BAKIRLIOĞLU ve DEMOKRASİ PLATFORMU BİR ARADA

BAKIRLIOĞLU ve DEMOKRASİ PLATFORMU BİR ARADA


Gündem 22.01.2014 09:51:23 2432 0

BAKIRLIOĞLU ve DEMOKRASİ PLATFORMU BİR ARADA

CHP Akhisar Belediye Başkan Adayı A. Vehbi Bakırlıoğlu Akhisar da bazı sivil toplum kuruluşlarının oluşturdukları Demokrasi Platformu üyeleri ile bir araya geldi. Toplantıya katılan üyelerin ve misafirlerin soruları ve önerileri ile hoş bir toplantı sağlandı.

CHP Akhisar Belediye Başkan Adayı A. Vehbi Bakırlıoğlu, öncelikle kendisinin ve partisinin Akhisar ile ilgili düşüncelerini ve başlıca projelerinden bahsetti. Toplantıya katılım sağlayan birçok kişi sorular sordu ve önerilerde bulundu. Demokrasi platformunun A. Vehbi Bakırlıoğlundan çok şey beklediklerini ve kendisine güvendiklerini dile getirdiler. Sosyal Demokrat bir belediyenin Akhisar’a yakışacağını fakat Bakırlıoğlunun, halkın ve emekçi insanların arasından kopmaması gerektiğini dile getirdiler. Bakırlıoğlunun düşüncelerini beğendiklerini ama bazı konularda bazı eklemelerin daha olması gerektiğini dile getirdiler. A. Vehbi Bakırlıoğlu birçok konuda bu zamana kadar yanında olan kişilere ve Demokrasi Platformuna teşekkür ettiğini dile getirdi. Birlikte yöneteceğimiz belediyede sizlerin de düşüncesine ihtiyacımız var dedi. Hiçbir zaman ne halka ne de emek veren insanlara sırtını dönemeyeceğini, Halkın sesine kulak vereceğini söyledi. Gezi olaylarında birçok ders aldıklarını, alması gerekenin asıl AKP olduğunu fakat kendilerinin de bazı şeyleri çok net gördüklerini söyledi. Halkın istediği zaman demokratik hakkını ne olursa olsun nasıl kullandığını ve istemediği bir şeyi de kabullendirelemeyeceğini gösterdiğini söyledi.

Soru soran ve önerilerde bulunan Demokrasi Platformu bileşenleri genel olarak, şeffaf bir yönetim anlayışının olması gerektiğinden, gençlere, kadınlara, engellilere, çocuklara, eğitimcilere, emekçi insanlara ve toplumun her kesimine uzanan ve önem veren bir anlayışın olması gerektiğini söylediler. Ayrıca taşeron, otopark, toplu taşıma ve işsizlik sorunun çözümüne yönelik projelerin olduğunu ve bunların en kısa zamanda çözülmesi gerektiğini dile getirdiler. CHP Akhisar Belediye Başkan Adayı A. Vehbi Bakırlıoğlu, Demokrasi Platformu bileşenlerine sorularından ve önerilerden dolayı teşekkür ederken, birlikte yöneteceğiz derken ne kadar samimi ve gerçekçi olduklarını görülmesi için sosyal medyada başlatmış oldukları “ BEN BAŞKAN OLSAM ” ve “ SLOGANINI YAZ ” diye iki tane etkinlik olduğunu söyledi. Kendisi için halkın ne düşündüğünün önemli olduğunu o yüzden de “ BEN BAŞKAN OLSAM ” etkinliğinde kendisini sosyal medyada takip eden kişilerin, Akhisar da ne olmasını istiyorlarsa yazmalarını talep ettiklerini ve fikirlerini aldıklarını dile getirdi. Kendisinin daha belediye başkanı olmadan sosyal medyada herkese ulaşarak düşüncelerini önemsediğini söyleyen Bakırlıoğlu, belediye başkanı olunca da kent konseyinde gençlerin, kadınların, engellilerin ve birçok grubun da düşünceleri ile birlikte yönetmekte samimi olduklarını söyledi. Toplantıya katılan Adnan Menderes Lisesi Okul Aile Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Adem CİN, yeni bir okul yapılmadan neden okullarının boşaltıldığını, öğrencilerin başka okullara Kırkağaç – Zeytinliova gibi yerlere gönderildiğini, neden ailelere ve öğrencilere zahmet çektirildiğini söyledi. Bu konuda kendilerine destek çıkılmasını ve 10 Şubatta Adnan Menderes Lisesinin okul bahçesinde saat 12.00 da eylem yapacaklarını dile getirdiler. CHP Akhisar Belediye Başkan Adayı A. Vehbi Bakırlıoğlu’nu da bu eyleme davet ettiler ve Bakırlıoğlu da muhakkak katılacağını söyledi. Sonrasın da Hacıishak mahallesinde kahvehane gezisi yapan Bakırlıoğlu vatandaşlarla sohbet etti. Bazı vatandaşların sorularında ve isteklerinde istihdamın artması için projelerinin yapılması gerektiğini ve Akhisar Spor Bank Asya liginde Akhisar da oynarken esnafın yüzünün güldüğünü ama süper ligde sürekli dışarıda oynadığımızdan dolayı esnafın kan ağladığını dile getirdi. Bu sorunların uzun süreden beri olduğunu ve AKP yönetimin bunu çözemediklerini, hatta sözler verilmesine rağmen stadın halen yapılmaması çok kötü olduğunu ve artık değişimin şart olduğunu, çoğu kişinin düşüncesine göre de bunu CHP’nin çözeceğine inandıklarını söylediler. CHP Akhisar Belediye Başkan Adayı A. Vehbi Bakırlıoğlu, halkın iktidarının kurulacağını ve birçok sorunun da çözüleceğine inancının tam olduğunu ve kendisine inanılması, güvenilmesi gerektiğini söyledi. Kimsenin de yüzünü kara çıkarmayacağına söz verdi.