Altı Eylül İlköğretim Okulu Öğrencilerine Trafik Semineri

Akhisar İlçe Emniyet Müdürlüğü´ne bağlı trafik ekipleri trafik bilincini oluşturmak amacıyla öğrencilere seminer vermeye devam ediyor.


Eğitim 29.11.2016 14:27:16 374 0

Altı Eylül İlköğretim Okulu Öğrencilerine Trafik Semineri

Akhisar İlçe Emniyet Müdürlüğü´ne bağlı trafik ekipleri trafik bilincini oluşturmak amacıyla öğrencilere seminer vermeye devam ediyor.

Akhisar´daki bütün okullarda verilmesi planlanan ve her hafta bir başka okulda verilmesi hedeflenen trafik kuralları semineri bu hafta Akhisar Ticaret Borsası Altı Eylül İlköğretim Okulun´da düzenlendi.

Akhisar İlçe Emniyet Müdürlüğü Trafik Polisi Yılmaz Turgut bu hafta Akhisar Ticaret Borsası Altı Eylül İlköğretim Okulu öğrencilerine ?Trafik nedir? Trafik kuralları ve trafikte yapılmaması gerekenler? hakkında seminer verdi.

Seminerde konuşan Turgut, öğrencilere öncelikle trafiğin tanımını yaparak  ?Biz yayalar olarak kaldırımları kullanacağız, yaya kaldırımlarını kullanırken yola en uzak tarafından yürüyeceğiz.  Yaya kaldırımında şakalaşma yapmayacağız, oyun oynamayacağız. Yaya kaldırımlarında ve yollarda bisiklete binmeyeceğiz ve oynamayacağız. Oyunlarımızı okul bahçesinde ve parklarda oynayacağız, Bisiklete binerken de fren, lastik ve yağlama gibi kontrollerini yaparak aynı koruyucu kaskımızı kolluğumuzu ve dizliklerimizi takarak park içerisinde bisiklet kullanacağız.

11 yaşından önce bisiklet ile karayoluna çıkmayacağız. Okula gelirken ve karşıdan karşıya geçerken trafik ışıklarına ve trafik kurallarına uyacağız. Eğer annemizin veya babamızın kullandığı otomobile biniyorsak onların aklını karıştırmayacağız. Otomobilde varsa çocuk koltuğuna oturup emniyet kemerimizi takarak sessiz bir şekilde yolculuk yapacağız. Sabahları okula gelirken eğer servis ile geliyorsak evden 5 dakika önce çıkarak servisin gelmesini ve servisin durmasını bekleyeceğiz. Servise bindikten sonra çantamızı çıkarıp yerimize oturarak kemerimizi takıp sessiz bir şekilde okulumuza geleceğiz. Okulda da yine servisten indikten sonra hemen acele servisin önünden ve arkasından geçmeyeceğiz. Serviste ayağa kalkarak servis şoförünün zihnini karıştırmayacağız? ifadelerini kullandı.

Slayt gösterimi ile anlatılan trafik seminerinin sonunda Trafik Polisi Yılmaz Turgut ?Siz değerli öğrencilerimiz ilk önce bizleri dinlediğiniz için teşekkür ederiz. Sizler, bizlerin geleceğisiniz. Sizler trafik kurallarına uyun, uymayanları uyarın, sizlere derslerinizde başarılar dileriz? dedi.

 (E.D)

 


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ