Ata topraklarına yolculuk başladı!

Kayalıoğlu belediyesi 17-21 Haziran tarihlerinde Yunanistan'a ata topraklarına düzenlediği gezi için yolculuğa başladı.


Gündem 18.06.2013 10:38:05 5528 0

Ata topraklarına yolculuk başladı!

Kayalıoğlu kasabasının çoğunun Yunanistan muhaciri olması sebebiyle düzenlenen gezi 1 gece Selanik’te ve 1 gene kavala da konaklamalı olup toplamda 2 gece 3 gün sürecek.

Kayalıoğlu belediye başkanı Mehmet GÖKFİLİZ; yıllardır düşündüğümüz ama nihayet gerçekleştirdiğimiz gezimiz için çok heyecanlıyız. Nenelerimizin ve dedelerimizin göç edip geldikleri toprakları görmek bizim için sevinç kaynağıdır. İlk etapta 1 otobüs diye düşündük fakat düzenlediğimiz geziyi duyan katılmak istedi ve talepte çok olunca 2. Otobüsü de açma gereği duyduk. Ne mutlu bize yıllardır kendi memleketimize gelen yabancıları görüyorduk şimdi bizde kendi ata topraklarımıza 87 kişilik bir kafile ile gidiyoruz. Umarım sağ salim gider ve döneriz, dedi.

Kasaba meydanına yakınlarını yolcu etmeye gelen kişiler ile yaşanan duygusal vedadan sonra kafile yola çıktı ve 21 Haziran Cuma sabahı Akhisar’a geri dönüş yapacaklar. Yunanistan da Selanik, kavala, gümülcüne, İskeçe, drama ve ravika gezilecek olup tekrardan Akhisar’a geri dönülecek.

Haber Merkezi