ATSO ve Borsa´dan Darbeye Karşı Ortak Açıklama

Akhisar Ticaret ve Sanayi Odası ve Ticaret Borsası, ülkemizde yaşanan darbe girişimine ilişkin ortak basın açıklaması düzenledi.


Gündem 19.07.2016 12:58:30 371 0

ATSO ve Borsa´dan Darbeye Karşı Ortak Açıklama

Akhisar Ticaret ve Sanayi Odası ve Ticaret Borsası, ülkemizde yaşanan darbe girişimine ilişkin ortak basın açıklaması düzenledi.

ATSO Başkanı Abdurrahman Yılmaz ve Ticaret Borsası Başkanı Alper Alhat´ın ATSO binasında gerçekleştirdikleri ortak basın açıklamasına meclis başkanları, yönetim kurulu üyeleri, genel sekreterler katıldı. Düzenledikleri basın açıklamasında milletin yanında olduklarını belirten ikili bu girişimlerin karşısında olduklarını belirtti.
Türkiye´de özel sektörün tamamını temsil eden TOBB ve 365 Oda- Borsa olarak 81 ilde ortak açıklamada bulunulduğunu belirten ATSO Başkanı Abdurrahman Yılmaz,ilk andan itibaren camia olarak darbeye tepkilerini ortaya koyduklarını dile getirdi. Yılmaz, Türk milletinin birlikte duruşu, kararlı tutumu ile bu girişimin başarısızlığa uğradığını ifade ederek ?Başta Sayın Cumhurbaşkanımız, Meclis Başkanımız, Başbakanımız ve Meclisteki tüm siyasi partilerimizi, cunta heveslileri karşısında dik duruşlarından dolayı yürekten kutluyorum. Gözü dönmüş darbecilerin saldırılarına büyük bir sebatla direnen, böylece Gazi unvanını bir kez daha hatırlatan Meclisimizle gurur duyuyoruz. Bu darbe girişimi karşısında direnen, tavır sergileyen herkese, başta kahraman emniyet görevlilerimize ve TSK´nın şerefli mensuplarına, gönül dolusu teşekkür ediyoruz. Onlara minnettarız. Ama en çok, darbecilerin silahları karşısında kahramanca direnen milletimizin azim ve cesaretiyle kıvanç duyuyoruz.

Bizler, gücünü sandıktan, yetkiyi milletten almayan bir idare istemiyoruz. Ülkemiz için demokrasi dışında bir seçenek de görmüyoruz. Ordu içinde örgütlenmiş bu terörist çetenin tamamen ortaya çıkartılmasını ve adalet önünde hesap vermesini bekliyoruz? diye konuştu.

Başkan Yılmaz, yaptığı konuşmada darbecilere karşı tutum sergileyen herkesi gönülden kutladığını ve bu yolda hayatını kaybeden şehitlere Allah´tan rahmet, ailelerine sabır ve yaralılara da acil şifalar diledi.

Akhisar Ticaret Borsası Başkanı Alper Alhat ise yaptığı açıklamada ?Allah´a şükür milletimizin sağduyusu, feraseti, cesareti ve Allah´ın yardımıyla bu belayı, bu fitneyi durdurduk. Bu şerden sonra daha da güçlenerek çıktık. Hepimiz demokrasi konusunda toplumda sağlanan bu büyük mutabakatın değerini bilmeliyiz. Şimdi çok daha güçlü olmak, birbirimize daha fazla sarılmak, birbirimizi daha fazla sevmek zorundayız. Çünkü bizi biz yapan, bizi ayakta tutan, bizi millet yapan unsur budur. Ülkemizi kaosa sürüklemek isteyenlerin tuzağına düşmeyeceğiz. İş dünyası olarak daha fazla çalışma, üretme, istihdam sağlama zamanı diyoruz. Geçmişte olduğu gibi, bugün de, yarın da TOBB ve 365 Oda-Borsa olarak demokrasiden, milletimizden, devletimizden yana olmaya devam edeceğiz. Ülkemizin birliğine, kardeşliğimize ve demokrasimize karşı olanların da karşısına dikileceğiz. Özel sektör olarak, ülkemiz ve milletimiz için daha büyük bir azimle çalışacak ve Türkiye´yi büyük hedeflerine taşıyacağız. Mustafa Kemal Atatürk´ün "Hâkimiyet Kayıtsız Şartsız Milletindir" sözünü hep aklımızda tutarak; ülkemiz için durmadan çalışmaya, üretmeye devam edeceğiz.

Yeter ki birlik ve beraberliğimizin kıymetini aklımızdan çıkarmayarak omuz omuza verelim. Yeter ki birbirimizi sevelim, birbirimize inanıp, güvenelim. Bu vesileyle halkın iradesi dışında hiçbir iradeyi tanımayacağımızı, demokrasiden vazgeçmeyeceğimizi ve darbe girişimlerini kabul etmeyeceğimizi bir defa daha vurguluyoruz. Devletimiz ve ülkemiz var oldukça biz de varız. Demokrasi varsa hepimiz varız. Allah, ülkemize ve milletimize böyle acılar yaşatmasın? ifadelerini kullandı.

Düzenlenen ortak basın açıklaması sonrasında oda ve borsa personeli darbeye karşı olduklarını belirterek birlikte poz verdi.


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ