ATD Akhisargücü Futbol Yaz Okulu Start Verdi

Akhisarspor Taraftarları Derneği Akhisargücü Masterler Futbol takımı bünyesinde kurulan ATD Akhisargücü futbol yaz okulu startını verdi.


Spor 24.06.2016 01:19:28 808 0

ATD Akhisargücü Futbol Yaz Okulu Start Verdi

Akhisarspor Taraftarları Derneği Akhisargücü Masterler Futbol takımı bünyesinde kurulan ATD Akhisargücü futbol yaz okulu startını verdi.

?Spor yapan çocuk daha mutlu daha başarılı? sloganıyla bugüne kadar yaptığı çalışmalara bir yenisini daha ekleyen ATD Akhisargücü, futbol yaz okulunun açılışını Kanburoğlu Spor tesislerinde gerçekleştirdi. Düzenlenen açılış törenine ATD Akhisargücü başkanı Nihat Uz, yönetim kurulu üyeleri ve futbolcular, eski Beşiktaşlı futbolcu Murat Alaçayır, eski Trabzonsporlu futbolcu Mehmet Zengin, EMF Ligi Başkan Yardımcısı İlkay Girgin, Ege Üniversitesi Sağlıkgücü Masterler yönetim kurulu üyesi Hakan Sezer, öğrenci velileri ve öğrenciler katıldı.

Düzenlenen açılış töreninde açılış konuşmasını kulüp basın sözcüsü İsmail Atar gerçekleştirdi. Atar, yaptığı açıklamada; ?Akhisarspor Taraftarlar Derneği ve Akhisargücü Masterlar futbol takımı ailesi olarak başlattığımız ?Spor Yapan Çocuk Daha Mutlu Daha Başarılı´ sosyal projemizin açılışına hoş geldiniz.

Akhisarspor Taraftarlar Derneği ve Akhisargücü Masterlar futbol takımı ailesi olarak derneğimize gelen talep üzerine kamu yararına ve toplum çıkarlarına dünden bugüne yaptığımız çalışmalarımıza bir yenisini ekliyoruz. Yapılan duyuruya kısa sürede yoğun bir katılım olmuştur. Beden Eğitimi öğretmenimiz Serdar Çengel yönetiminde ve organizasyonunda yapılacak çalışmaların 6-11 yaş grubu futbol okuluna çocuklarını kayıt yaptıran ebeveynlerimize duydukları güven ve katılımları için teşekkür ediyoruz. İki ay sonunda nereden nereye geldiğimizi görmek için her bir öğrenci adına gelişim ve performanslarını işlemek üzere dosya hazırladık, ailelere beslenme broşürü verdik.

 Spor yapmak çocukların beden gelişimini nasıl etkiler ve onlara neler kazandırır diye soru sorulursa şu şekilde cevap veririz. Spor yapmanın fiziksel ve mental sağlığımıza olan etkisini gösteren yüzlerce akademik çalışma var. Spor çocuğun entelektüel, kişisel ve sosyal gelişimine katkı sağlarken, stresle baş edebilme özelliğini de geliştirir. Spor yapan çocukların daha yüksek düzeyde konsantrasyona sahip olduğu görülür. Özgüveni pekiştirmesi ve kendini iyi hissettirmesinde sporun çocuklara sağladığı diğer avantajlar. Bunların ışığında iki ay içerisinde yapılacak çalışmalar sonunda çocuklar mutlu bir şekilde evlerine dönünce bizde mutlu olacağız.

Akhisarspor Taraftarlar Derneği ve Akhisargücü Masterlar futbol takımı ailesi olarak başlattığımız ?Spor Yapan Çocuk Daha Mutlu Daha Başarılı´ projemiz kapsamında davetimiz üzere açılışımıza gelen eski Beşiktaşlı futbolcu Murat Alaçayır, eski Trabzonsporlu futbolcu Mehmet Zengin, EMF Ligi Başkan Yardımcısı İlkay Girgin, Ege Üniversitesi Sağlıkgücü Masterler yönetim kurulu üyesi Hakan Sezer´ katılımları için teşekkür ediyoruz. ?Spor Yapan Çocuk Daha Mutlu Daha Başarılı´ sosyal projemizin Akhisarlılar ve spor camiası için hayırlı olmasını temenni ediyoruz? dedi.

Beden Eğitimi öğretmeni Serdar Çengel yaptığı konuşmada; ?Öğrencilerimize ve velilerimize çok teşekkür ediyorum. Benim öncelikli hedefim çocuklarımıza spor yapmayı sevdirmek ve hayatının bir parçası olmasını sağlamaktır. Çocuklarımızın hepsi profesyonel sporcu olmayacaklar ancak spor hayatlarının içerisinde olsun. Öncelikli hedefimiz bu. Akhisarspor Taraftarlar Derneği ve Akhisargücü Masterlar futbol takımı olarak bu projemiz sosyal bir projedir. İnşallah sizlerde göreceksiniz çocuklarımız belli bir seviyeye gelecekler? dedi.

Yapılan konuşmaların ardından öğrencilere forma ve ekipmanları dağıtılarak toplu fotoğraf çekilmesinin ardından açılış töreni sona erdi.

 


Haber Kaynak : ERHAN ÇELİK