AVRUPA ŞAMPİYONSININ KAR ARAÇLARINI AKHİSAR KAYHAN ERGÜN M.T.A.LİSESİ İMAL ETTİ

04-12 ŞUBAT 2019 Tarihleri arasında Türkiye yine büyük bir Organizasyona ev sahipliği yapacak.


Spor 2.01.2019 09:45:30 1551 0

AVRUPA ŞAMPİYONSININ KAR ARAÇLARINI AKHİSAR KAYHAN ERGÜN M.T.A.LİSESİ  İMAL  ETTİ

04-12 ŞUBAT 2019 Tarihleri arasında Türkiye yine büyük bir Organizasyona ev sahipliği yapacak.

Kars-Sarıkamış ´da  , Organizasyonunu Türkiye Oryantiring Federasyonunun gerçekleştireceği  Kayaklı Oryantiring Avrupa Şampiyonasında (ESOC 2019) kullanılacak olan araçlar ilçemiz Akhisar  Kayhan Ergün Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde  imal edildi.

Konu hakkında bilgi veren Okul Müdürü Mehmet Aksoy ; Türkiye Oryantiring Federasyonunda Organizasyon Kurulu Başkanlığı görevinde bulunan aynı zamanda ilçemiz Cumhuriyet Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Beden Eğitimi Öğretmeni Özgür Morbel  ;Avrupa şampiyonasında kar motorlarına  takılarak ,kar üstünde yolların oluşturulmasını sağlayacak olan silindirlerin okulumuzda imal teklifini bize iletti. Makine ve Metal Bölümlerimiz işe koyularak , kısa sürede Özgür Beyin ve Kayak Oryantiringi Uluslararası Etkinlik Danışmanı İbrahim Coşkun Bey´in  Bulgaristan´dan aldığı ölçüler standardında imalatı gerçekleştirdik.

Arkadaşlarımız önce bilgisayar ortamında üç boyutlu olarak projelendirmeyi gerçekleştirdiler. Malzeme teminine müteakip atölyelerimizde 4 adet silindir imal edilmiş ve Şampiyona için Sarıkamış´a yollamıştır dedi.

Türkiye Oryantiring Federasyonunda Organizasyon Kurulu Başkanı Özgür Morbel ; bizi kırmayıp çok kısa bir zaman diliminde dört adet silindiri imal ettikleri için başta Okul Müdürümüz Sayın Mehmet Aksoy´a , Makine Alan Şefi Ümit Yalçınkaya?ya , Makine Atölye Şefi Behlül Çam´a ,Makine Bölüm Öğretmeni Kemal Zengil ´e  , Metal İşleri Alan Şefi Hüsnü Bayar´a , Metal İşleri Teknisyeni  Halil Doğan ve Yılmaz Sakarya´ya , Öğretmen Öz Ak´a şükranlarımızı iletiyorum.

Elimizde Prototipi olmayan ağırlığı, pres ve silme standartları  Özel bir üretim olan silindirlerimiz bilim ışığında İlçemiz Akhisar Kayhan Ergün Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde başarı ile imal edilmiştir. AKHİSAR-1 , AKHİSAR-2 ,  AKHİSAR-3 ,  AKHİSAR-4 isimleri ile   Avrupa Şampiyonasında kullanılacak olması bizleri ayrıca mutlu edecektir.

Silindirler önce Erzurum´da Kayak-O Türkiye Şampiyonasında kullanılacak , ardından Kars-Sarıkamış´ta  sonra  ESOC 2019 ?da kullanılacaktır dedi.

 Haber Merkezimiz olarak ; Kayaklı Oryantiring Avrupa Şampiyonasında (ESOC 2019) Organizasyonun İdari ve Teknik  Sorumluluğunu üstlenecek olan Akhisar ?lı hemşerimiz Cumhuriyet Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Beden Eğitimi Öğretmeni ve Türkiye Oryantiring Federasyonunda Organizasyon Kurulu Başkanı Özgür Morbel ve yine Akhisar´lı olan Saruhanlı GHSİM personeli ve T.O.F Organizasyon Kurulu Üyesi Fehmi Yaman´ a Şampiyona boyunca görevlerinde başarılar dileriz

 


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ