Bakan Akdağ Akhisar´da Hastaneleri Ziyaret Etti

Bakan Akdağ, Akhisarda katıldığı şehit olan Jandarma Er Ahmet Tezcan´ın cenaze töreni ardından, şehidin baba evini ziyaret etti.


Siyaset 17.09.2016 23:26:32 409 0

Bakan Akdağ Akhisar´da Hastaneleri Ziyaret Etti

Bakan Akdağ, Akhisarda katıldığı şehit olan Jandarma Er Ahmet Tezcan´ın cenaze töreni ardından, şehidin baba evini ziyaret etti.

Şehidin babası Himmet Tezcan ve yakınları ile görüşen Bakan Akdağ, daha sonra Akhisar Mustafa Kiraçoğlu Devlet Hastanesi ve ek binası ile Ağız ve Diş Sağlığı Merkezini gezerek, Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Murat Ayhan, İl Sağlık Müdürü Metin Kaplan ve hastane yöneticilerinden bilgi aldı.

Hastanede Palyatif Polikliniğini gezerek hasta refakatçileriyle sohbet eden Bakan Akdağ, daha sonra diyaliz ünitesinde tedavi gören hastalara geçmiş olsun dileklerini ileterek bir süre sohbet etti.

Cenaze töreni ardından fenalaşarak hastaneye kaldırılan şehidin annesi Arefe Tezcan´ı da ziyaret eden Bakan Akdağ, hastane ziyareti ardından, yaptığı  açıklamada terörle mücadelenin kararlılıkla devam edeceğini söyledi.

Bakan Akdağ, şöyle konuştu:

"Haberini aldığımız her şehit yüreğimizi dağlıyor. Her gazimiz, kendisi metanetli olsa da elbette bizi üzüyor. Ama Türkiye´nin içinde bulunduğu şartlar, içinde bulunduğu coğrafya mevcut durumumuz itibariyle bu mücadeleyi kararlılıkla ve asla bir zayıflık göstermeden devam ettirmek zorundayız. Aksi taktirde şehitlerimizin ve gazilerimizin emanetini gereği gibi taşıyamamış oluruz. Mücadelemiz kararlılıkla devam edecektir. İnanıyorum ki, Türk milleti olarak adları ne olursa olsun bu terör örgütleriyle baş edebilecek durumdayız. Tekrar ifade edeyim; şehitlerimizle gazilerimizle yüreklerimiz dağlanıyor, sızlıyor ama kararlılığımız bir an bile olsun azalmıyor. Bundan sonra da azalmayacak. Bu sadece benim düşüncem ya da hükümetimizin düşüncesi değil. Bu bütün Türk milletinin düşüncesidir, Türk milletinin kararlılığıdır. Katıldığımız şehit cenazelerinde bunu görüyoruz. Ailelerinde bunu görüyoruz. Vatandaşımızda bunu görüyoruz. Rabbim ailelere sabırlar ihsan eylesin. Hepimizi şehitlerimizle cennette buluştursun inşallah."

Akhisar´da mevcut hastaneleri ziyaret ederek hasta ve yakınlarıyla görüştüğünü kaydeden Bakan Akdağ, uzun süreli bakım gerektiren yaşlı hastaların, sürekli hastalığı olanların, yatalak durumdaki hastaların bakımlarını yaptıkları 20 yataklı Palyatif bakım ünitesinin de ilçede gayet iyi durumda olduğunu belirtti.

Bakan Akdağ, "Doğrusu Akhisar´da da böyle çok güzel bir 20 yataklı bir ünitenin geliştirilmesinden çok mutlu oldum. Çünkü bayramlarda çok ağır olmayan hastalar genelde evlerine gönderilir ama bu bahsettiğim hastalar ya da aileleri genelde bayramlarını hastanede geçirmek zorunda kalıyorlar. Mutlular. Yapılan hizmetten memnunlar. Doğrusu bunu görmek de beni oldukça mutlu etti" diye konuştu.

Sağlık çalışanlarının bayram demeden vatandaşlara aralıksız hizmet verdiğini vurgulayan Bakan Akdağ, "Sağlıkçı arkadaşlarımız, doktorlarımız, diğer sağlıkçı kardeşlerimiz, yöneticilerimiz görevlerinin başında. Belki 9 günlük bir tatili herkes yaşıyor ama sağlıkçılar hiçbir zaman bunu tam olarak yaşayamıyorlar. Mutlaka onlara ihtiyaç var. 112 Acil Servislerde çalışanlara ihtiyaç var, acil servislerimizde ihtiyaç var, diğer nöbetçi hekimler için ameliyathaneler ve yoğun bakımları için ihtiyaç var. Dolayısıyla ben, uzun süre herkesin bir anlamda tatil yaptığı günlerde hastalarımıza yaralılarımıza şifa vesilesi olmak adına gayret eden bütün sağlıkçıları buradan bir kere daha tebrik ediyorum. Kendilerine Türk milleti adına şükranlarımı sunuyorum" şeklinde konuştu. 

 


Haber Kaynak : ERHAN ÇELİK