Arif Altay 6 ay sonra toprağa verildi

Akhisar´da işitme engelli anne- kız tarafından öldürülen iki kişiden işitme engelli Arif Altay´ın kemikleri, 6 ay sonra DNA testi ile saptanan ailesine teslim edildi.


Polis/Adliye 11.08.2015 11:57:38 397 0

Arif Altay 6 ay sonra toprağa verildi

Akhisar´da işitme engelli anne- kız tarafından öldürülen iki kişiden işitme engelli Arif Altay´ın kemikleri, 6 ay sonra DNA testi ile saptanan ailesine teslim edildi. Aile, Arif Altay´ın torba içerisindeki kemiklerini Selçikli Mahallesi´nde toprağa verdi. 

Geçen Şubat ayında, Akhisar Cumhuriyet Mahallesi Su yolu Mezarlığı Mevkisi´nde ot toplayan vatandaşlar, bir barakada yakılmış kadın cesedi gördü. Ceset üzerindeki inceleme ise film gibi olaylar dizisini ortaya çıkardı. Cinayeti çözmek için kayıplar listesinde bulunanları araştıran polis, yakılan kadının işitme engelli 21 yaşındaki Emine Girginer olduğunu saptadı. Girginer´in en son birlikte görüldüğü hepsi de işitme engelli olan 43 yaşındaki Selda K., kızı 20 yaşındaki Saadet K., aile dostları D.D. ile oğlu 20 yaşındaki Selim Burak K. yakalandı. İşaret dili tercümanı aracılığı ile ifadeleri alınan şüphelilerin, olay tarihinden 15 önce de kayıp olan kendileri gibi işitme engelli 44 yaşındaki Arif Altay´ı da öldürüp gömdükleri ortaya çıktı. 

KÜFÜR EDİNCE ELLERİYLE BOĞMUŞ

İşaret dili tercümanı aracılığıyla ifadesi alınan Selda K., İzmir İşitme Engelliler Okulu´nda tanıştığı Emine Girginer´in yanlarına geldiğini, kendilerine işaret diliyle ´o?.sunuz´ diyerek küfür ettiğini, çıkan kavgada genç kızı elleriyle boğarak öldürdüğünü anlattı. Saadet K. de, annesiyle birlikte cesedi elektrikli motosikletle taşıyıp, evlerine yaklaşık bir kilometre uzaklıktaki zeytinliğe götürüp benzin dökerek yaktıklarını söyledi. 

Selda K. ile aynı mahallede oturan ve 2013 yılı aralık ayında kaybolan işitme engelli Arif Altay´ın da böyle bir cinayete kurban gitmiş olabileceğini değerlendiren polis, anne kızı çapraz sorguya aldı. Arif Altay´ın hem Selda K. hem kızı Saadet K. ile ilişkisi olduğu, çıkan bir tartışmada şüpheliler tarafından boğularak öldürüldüğü ortaya çıktı. Selda K. ve kızı Saadet K.´nın, öldürdükleri Altay´ın cesedini de aynı bölgede yakıp gömdükleri belirlendi. 

DNA TESTİNDEN SONRA KEMİKLER AİLEYE TESLİM EDİLDİ


Arif Altay´ın gösterilen yerde bulunan kemikleri, İzmir Adli Tıp Kurumu´na gönderildi. Yaklaşık 6 ay süren DNA araştırmalarından ve testlerinden sonra kemiklerin, Arif Altay´a ait olduğu kesinlik kazandı. Bunun üzerine Akhisar Cumhuriyet savcılığına gönderilen torba içerisindeki kemikler, aileye teslim edildi. Arif Altay´ın kemikleri Akhisar´a bağlı Selçikli Köyü´nde toprağa verildi.

 


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ