ATSO ZİRAAT FAKÜLTESİ PROJESİ İÇİN KOLLARI SIVADI

Akhisar´ın uzun süredir hayalini kurduğu Ziraat fakültesi projesi için kolları sıvayan ATSO Başkanı Dr. Mehmet Ulusoy, yol haritasını çıkarmak için incelemelere başladı.


Gündem 16.07.2018 15:22:49 758 0

ATSO ZİRAAT FAKÜLTESİ PROJESİ İÇİN KOLLARI SIVADI

Akhisar´ın uzun süredir hayalini kurduğu Ziraat fakültesi projesi için kolları sıvayan ATSO Başkanı Dr. Mehmet Ulusoy, yol haritasını çıkarmak için incelemelere başladı.

 

ADIM ADIM FAKÜLTE GELİYOR

 

Akhisar´da yapılması istenen ziraat fakültesi için harekete geçen Akhisar Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Mehmet Ulusoy, Akhisar Belediye Başkanı Salih Hızlı ile daha önce yapımına başlanan ancak maddi gerekçelerle tamamlanamayan üniversite binası inşaatını gezdi. ATSO meclis üyelerinin de yer aldığı heyet, eksikliklerin tespiti çalışmalarına başladı. Akhisar Ticaret ve Sanayi Odası?nın hız verdiği üniversite projesinde gerekli yatırım miktarının tespiti ardından odanın hızla yol haritası çıkaracağı ifade edildi.

 

3.5 MİLYON TL YATIRIM GEREKLİ

İnşaat alanında yapılan gezide yeni üniversite binasının yüzde 50´sinin 2016 yılına kadar tamamlandığı, ancak projenin sekteye uğradığı; binanın tamamlanması için yaklaşık 3.5 milyon liralık yatırıma ihtiyaç duyulduğu tespit edildi.

 

ATSO Meclisi´nde konunun gündeme getirilerek gerekli kaynağın sağlanması için yapılacak işbirliklerinin tespiti ve yol haritasının çıkarılmasına yoğunlaşılacağını kaydeden ATSO Başkanı Dr. Mehmet Ulusoy ?Üniversite, şehrimizin kalkınmasında önemli rol oynayacak. Tarım şehri olan Akhisar´ımızın kalkınmasında önemli rol oynayacak bu çalışmanın tamamlanması için hepimiz elimizi taşın altına koyacağız. Önceki yıllarda başlayıp ne yazık ki yarım kalan bu hayalin gerçekleşmesi ve bu dönemde bitirilmesi için gereken tüm çalışmaları özveriyle yapacağız" dedi.

 

?MİHENK TAŞIMIZ OLACAK?

Başkan Dr. Ulusoy ?En büyük hayalimiz ve hedefimiz olan 4 yıllık fakülte için iş birliği halinde çalışacağımız siyasilerimiz, milletvekillerimiz, valiliğimiz, özel idaremiz, belediyemiz, borsamız, ziraat odamız, esnaf birliğimiz, sivil toplum örgütlerimiz, iş adamlarımız bize kuvvet verecek. Bu tesisin tamamlanmasından sonra ise öğrencilerimiz gelip bizim hayalini kurduğumuz 4 yıllık fakültemizde vatana, millete ve Akhisar´a faydalı bireyler olarak yetişecekler. Kalkınma ve ilerlemede en önemli mihenk taşımız olacak üniversitemiz için yol haritamızı belirleme çalışmalarımızı sürdüreceğiz? ifadelerini kullandı.

 

"FAKÜLTE İLK ADIM"

Akhisar Belediye Başkanı Salih Hızlı uzun yıllardır hayalini kurdukları ve el birliği ile çalışmalarını yürüttükleri üniversite ve fakülte binasının yakın zamanda tamamlanması için katkı vermeye devam edeceklerini söyledi.  Başkan Hızlı "Tarım sektörü gıda ihtiyacını hem nicelik hem de nitelik açısından karşılamayı hedefleyen stratejik bir sektör. Kentsel göçün yüksek olduğu, kalkınmada öncelikli Akhisar´da bir fakülte kurulacak olması, ülke, yöre ve Akhisar´ın hızlı gelişiminde önemli rol üstlenecektir. Akhisar Üniversitesi´nin temellerinin atılmasında da önemli yol kat etmemizi sağlayacak olan bu bölümün ardından, şehrimize yine katkı sağlayacak birçok bölüm için çalışmalarımız" sürecek ifadelerini kullandı


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ