Artık İŞKUR´lular da 1300 TL Maaş Alacak

İşbaşı Eğitim Programlarında Katılımcıya ödenen Günlük Zaruri Gider miktarı 1 Ocak 2016 itibariyle 50 TL´ye yükseltildi.


Gündem 4.01.2016 15:01:25 6611 1

Artık İŞKUR´lular da 1300 TL Maaş Alacak

İşbaşı Eğitim Programından; 4857 sayılı İş Kanunu veya 5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanununun 4/a. maddesine tabi olarak en az iki sigortalı çalışanı bulunan, Kuruma kayıtlı işverenler, dernekler, vakıflar, kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşları, meslek birlikleri, sendikalar, ticaret ve sanayi odaları, noterler, kamunun payının % 50´nin altında olduğu iktisadi teşekküller, v.b. işverenler faydalanabilir.

İşbaşı Eğitim Programı, katılımcılara eğitim aldıkları meslekte veya başka bir alanda mesleki deneyim ve beceri kazanma şansı sunmaktadır.

Programa katılan üniversite öğrencileri ise zorunlu stajlarını bu program aracılığıyla yapma şansına sahip olarak iş arama sürecinde bu deneyimlerine CV´lerinde yer vermek suretiyle iş bulma sürecinde yaşanan deneyim eksikliği engeli aşıyor.

Program süresine bağlı olarak katılımcılara net asgari ücret düzeyinde (1.300 TL) gelir elde etme imkanı da veriliyor. Halen günlük 50 TL zaruri gider ödemesi İŞKUR tarafından yapılıyor.

Diğer yandan üniversite öğrencilerinin program süresince burs veya öğrenim kredileri kesilmediğinden öğrenciler burs veya kredilerini almaya devam edebiliyor. Ayrıca program süresince katılımcılar adına iş kazası ve meslek hastalığı ile genel sağlık sigortası primleri Kurumumuz tarafından karşılanarak katılımcıların sağlık hizmetlerinden faydalanmaları sağlanıyor.

 

İşbaşı eğitim programına katılmak isteyen kişiler, İŞKUR internet sayfasında, Hizmet Merkezi veya İl Müdürlüğü ilan panosunda yayımlanan ilanlara hem internet üzerinden hem de Hizmet Merkezi veya İl Müdürlüğüne giderek başvuru yapabilirler.


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ