ATSO Başkanı Dr. Ulusoy: ?Akhisar yeşil ekonominin öncüsü olacak?

Akhisar Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Mehmet Ulusoy, TOBB Çevre ve İklim Değişikliği Daimi Komite üyeliğine seçildi.


Gündem 16.05.2018 22:08:23 800 0

ATSO Başkanı Dr. Ulusoy:  ?Akhisar yeşil ekonominin öncüsü olacak?

Akhisar Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Mehmet Ulusoy, TOBB Çevre ve İklim Değişikliği Daimi Komite üyeliğine seçildi. Dr. Ulusoy, iklim değişikliğinin dünya için önemli bir tehdit olduğunu, son 100 yılda sıcaklıkların 2 derece artmasıyla bir çok doğal zenginliği barındıran Türkiye´nin de olumsuz etkilendiğini söyledi. Dr. Ulusoy, hedeflerinin iklim değişikliğine neden olan faktörleri en aza indirmek olduğuna dikkat çekerek, ?Tüm dünya yeşil ekonomiyi benimsiyor, Akhisar bu konuda öncü olacaktır? dedi. 

Türkiye Odalar Borsalar Birliği´nin (TOBB) 74. genel kurulunda, Rifat Hisarcıklıoğlu yeniden TOBB Başkanı olarak seçilirken Akhisar Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Dr. Mehmet Ulusoy da Çevre ve İklim Değişikliği Daimi Komite üyeliğine seçildi. 

Komitenin,  Türkiye´nin Birleşmiş Milletler İklim Değişikliği Müzakereleri ile Türkiye´nin Avrupa Birliği katılım sürecinde ?Çevre? faslı kapsamındaki konularda, TOBB´un iş dünyası adına oluşturacağı pozisyonların hazırlık sürecine katkı sağlamak üzere kurulduğunu hatırlatan Dr. Ulusoy, doğal kaynakların yanlış kullanımının gelecek nesilleri tehdit ettiğini söyledi. 

Çevreye karşı olan duyarlılığın giderek artmasının bu konuda kendilerine büyük güç verdiğini ifade eden Dr. Ulusoy, ?Son 100 yılda tüm dünyada hava sıcaklıklarında 2 derecelik artış oldu. Eğer bu konuda bir adım atılmazsa 100 yıl içinde 5-10 derecelik artış daha olacak. Bu artış, Türkiye´yi de her açıdan olumsuz etkileyecektir. İklim değişikliği ve buna bağlı olarak çevreye karşı olan duyarlılığımızı en üst seviyede tutmamız gerekiyor? dedi. Bunun için de herkesin üzerine düşen görevi yerine getirmesi gerektiğine dikkat çeken ATSO Başkanı Dr. Mehmet Ulusoy, ?Hedefimiz çevreye duyarlı bilinçli nesiller yetiştirmek. Tüm dünyada artık yeşil ekonomi sistemi var. Duyarlılığını gösteren, bunu uygulayan şirketler, kurumlar, ülkeler takdir görüyor. Çünkü dünyaya sahip çıkıyorlar. Şehirlerine, insanlarına, doğaya saygı gösterenlerin ekonomisi yükseliyor. Akhisar bu konuda da öncü olacaktır. Akhisar iş dünyası, bu konuda üzerine düşeni başarıyla yerine getiriyor. Biz tarım ve sanayiyi yeşil ekonomiyle birlikte sürdürülebilir ekonomi üzerine inşaa eden ender kentlerden biriyiz? diye konuştu. 

Türkiye´de zeytin üreten şehirlerde bir numaralı sorun olan zeytin karasuyu sorununu dahi çözmüş bir kent olduklarını söyleyen Dr. Ulusoy, ?Akhisar´ın girişimcileri  hayata geçirdikleri tesislerde zeytin karasularımızı arıtıyor. Akhisar´ın bu kadar hassas olduğu bir konuda, biz de TOBB bünyesinde tüm çalışmalarımızı daha da artırarak sürdüreceğiz? dedi. 


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ