ANIT ZEYTİN AĞACI VARLIĞININ TESPİTİ YAPILDI

Akhisarda bulunan anıt zeytin ağacı varlığının tespiti yapıldı.


Gündem 20.07.2020 16:39:21 1288 0

ANIT ZEYTİN AĞACI VARLIĞININ TESPİTİ YAPILDI

Akhisarda bulunan anıt zeytin ağacı varlığının tespiti  yapıldı.

Akhisarda bulunan anıt zeytin ağacı varlığının tespiti ve bu ağaçların ilçe ekonomisine potansiyel katkısı konusunda yapılan ön görüşmede Balıkesir Üniversitesi Fen ? Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyeleri Prof.Dr. Recep Efe, Prof.Dr. Abdullah Soykan, Prof. Dr. İsa Cürebal ve Yrd.Dr. Süleyman Dönmez ile Akhisar Ziraat Odası Başkanı Ahmet Akbuğa, Akhisar İlçe Tarım ve Orman Müdürü Ahmet Kılıç, Akhisar Belediyesi Kırsal Hizmetler Müdürü Hasan Umutlu, Akhisar Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Ali Erdayıoğlu, ATSO meclis üyesi Sami Karaoğlan, ilçe tarım ve ziraat odası personelleriyle bir araya geldi.

Yapılan görüşmede Akhisar sınırları içinde yer alan anıt veya korunmaya değer zeytin ağaçlarının envanterinin yapılması, ağaçların konum, çevre, çap, boy, taç genişliği gibi özelliklerinin belirlenmesi, yaşlandırılması, haritalanması ve fotoğraflanması, ağaçların fiziksel ölçüleri ve görsel ayrıcalıkları ile varsa bunlar hakkında tarihsel, mistik ve folklorik bilgilerin toplanması, anıt ve anıtsal zeytin ağaçlarının gelecek kuşaklara erişebilmesi için gerekli koruma ve bakım önlemlerinin tespit edilmesi konusunda Akhisar´da yapılacak çalışma hakkında görüşüldü.

Toplantı sonrası konuşan Ziraat Odası Başkanı Akbuğa? Anıt ağaçlarımızın varlığı bizim için çok önemli. Bu ağaçlarımız ilçemizin zeytincilik açısından ne kadar köklü değerlere sahip olduğunu gösteriyor. Bu kültürel mirasımızın korunması ve ilçemize katkı sunması açısından değerlendirilmesi hususunda bizler de elimizden geleni yapacağız.? dedi.


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ