ANTRENMANLAR DEVAM EDİYOR

TFF 1. Lig takımlarından Akhisarspor, Yılmaz Atabarut Spor Tesisi´nde çıktığı antrenmanlarla Balıkesir hazırlıklarını sürdürüyor.


Spor 22.09.2020 16:55:28 1292 0

ANTRENMANLAR DEVAM EDİYOR

Royal Hastanesi Bandırmaspor deplasmanı ardından idmana 1 gün ara veren yeşil siyahlı ekip evinde ağırlayacağı Balıkesirspor için hazırlıklarını başlattı. 26 Eylül Cumartesi günü Spor Toto Akhisar Stadyumu´nda saat 19.00´da karşılaşacak iki rakibinde hedefinde 3 puanı hanesine yazdırmak var. Geçtiğimiz yılı 13. sırada kapatan Balıkesirspor, 2020-2021 sezonu ilk karşılaşmasında Giresunspor´u 3-1 geride bırakarak iddialı bir başlangıç yaptı. Ardından ligin yeni temsilcisi Tuzla karşısında 1-0´lık mağlubiyet alan Balıkesir, galibiyet serisini yakalamak adına Akhisar deplasmanından puansız dönmek istemiyor. Akhisarspor ise geçtiğimiz sezonu 57 puan ile tamamlayıp Play-Off gruplarında Karagümrük´e mağlup olmuştu ve Süper Lig hedeflerine ulaşamamıştı. Lige de henüz istediği girişi yapamayan Yeşil Siyahlılar mali sıkıntılarını da yavaş yavaş geride bırakırken evinde oynayacağı Balıkesir karşılaşmasından mağlubiyet almayarak kendi evinde yenilmezlik serisi oluşturmanın ve alacağı galibiyet ile galibiyet serisi başlatmanın peşinde. Mücadele öncesi Kulüp Başkanı Fatih Karabulut´un istifası gündeme damga vurdu. İstifanın ardından kulüp adına önemli açıklamalarda bulunan Karabulut Gazetemiz Altıeylül aracılığı ile gündemi meşgul eden konular üzerine kamuoyunu bilgilendirdi.

 

FATİH KARABULUT´TAN ÖNEMLİ AÇIKLAMALAR

Akhisarspor eski Başkanı Fatih Karabulut, Gazetemiz Altıeylül´e verdiği röportaj ile gündeme dair açıklamalarda bulundu. Geçtiğimiz Cuma günü kulübe istifasını veren yeşil siyahlı kulübün eski Başkanı, Royal Hastanesi Bandırmaspor mücadelesinde sahaya çıkan futbolcuların 30 saniye topa dokunmama eyleminden, geçen yıl ödenmesi gerekirken maddi problemlerden dolayı bu seneye aksayan futbolcu primlerine ve şahsen takım adına yaptığı maddi destekleri masaya yatırdığı röportaj´da Akhisarspor´un dernek olarak devam edip şirketleşmeyeceğine de değindi.

Konuşmasına geçtiğimiz Cuma günü takıma istifasını verdiğini belirterek başlayan Karabulut ?Kulübümüz adına önemli gelişmeler yaşandı. Bugüne kadar elimden geleni yaptığım başkanlık görevimden geçtiğimiz Cuma günü ayrıldım. Ben bir Akhisarlı olarak tamamıyla iyi niyetimle devam ettiğim görevimde fazlasıyla yıprandım. İnternette yer alan birçok spekülatif haber var. Bunlara cevap vermek istiyorum. Akhisarspor´un şirket olacağı söyleniyor. Bu yanlış Akhisarspor dernek olarak devam edecek ve kimsenin Akhisarspor´u satın alması gündemde değil.
FUTBOLCULARIN YAPMIŞ OLDUĞUNU YAKIŞTIRAMADIM
Geçtiğimiz günlerde Bandırmaspor karşılaşması öncesinde futbolcu arkadaşlarımız 30 saniyelik protesto yaptılar. Bu protestodan haberim yoktu. Açıkçası bizim onlar için ne kadar çok çalıştığımızı bilmelerine rağmen bu şekilde bir tavır içinde olmalarını kendilerine yakıştıramadım. Takım adına konuşan Kaptan Keleş, Türkiye Futbol Federasyonu ile bir sorunları olmadığını dile getirmiş. Pandemi sürecinde 4 aydır TFF´den para gelmedi. Bankalar da bu yüzden temlik almayıp kredi vermedi. Hala daha 2020-2021 sezonunda TFF´den alacağımız  paranın belli olmadığından dolayı herhangi bir temlik ya da bankadan kredi alamadığımızdan sezonun planlamasını yapamadık.
GEÇEN YILIN TÜM PRİMLERİ ÖDENDİ
Kabul ediyoruz, futbolcularımızın geçtiğimiz sezondan kalan maaş ödemeleri var. Fakat biz geçtiğimiz sezon onlarla toplantı yaptık ve maaşların mı yoksa primlerin mi ödenmesi konusunda görüştük. Oyuncularımız primlerin ödenmesi gerektiğini söyledi. Biz de geçtiğimiz sezonun tüm prim ödemelerini bitirdik.
KULÜBE ŞAHSEN MADDİ DESTEK ÇIKTIM
Akhisarspor´a faydalı olmak için bu göreve başlamıştım. Amacım da hep kulübü bu yönde götürmek oldu. Geçtiğimiz sezon kulüp kasamızda para olmadığında kulübe şahsen maddi destek çıktım. Gerektiği yerde kapı kapı dolaşıp Akhisar´dan yardım istedim.  7 aydır para almadığını söyleyen futbolculara 5-6 milyon Türk Lirası dolaylarında prim ücreti ödendi.
GELİRİMİZ OLMADIĞI İÇİN PARALARINI ÖDEYEMEDİK
Bu sezon başında geçtiğimiz yıldan kalan borçların ödenmesi için oyuncularımızdan indirim istedik. Giden oyuncularımıza da saygı duyduk ve anlaşarak gönderdik. Ayrıca bu antlaşmalarda kulübümüzde alacaklarını bırakarak fedakârlık yapan oyuncularımız da var. İndirim istediğimiz oyuncularımızla ilgili ödeme planlarını hazırladık fakat şu ana kadar gelirimiz olmadığı için paralarını ödeyemedik.? İfadelerini kullandı.
?FUTBOLCULARA SÖYLEYECEK HİÇBİR LAFIM YOK?
?Görevi aldığım günden bu yana Akhisar için Akhisarspor için elimden geleni ardıma koymadan yaptığım özverili çalışmaları en iyi futbolcularımız biliyor. Bilmelerine rağmen hâlâ çıkıp şahsıma laf söylüyorlarsa benim onlara söyleyecek sözüm yok. Geçtiğimiz sezon bir maçı kazansalardı bugün çok farklı şeyler konuşuluyor olacaktı. Fakat geldiğimiz nokta ortada."  R.S


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ