BAKIRLIOĞLU ESNAF ODASI BAŞKANLARINI DİNLEDİ

CHP Manisa Milletvekili Ahmet Vehbi Bakırlıoğlu, Akhisar Esnaf Odası Başkanlarını ziyaret ederek sorunlarını dinledi.


Gündem 14.08.2020 15:29:20 1230 0

BAKIRLIOĞLU ESNAF ODASI BAŞKANLARINI DİNLEDİ

CHP Manisa Milletvekili Ahmet Vehbi Bakırlıoğlu, Akhisar Esnaf Odası Başkanlarını ziyaret ederek sorunlarını dinledi.
Akhisar Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Hasan Ali MEN ev sahipliğindeki toplantıya; Kahveciler Odası Başkanı Erkin GÜNEY, Tuhafiyeciler Odası Başkanı Ruşen ÜREN,  Elektrikçiler Odası Başkanı Üzeyir ASLAN, Madeni Sanatkar Odası Başkanı Osman ÇAKAR Yapı Sanatları Odası Tahir MEMİŞLER,  Demirciler Odası Başkanı Ersen TEPECİ,  Lokantacılar Odası Başkanı Pınar GÜNEY ve Terziler Odası Başkanı Sami EKERBİÇER katıldı.

Ziyarette Milletvekili Bakırlıoğlu´na  CHP Akhisar İlçe Başkanı Umut ÇAVUŞ, Belediye Başkanvekili Yılmaz AKAR ve Gençlik Kolları Başkanı Tolunay AKALIN eşlik etti.
Esnaf odası başkanları; pandemi döneminde yaşadıkları sorunları ve çözüm için beklentilerini dile getirdiler.
Başkanlar, var olan ve bir türlü çözülemeyen sorunlarının bu dönemde daha da derinleştiğini bir çok esnafın dükkanını kapatmayı düşündüğünü belirttiler.
CHP Manisa Milletvekili Ahmet Vehbi Bakırlıoğlu burada yaptığı açıklamada esnaflık yapmış bir Milletvekili olarak esnafın sorunlarını dertlerini en yakından ben biliyorum. Mecliste her zaman esnafın sesi olmaya onların sıkıntılarını dertlerini Meclis kürsüsünden dile getirmeye gayret ediyorum.
Ülke pandemi nedeniyle zor günler geçiriyor. Kısıtlamalar nedeniyle en fazla zararı esnaf kesimi gördü. Berberler, kahveler, lokantalar aylarca kapalı kaldı.
Normalleşme ile dükkanlar açıldı fakat maalesef esnaf umduğunu bulamadı. İktidarın açıkladığı destek paketleri de sorunları çözmeye yetmedi. Aslında esnafın AKP iktidarında çözülmeyen, hatta daha da derinleşen ve artık yapısal sorun haline gelen birçok sıkıntısı var. Bu sorunlar bugün ortaya çıkmış sorunlar değil.
Pandemi bu sorunların katlayarak artmasına neden oldu. Bağ-Kur prim borçları, vergi borçları, kredi borçları ötelendi fakat, kira, elektrik, su, işçi ücretleri  ödenmeye devam etti.
Zaten kredi borcu olan esnaf açıklanan destek paketinden yararlanamadı. Ya da bankalar yüksek faiz istedi.
Bunlar sadece Akhisarlı esnafın derdi değil tabi ki, tüm Türkiye´deki esnafın ortak derdi. Hepsi aynı sorunları yaşıyor ve çözüm bekliyor.
Unutulmamalı ki, esnaf ve sanatkarlar toplumsal ve iktisadi yaşamın vazgeçilmez unsurudur. Bu nedenle esnafa sahip çıkılmalı var olan sorunları bir an önce çözülmelidir.
Ekonomik kaygılarla başlayan normalleşme süreci tehlikeli bir noktaya gelmiştir.
Yeniden yasaklar ve kısıtlamalar gündeme gelmektedir.  Esnafın dayanacak gücü kalmamıştır.   Hükümet esnafın sesini duymak zorundadır.
Yapılması gerekenler bellidir.  Esnafın talebi bellidir.
Bu süreç atlatılana kadar belirli aralıklarla dükkanını açık tutan esnaf ve sanatkarlara karşılıksız devlet yardımı yapılmalıdır ifadelerine yer verdi.


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ