Askerlik İşlemleri E-Devlet Şifresi İle Yapılabilecek

Askerlik işlemlerini E- Devlet şifresi ile yapılabileceğini duyurdu.


Gündem 3.11.2016 01:13:06 394 0

Askerlik İşlemleri E-Devlet Şifresi İle Yapılabilecek

 Askerlik işlemlerini E- Devlet  şifresi ile yapılabileceğini duyurdu. Türkiye Cumhuriyeti    Milli Savunma Bakanlığı resmi internet sitesinden yaptığı basın açıklaması ve kamu oyuna duyuru açıklamasında   Askerlik yoklama işlemlerinizi askerlik şubelerine gitmeden de E-devlet kapısı üzerinden başlat alabileceğini ve aile hekiminize giderek sağlık muayenesi işlemlerini yapabileceğini duyurdu. Türkiye Cumhuriyeti    Milli Savunma Bakanlığı resmi internet sitesinden yaptığı basın açıklaması ve kamu oyuna duyurusu şöyle;

1. Askerlik çağına giren yükümlülerin askeralma faaliyetlerinin teknolojik imkânları da kullanmak suretiyle hızlı, kolay ve etkin bir şekilde yapılması amacıyla, e-Devlet ve elektronik ortamda gerçekleştirilmek üzere başlatılan çalışmalara bir yenisi daha eklenmiştir.

2. Bu kapsamda, son birkaç yıl içerisinde başlatılan çalışmalarla askerlerimizin sevk işlemleri, dövizli askerlik faaliyetleri, yurt dışı işçi ve yurt içi öğrenci erteleme işlemleri, askerlik durum belgelerinin verilmesi, yükümlü randevu faaliyetleri ile muhtaç asker aile yardımı işlemlerinin e-Devlet ve elektronik ortamda yürütülmeye devam edilmektedir.

3. Bu hizmetlere ilave olarak, MSB (Askeralma Gn.Md.lüğü), Sağlık Bakanlığı (Türkiye Halk Sağlığı Kurumu, Bilgi Sis.Gn.Md.lüğü) ve Ulaştırma Bakanlığı (TÜRKSAT Gn.Md.lüğü) arasında geliştirilen işbirliği neticesinde ?e-Yoklama ve Aile Hekimi İşlemleri? projesi başlatılmıştır.

4. Bu proje ile; vatandaşlarımıza daha kaliteli hizmet verilmesi için, yoklama işlemlerinde talep edilen bilgi formlarının (?Sağlık Durumu Hakkında Bilgi Formu? ve ?Sınıflandırmaya Esas Ek Bilgi Formu?) e-Devlet kapısı üzerinden doldurulması ve kayıtlı olduğu aile hekimine giderek yoklama işlemlerinin yapılabilmesi hedeflenmiştir.

5. Ayrıca, vatandaşlarımız, sağlık muayenelerini askerlik şubelerine gitmeden e-Devlet üzerinden başlatarak bağlı oldukları aile hekimlerine gitmek suretiyle yaptırabileceklerdir. Daha önce askerlik şubelerine iki kez giderek yapılan işlemler, sadece alınan raporun teslimi için bir kez gidilerek tamamlanabilecektir.

6. Sağlık Bakanlığı ile yapılan koordine neticesinde projenin pilot uygulamasına Manisa ilinde   02 Kasım 2016´dan itibaren başlanmıştır. Söz konusu projenin yürütülmesi amacıyla Manisa il ve ilçelerinden 222 hekime bilgilendirme eğitimi verilmiştir.

7. Aynı tarihten itibaren Manisa il ve ilçelerinde, afişlerin asılması, yükümlülere bilgilendirme mektupları ve kayıtlı telefonlarına SMS gönderilmesi işlemlerine de başlanmıştır.

8. Yaklaşık üç ay sürmesi öngörülen pilot uygulama sürecinde tespit edilecek teknik ve uygulama hatalarının giderilmesini müteakip Şubat 2017´den itibaren ?e-Yoklama ve Aile Hekimi İşlemleri? projesinin ülke genelinde yaygınlaştırılması hedeflenmektedir.

Kaynak ;

http://www.msb.gov.tr/Basin-ve-Yayin/BasinDuyuru/askerlik-yoklamasi-e-devlet-kapisinda


Haber Kaynak : ERHAN ÇELİK