ANKARA´DAKİ TERÖR EYLEMİ AKHİSAR´DA PROTESTO EDİLDİ

Ankara´da meydana gelen ve çok sayıda kişinin ölümü ve yaralanması ile sonuçlanan patlama, Akhisar´da protesto edildi.


Siyaset 10.10.2015 19:56:30 317 0

ANKARA´DAKİ TERÖR EYLEMİ AKHİSAR´DA PROTESTO EDİLDİ

 Ankara´da meydana gelen ve çok sayıda kişinin ölümü ve yaralanması ile sonuçlanan patlama, Akhisar´da protesto edildi. Bu arada, aralarında Akhisarlıların da bulunduğu Manisa´dan Ankara´daki mitinge giden kişilerden yaralıların olduğu bildirildi. Manisa´nın Saruhanlı ilçesi HDP Teşkilatından da 3 kişinin hayatının kaybettiği iddia edildi.

Akhisar Demokrasi Platformu adına saat 17.00´de Şehit Teğmen Tahir Ün Caddesinde toplanan grup cadde boyunca sloganlar atarak yürüdü ve emekli Öğretmen Şükran ayaz Parkı önünde bir basın açıklaması yaparak 15 dakika oturma eylemi yaptı.

Akhisar Demokrasi Platformu adına Emekli-Sen Akhisar Temsilciliği Başkanı Mehmet Curaoğlu yaptığı basın açıklamasında şu ifadelere yer verdi; "Daha döktüğümüz kan, kıydığınız canlar yetmedi mi iktidar hırsımız daha kaç fidan yok edecek?

Bugün barışı kardeşliği savunanlara bir saldırı daha yapıldı. Bbu saldırıyı tanımakta güçlük çekiyoruz. Katliamlar Roboski´de başladı, Suruç´la devam etti, bugün de bir kez daha Ankara´da yüreklerimize ateş düşürdü.

KESK, DİSK, TMMOB ve barış güçlerinin çağrısıyla Ankara´da yapılacak barış mitingi için ülkemizden pek çok insan Ankara´ya akın etti. Ne kadar manidar ki eylem için izin verdik diyen Ankara Valiliği ve iktidar toplanma yerinde doğru dürüst güvenlik önlemi bile almamıştı.

Kendine yandaşlarına yapılan müdahale ve eylemlerde kim olursa olsun yine de girse bulacağız diyen iktidar bu "puşt"ça saldırıda ne yapacak?

Biz emek güçlerine ve halka yapılan bu saldırı karşısında iktidarın nasıl bir tutum alacağını bilmekle beraber bekliyoruz.

Yapılan haince saldırının failleri azmettiricileri bulunana gözaltındaki arkadaşlarımız serbest bırakılana kadar eylemimize ve barışı savunmaya devam edeceğiz katillerin faşizmin savaş Çığırtkanlarının çabaları boşa çıkarıncaya kadar eylemlerimizde ve barışa barışı savunmaya devam edeceğiz" denildi.

 


Haber Kaynak : ERHAN ÇELİK