ASDER Türk Sanat Müziği Korosu Konseri

Akhisar Sanat Dostları Derneği (ASDER Türk Sanat Müziği Korosu Konserini Akhisar Belediyesi Bülent Ciğeroğlu Kütür Salonun da gerçekleştirdi.


Gündem 25.04.2013 10:09:10 7020 0

ASDER Türk Sanat Müziği Korosu     Konseri
Akhisar Belediyesi'nin katkılarıya düzenlenen Şef Rengül Yazgan Altay yönetiminde ve Gülce Göçmüş`ün sunuculuğunu yaptığı Türk Sanat Müziği konseri iki bölümden oluştu. Türk Sanat Müziği konserinin birinci bölümünde Acem ve Aşiran Acem Kürdi eserler seslendirilirken, ikinci bölümde Doktor ve Eczacıların eserler seslendirildi.
21 koro üyesi9 saz ekibinden oluşan Türk Sanat Müziği konser ekibi yaklaşık 2 saat boyuncu dinleyenlere keyifli dakikalar yaşattılar. Konserin misafir sanatçı olarak katılan İzmir TRT radyosu Sanatçısı Dilek Şafak Çakarda, Rüya gibi Uçan Yıllar,Artık Solan Bahçede Bülbüllere yer yok, Ayrılık Ateşten bir ok ve Gözlerin bir içim su adlı eserler ile geceye renk kattı. Birbirinden değerli eserleri ile geceye renk kattı.
21koro üyesinin bulunduğu TSM konserinde sazlarda, Kanun` da Mehmet dönmez, İlayda Çeşme, Keman` da Serdar Pazarcıoğlu, Emre Şimşekyay, Ney` de Yakup Timaç, Ud` da Hüseyin Erci, Ritm` de Erkan Süren, Erdal Yiğiter görev aldı. Bu muhteşem Gecenin solistleri Mehmet Gürmen,Neşe Yakar, Hülya Onar, Nagihan Ertem Özkara, Kemal Eseroğlu, Umut Kaya ve Uğurcan Zambak seslendirdikleri diğerli eserler ile geceye renk kattı. Gecenin sunucusu Gülce Göçmüş "Bu geceyi hazırlayan emeği geçen destek olan arkadaşlarımıza teşekkür ediyoruz. Başta Akhisar Belediyesi olmak konserimize katılarak bizleri güzel şarkıları ile mest eden Dilek Şafak Çakar'a tabiî ki koromuza solistlerimize saz ekibimize gönül dolusu teşekkür ederiz” dedi. ASDER Başkanı Hülya Arıcı Cap bu gecenin şef'liğini yapan Rengül Yazgan Altay'a çiçek takdim etti.
Erhan ÇELİK