Bakırlıoğlu; Çarşamba Pazarında

CHP Akhisar Belediye Başkan Adayı Ahmet Vehbi Bakırlıoğlu, Pazar pazarından sonra Çarşamba pazarının da nabzını tuttu. Pazarcı esnafımızın derdini dinledi ve çözüm yollarını anlattı.


Siyaset 16.01.2014 12:50:59 2357 0

Bakırlıoğlu; Çarşamba Pazarında

CHP Akhisar Belediye Başkan Adayı Bakırlıoğlu, pazarcılar ve halkla yaptığı sohbetlerde; “ Bizler bu göreve talip olurken Akhisar’ın sıkıntılarını ve sorunlarını bilerek yola çıktık. Sıkıntılarının olduğu kadar potansiyellerinin de olduğunu biliyoruz. Pazarcı esnafımızın yüzünün güldüğünü hiç görmedim. Bakıyorum da patatesten tut meyvelere kadar her üründe fiyatlar el yakıyor. Ne pazarcımız memnun ne de alışveriş yapan vatandaşımız. Bu ülke kendi ürettiklerini kendi vatandaşına cep yakan türden satıyorsa nasıl ayakta kalacak bilmiyorum. Önceden 20 TL ile pazarlığı yapabiliyorduk ama gelinen şu son durumda artık 60 TL bile yetmiyor.

Asgari ücretin bu kadar düşük olduğu bir ülkede vatandaşlarımız nasıl geçinecekler?

Vatandaşımız para kazanmaz, alışverişte yapmaz ise pazarcımız, üreticimiz nasıl geçinecek?

Her şey bir birine bağlı, sosyal yaşamı sıkıntıda olan bir ülke hiçbir zaman refah bir yaşamada kavuşamaz. Bu ülkede birileri asgari ücret ile geçinmeye çalışırken birileri ayakkabı kutularında paraları götürüyor. Bu millet oy verirken yaşam kalitesi artsın diye oy verdi ama iktidar kendi yandaşının kalitesini arttırmaktan başka bir şey yapmıyor. Burada öncelikle vatandaşlarımızın gelirini arttırmamız gerekiyor. Eğer bir insanın cebinde parası olursa o zaman alışveriş yapar, o zaman pazarcı esnafımızın da yurttaşlarımızın da yüzü güler. Biz önce yerelde sonra da genelde iktidara talibiz. Göreceksiniz sosyal belediyecilik anlayışımızla Akhisar daha da gelişecek. Pazar yerlerimiz de yapacağımız değişikliklerle esnafımızda vatandaşlarımızda daha rahat alış veriş yapacaklar. Biz esnafımızla ilgili yapacağımız her uygulamada önce sizlere soracağız sonra yapacağız. Çünkü biz “ Birlikte yöneteceğiz ” anlayışı ile yola çıktık. Akhisar’ımızı da hep beraber daha güzel günlere taşıyacağız. ” dedi.