ATSO´DAN ZEYTİNCİLERE VE KÖFTECİLERE COĞRAFİ İŞARET KULLANIM ÇAĞRISI

Coğrafi İşaretin faydaları ve Coğrafi İşaret kullanımının yaygınlaştırılması konusunda Akhisar Ticaret ve Sanayi Odasınca ATSO Marka Patent danışmanı Önder Aydın´ın sunumuyla bilgilendirme toplantısı düzenlendi.


Gündem 19.05.2018 12:58:02 900 0

ATSO´DAN ZEYTİNCİLERE VE KÖFTECİLERE COĞRAFİ İŞARET KULLANIM ÇAĞRISI

Coğrafi İşaretin faydaları ve Coğrafi İşaret kullanımının yaygınlaştırılması konusunda Akhisar Ticaret ve Sanayi Odasınca ATSO Marka Patent danışmanı Önder Aydın´ın sunumuyla  bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

Toplantıda yöreye özgü ürünlere Coğrafi İşaret alınmasının önemi ve  bu ürünlere ekonomik katkısı, alınan coğrafi işaretlerin kullanımının yaygınlaştırılması, Coğrafi İşaretin kullanımı için hangi yolların izleneceği konularında katılımcılara bilgiler aktarıldı.

Toplantı sonunda bir açıklama yapan Akhisar Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Dr.Mehmet Ulusoy " Akhisar Ticaret ve Sanayi Odası olarak Akhisar Domat Zeytini- Akhisar Uslu Zeytini ve Akhisar Köfte nin Coğrafi işaretlerini aldık. Akhisar Uslu Zeytinyağı ve Akhisar Domat Zeytinyağının Coğrafi işaretlerini almak için de müracaatlarımız yapıldı. Umarım bu yılın sonuna kadar onlarında Coğrafi işaretlerini alacağız.  Coğrafi işaretler yöreye özgü ürünlerin korunması ve değer kazanmasını sağlamaktadır. Ancak çok önemli bir husus daha var , Coğrafi işaretlerin alınması belli bir zaman,uğraş ve masraf gerektiriyor. Akhisar Ticaret ve Sanayi Odası bu konuda bugüne kadar üzerine düşen görevi yaptı. Bundan sonra, Coğrafi işaretin alınması kadar önemli olan bu işaretlerin yaygın kullanımı ve sürdürülebilirliğidir. Bu Konuda da Akhisarlı Zeytincilerin ve Köftecilerin Odamıza müracaatla sözleşme imzalayarak Coğrafi işaretlerin yaygın kullanımını sağlamalarıdır. Sözleşme imzalamanın kendilerine maddi bir külfeti olmayacaktır. Sadece Odamızca bastırılacak Hologramlı etiket ve amblemler için çok cüzi bir ücret ödeyeceklerdir. Bu konuda tüm Zeytincilerimizin ve Köftecilerimizin gerekli hassasiyeti göstereceklerine inanıyorum " dedi.    


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ