ASDER THM KONSERİ DÜZENLEDİ

Akhisar Sanat Dostları Derneği (ASDER)´nin düzenlediği Türk Halk Müziği Konseri Akhisar Belediyesi Bülent Ciğeroğlu Kültür Salonunda yapıldı.


Kültür/Sanat 17.04.2019 16:31:19 1407 0

ASDER THM KONSERİ DÜZENLEDİ

Akhisar Sanat Dostları Derneği (ASDER)´nin düzenlediği Türk Halk Müziği Konseri Akhisar Belediyesi Bülent Ciğeroğlu Kültür Salonunda yapıldı.
Sunuculuğunu Asuman Yürekli´nin yaptığı Türk Halk Müziği konseri 2 bölümden oluştu. Konserin şefliğini müzik öğretmeni Mustafa Kılınç yaptı. Konserin ilk bölümünde koro ve solistler Türk Halk müziğinin birbirinden güzel 13 parçayı seslendirdiler. Konserin 2. bölümünde yine koro ve solistler 14 güzel parçayı seslendirerek dinleyicilerine güzel bir akşam geçirmelerini sağladılar. Yaklaşık iki saat süren konserin birinci bölümünde Koro ve solistler;  Ordunun Dereleri, Hacel Obası, Karanfil Erkan Bilir, Bu Yıl Benim Yeşil Bağım Kurudu, İnce İnce Bir Kar Yağar, Al Fadimem, Yeşil Ayna Takındın Mı Beline, Hekimoğlu Derler Benim Adıma, Kalenin Bedenleri, Elmaların Yongası, Sevdiğim Küçük Yaşta, Drama´nın İçinde Yaparlar Pazar, Küp İçinde Nişasta adlı parçaları seslendirdiler. Konserin 2. Bölümünün ilk türküsü, başına Döndüğüm Kurban Olduğum adlı parça ile başladı. Devamında Mihrican Mı Değdi, Dam Başında Sarı Çiçek, Çay Benim Çeşme Benim, Antalya´nın Mor Üzümü, Meşelidir Engin Dağlar Meşeli, Badılcanı Doğradım, Harmanı Yeri Sürseler, Garip Bir Kuştu Gönlüm Yar, Kar Mı Yağmış Şu Harput´un Başına, Yüksek Minarede Kandiller Yanar, Yoğurt Koydum Dolaba, Bağda Gülü Budadım Ve Yaban Gülü türkülerini seslendirdiler. Türk Halk Müziğinin korosunda  Alev Zülcenah Yüksel,  Ali Bayram, Ali Sağınç, Asil Deniz Yıldız, Aslı Koç, Aylin Çavuş Yavaş, Cemail Doğru, Ercan Camcı, Ezgi Esmer, Gülnur Ertaylan, Hakan Dikilikaya, Hasan Kızıltaş, Hayal Turan, Melike Menekşe, Mehmet Girginer, Merve İbaş, Nazlı Koç, Nuran Onul, Orhan Köse, Selma Çapantakım, Sema Yaren, Sibel Zekiye Yeğin, Sultan Çeviker ve Zahide İlhan sahne aldı. Konserde  Sazlarda bağlamada; Tugay Ayaz, Ali Özer, İbrahim Buran, Ünal Demiröz, Divan Bağlama  ; Ercan Yaren, Cura ; Suat Efe, Ney ; Deniz Arıç, Keman ; Vurmalı Çalgı ; Şenol Şentürk, Keman ; Ferhat Devecioğlu, Ritim ; İsmail Timaç, Muhammet Altuntaş,  Elektro Gitar ; Yamaç Akdağ, Gitar ; Orhan Karaali, Basgitarda; Ensar Karaali, Saksafon ; Kaan Özer ve Trompette; Mustafa Öz yer aldı.

Konserin sonunda konuşan  ASDER  Başkanı Hülya Arıcı Çap, Konsere sponsor olanlarda teşekkür ederek,  ?Başta konserimizin gerçekleşmesinde emeği geçen Türk Halk Müziği şefimiz Mustafa Kılınç´a ve aynı zamanda emekleri geçen sazlarımıza, belediye bandosundan gelen sazlarımıza, koro üyelerimize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Mustafa hocamız çok değerli bir insan. Özellikle yerel kimliğimizi ortaya çıkarttı. Sazlarımızın hepsi Akhisar´ın yerel sazları, onların değerinin bilinmesi gerektiğine inanıyorum. Mustafa hocamızın kent kimliğine hizmet ettiği için toplum hizmeti yaptığı birçok çalışması var. Kendilerine çok teşekkür ediyorum.? dedi.ASDER Yönetim kurulu Başkanı Hülya Çap konuşmasından sonra konserin şefi Mustafa Kılıç´a çiçek ve plaket takdim ederken sunucu Asuman Yürekli´ye de çiçek verdi. 

Konserin bitiminden sonra Koro ekibi solistler gecenin yorgunluğunu atmak için aile ortamında Lale Lokantasına Çorba içmeye gittiler. Lale Lokantasında içilen çorba ve çaylardan sonra bir aile ortamında yapılan sohbetten sonra ayrıldılar.


Haber Kaynak : ERHAN ÇELİK