BAKAN KURUM DEPREM BÖLGESİNDE

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, geçtiğimiz Çarşamba Manisa´nın Akhisar ilçesinde meydana gelen 5,4 büyüklüğündeki deprem sonrası evleri hasar gören vatandaşlarla bir araya geldi.


Gündem 24.01.2020 23:51:15 1266 0

BAKAN KURUM DEPREM BÖLGESİNDE

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, geçtiğimiz Çarşamba Manisa´nın Akhisar ilçesinde meydana gelen 5,4 büyüklüğündeki deprem sonrası evleri hasar gören vatandaşlarla bir araya geldi.

Geçtiğimiz çarşamba günü saat 22.22´de Manisa´nın Akhisar ilçesinde meydana gelen 5,4 büyüklüğündeki depremin ardından Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, bölgeye ziyaret gerçekleştirdi. Bakan Kurum´a Manisa Valisi Ahmet Deniz, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Manisa Milletvekilleri, belediye başkanları, birim müdürleri, Büyükşehir Belediyesi ve MASKİ Genel Müdürlüğü yönetimi, siyasi parti temsilcileri ve protokol üyeleri eşlik etti. İlk ziyaretinde Karabörklü Mahallesi´nde vatandaşlarla bir araya gelen Bakan Kurum, mahalledeki son durum hakkında bilgi aldı. Daha sonra Selcikli´ye geçen Bakan Kurum, buradaki temaslarının ardından Kırkağaç ilçesine bağlı Karakurt Mahallesi´nde vatandaşlarla bir araya geldi. Bakan Kurum, Akhisar temaslarını Akhisar ilçesine bağlı Gökçeahmet ve Musalar mahalleleri ziyaretiyle tamamladı.

Pazartesi Günü Acil Yardım Ödenekleri Yatacak

Ziyaretlerin ardından Akhisar Kaymakamlığında basın açıklaması yapan Bakan Kurum, 2 bin 500 binanın incelendiğini belirterek, ?Acil ihtiyaçları gidermek akabinde hasar tespitlerini yapmak üzere Bakanlığımızın ilgili birimleri sahaya geldi. 2 bin 500 binayı inceledik. Yapmış olduğumuz çalışmalarda Akhisar ve Kırkağaç´ta ağır hasarlı 249 binamızın olduğu, az hasarlı 360 adet binanın olduğu. Kamu yapılarından okullarımız tamamı incelendi. Bir okulumuz az hasarlı olduğu tespit edildi. 5 mahallede bir camimizin ağır hasarlı, bir caminin de minaresinin ağır hasarlı olduğu tespitlerini yaptık. Ağır hasarlı binalara girilmemesi noktasında vatandaşlarımıza gerekli uyarıları ve tebligatları yaptık. Yarından itibaren de ağır hasarlı binalarımızın yıkımlarını gerçekleştireceğiz. Bu binalarda yaşayan vatandaşlarımızı valilikler ve kaymakamlıklarımızın eliyle güvenli şekilde misafirhane ve otellerimizde misafir edeceğiz. Acil olarak ilk etapta 10 bin lira ve toplamda AFAD´ımızın da göndereceği bedellerle 21 bin 500 TL acil yardım ödeneği, hafif binalarımız için toplamda 6 bin 500 ödeneği göndereceğiz. Pazartesi günü itibarıyla vatandaşlarımızın kaymakamlığa bildireceği hesaplara valilik kanalıyla bedelleri yatırılacak? diye konuştu.


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ