ve söylenenlerin gerçeği lanse edilmediğini ifade etti. Mental olarak yorulduk ve bu bağlam da Akhisarspor´a faydalı olamayacağımızı düşündüğümüzden istifa ettik şeklinde konuşmasına devam eden Kuloğlu, şirketleşme çabasında herhangi bir girişimlerinin olmadığını bunun kongre ile çoğunluk oyun sağlanması halinde gerçekleşebileceğini beyan etti. Biz Akhisarspor´u pazarlamadık, futbol simsarı da değiliz, bizim tek hedefimiz Akhisarspor´un tekrar üst lige çıkmasıdır, hitamında bulundu.

BIŞAR ÖZBEY HER KONUYA HÂKİMDİ

Bışar Özbey´in kulübün avukatı olmasından dolayı alacakların, vereceklerin, davaların, borçların haberdarı olduğundan bahseden Kuloğlu, şuan bu konuların tekrar gündeme neden geldiğini sordu. Böylelikle Özbey kardeşlere de yeniden söz hakkı doğdu.

TAKIMIN DURUMU

Takımın şuan durumu üzerine konuşan Kuloğlu, en büyük sebebin bireysel kopukluk olduğuna dem vurdu.  Akhisarspor´un borçlanması üzerine de açıklamalar yapan eski Üye, yetkinin Özbey ailesine verilmesi üzerine altına imza attığını ama bu açıklamalar sonrasında keşke atmasaydım pişmanlığı yaşadığını da basın mensuplarına iletti.

SEMBOLİK OLARAK

Akhisarspor Yönetim Kurulu Üyeliği´nde 3 aydır sembolik olarak görev yapıyorum, bunun sebebi de istifa etmememi istememeleridir diyen Kuloğlu, şuan Dernek Başkanımız resmi olarak, TFF´deki Başkanımız Harun Eryükseldir, Evren Özbey ise Yönetim Kurulunun verdiği yetkiyle, Ceo´luk görevini icra ettiğini ama kulüpten para almadığını da belirtti.

BU LİGTE KALMASI ÇOK ZOR

Akhisarspor´un mevcut durumu itibariyle TFF 1. Lig´de kalma ihtimallerinin çok zor olduğunu söyleyen Kuloğlu, kadromuz genç ama transfer yasağımız kaldırılıp bir iki oyuncuyla desteklenirse tekrar Play-Off grubunda oynar, dedi. Transferlerin yapılmadığı takdirde durumun kötü olabileceğinin sinyalini verdi.


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ