ATSO'dan Sigortacılara Yemek

Akhisar Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Abdurrahman Yılmaz ve Meclis Başkanı Şenol Ürgüp önderliğinde Sigorta Haftası dolayısıyla Manisa Merkez ve tüm ilçelerde bulunan sigorta acentesi yetkilisi üyelerine yemek verdi


Gündem 30.05.2015 11:30:42 1432 0

ATSO

Gülbeyaz-i Ziyafet Restoran'da verilen Sigorta Haftası kutlama yemeğine TARSİM Manisa Bölge Müdürü Müjdat Çubukçu, sigorta acenteleri icra komitesi üyeleri Emin Gemici ve Meral Çapa, TOBB sigortacılık sektör meclis üyesi Cengiz Özdemir, Manisa Merkez ve tüm ilçelerinin sigorta acente yetkilileri, Manisa il delegeleri; İbrahim Gençoğlu, Galip Berk, Seval Sağır, Meclis Başkanı Şenol Ürgüp ve Ticaret Odası yönetim kurulu üyeleri katıldı.

Sigorta Haftası dolayısıyla düzenlenen yemeğin ardından açılış konuşmasını Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Sigortacılık Sektör Meclis üyesi Cengiz Özdemir yaptı. Özdemir, yaptığı kısa kutlama konuşmasının ardından sözü Akhisar Ticaret ve Sanayi Odası(ATSO) Başkanı Abdurrahman Yılmaz'a bıraktı.

TOPLANTILAR GELENEKSEL HALE GELECEK

ATSO Başkanı Abdurrahman Yılmaz, Mayıs ayının son haftasında gerçekleştirilen bu yemekli toplantıların geleneksel hale getirilmesi gerektiğini vurgulayarak;   Sizlerle bir heyecanımı da paylaşmak istiyorum. Geçen sene de böyle bir yemek düzenlemiştik, geçen sene de bu bir kahvaltıydı tahmin ediyorum. Bu katılımı görünce bu işin geleneksel hale gelmesi adına içimizde bir niyet vardı. Bu niyet artık tescil oldu. İnşallah bundan sonra bu yemeklerimizi bu istişarelerimizi çok daha geleneksel hale getiririz, istişarelerimizi olgunlaştırırız” diye konuştu.  Sektörün geliştirilmesi ve toplumda sigortacılık bilincinin artırılması amacıyla bizler odalar ve borsalar olarak, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) çatısı altında örgütlenmiş kurumlarız. Mevzuat ve kanun odalar ve borsalara belli başlı görevler vermiş; bu görevleri yapıyoruz. Fakat TOBB bunu öyle bir perspektifle yapıyor ki; öyle bir piyasa ekonomisiyle, öyle bir özel sektör anlayışıyla yapıyor ki kanunun kendine vermiş olduğu görevlerin haricinde ilave bazı görevleri de mükemmel manada yürütüyor. Çünkü K Belgesi, sigorta acentelerinin odaya kayıt belgeleri, ihracat belgeleri ya da gümrük kapılarının çok daha iyi modernize edilip çok daha kolaylaştırılıp bürokrasinin azaltılması adına Odalar Birliği çatısı görünen o ki mükemmel manada yürütüyor. Bunun için de ayrı bir meclis kuruldu. Bizlerden de Cengiz kardeşimizin o mecliste yer alması ayrı gurur verici bir şeydir.

Konuşmasında sigortacılığın gelişmiş toplumun göstergesi olduğunu vurgulayan Yılmaz, Sigorta sektörü ne kadar gelişmişse toplum da o derece gelişmiş ve bilinçlenmiştir. Sigortacılığın bugünlere gelişinde başta sizler olmak üzere emeği geçen herkesi kutluyorum. Sizler çok büyük bir payidarsınız. Ben de sizlerin bu haftasını Odam, yönetim kurulum ve şahsım adına tebrik ediyorum. Allah'ım sizlere böyle çok daha güzel haftalar nasip etsin” diyerek katılan herkese teşekkürlerini sundu. 

Başkan Yılmaz'ın konuşmasının ardından yemeğe katılan TARSİM Manisa Bölge Müdürü Müjdat Çubukçu ve Sigorta Acenteleri İcra Komitesi üyesi Emin Gemici de sigortacılık ve sigorta üzerine kısa birer konuşma yaptı.