BAKIRLIOĞLU´NDAN AKHİSAR ÇEVRE YOLU İÇİN İKİNCİ ÖNERGE

Akhisar çevre yolu inşaatı çalışmalarının durdurulmasını yeniden Meclis gündemine taşıyan CHP Manisa Milletvekili Ahmet Vehbi BAKIRLIOĞLU tepkisini ?ihaleler yandaş şirketlere veriliyor, parası ödeniyor, fakat işler bir türlü bitmiyor? sözleri ile ifade


13.05.2019 17:23:42 1260 0

BAKIRLIOĞLU´NDAN  AKHİSAR ÇEVRE YOLU İÇİN İKİNCİ ÖNERGE

Akhisar çevre yolu inşaatı çalışmalarının durdurulmasını yeniden Meclis gündemine taşıyan CHP Manisa Milletvekili Ahmet Vehbi BAKIRLIOĞLU tepkisini  ?ihaleler yandaş şirketlere veriliyor, parası ödeniyor, fakat işler bir türlü bitmiyor? sözleri ile ifade etti.

Antalya-Denizli-İstanbul yolunu İzmir-İstanbul yoluna bağlayacak olan yolun Manisa sınırları içindeki önemli bir kısmı tamamlanmasına rağmen Akhisar çevre yolunun hala bitirilmemiştir. Akhisar çevre yolu tamamlanmadığı için ilçe içerisinden geçen İzmir-İstanbul yolunun yoğunluğu nedeniyle hem ilçe halkı hem de bu yolu kullanan sürücüler büyük trafik çilesi çekmektedir. 

Ahmet Vehbi BAKIRLIOĞLU Ulaştırma ve Altyapı Bakanına verdiği ikinci soru önergesinde;  Toplam 8 kilometrelik Akhisar-Soma-Kırkağaç kavşağından Medar Mahallesi mevkiinden başlayan ve Galericiler sitesine kadar uzanan Akhisar Çevre Yolu (Km:0+000-13+136 Arası) Toprak Tesviye, Sanat Yapıları, Köprü, Üstyapı işinin ihalesi 12 Aralık 2014 tarihinde yapılmıştır.

İhaleye giren diğer firmaların usulsüzlükler ve şaibeler nedeniyle itirazları sonucu Yüklenici firmanın iflas ettiği gerekçesiyle işi durdurulmuştur.

Daha önce vermiş olduğum 7/1084 esas numaralı yazılı soru önergeme verilen cevapta; Medar Kavşağı, Galericiler Sitesi kesimin 2019 yılının ilk yarısında bitirileceği, Yüklenici firmaya 2018 yılı fiyatlarıyla 48.820.000,00 TL ödeme yapıldığı ve çalışmaların yüklenici firma tarafından aksatılmadan devam ettiği belirtilmiştir.

Bakan böyle söylüyor fakat işin durdurulduğunu bütün Manisa bilmektedir.

Ayrıca Bakanlıktan aldığı bilgiler ışığında, AKP Manisa Milletvekili Uğur AYDEMİR tarafından basına yapılan açıklamada, ihaleyi alan yüklenici firmanın iflas ettiği ve işi bıraktığı, yeniden ihale yapılacağı açıklamıştır ifadelerine yer verdi. 

Hükümetin yarım bıraktığı işler yüzünden ülke maalesef yatırım çöplüğüne döndüğünü belirten Milletvekili BAKIRLOĞLU önergesinde çevre yolu inşaatı işi neden durdurulduğunu, Akhisar çevre yolu inşaatı ne zaman tamamlanacağını sordu.

 

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA

Aşağıdaki sorularımın aracılığınızla Sayın Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit TURHAN tarafından yazılı olarak yanıtlanmasını arz ederim. Saygılarımla

 

                                                                                             Ahmet Vehbi BAKIRLIOĞLU

                                                                                                       Manisa Milletvekili      

 

Toplam 8 kilometrelik Akhisar-Soma-Kırkağaç kavşağından Medar Mahallesi mevkiinden başlayan ve Galericiler sitesine kadar uzanan Akhisar Çevre Yolu (Km:0+000-13+136 Arası) Toprak Tesviye, Sanat Yapıları, Köprü, Üstyapı işinin ihalesi 12 Aralık 2014 tarihinde yapılmıştır.

İhaleye giren diğer firmaların usulsüzlükler ve şaibeler nedeniyle itirazları sonucu 2016 yılında çalışmalarına başlanan ve 1000 günde tamamlanacağı sözü verilen Akhisar çevre yolu inşaatı henüz tamamlanmamış ve iş yine durdurulmuştur. Yüklenici firmanın iflas ettiği gerekçesiyle işi durdurulmuştur.

Daha önce vermiş olduğu 7/1084 esas numaralı yazılı soru önergeme verilen cevapta;

Medar Kavşağı, Galericiler Sitesi kesimin 2019 yılının ilk yarısında bitirileceği,

Yüklenici firmaya 2018 yılı fiyatlarıyla 48.820.000,00 TL ödeme yapıldığı ve çalışmaların yüklenici firma tarafından aksatılmadan devam ettiği belirtilmiştir.

Bakanlığınızdan aldığı bilgiler ışığında, AKP Manisa Milletvekili Uğur AYDEMİR tarafından basına yapılan açıklamada, ihaleyi alan yüklenici firmanın iflas ettiği ve işi bıraktığı, yeniden ihale yapılacağı açıklanmıştır.

Antalya-Denizli-İstanbul yolunu İzmir-İstanbul yoluna bağlayacak olan yolun Manisa sınırları içindeki önemli bir kısmı tamamlanmasına rağmen Akhisar çevre yolunun hala bitirilmemiştir. 

            Akhisar çevre yolu tamamlanmadığı için ilçe içerisinden geçen İzmir-İstanbul yolunun yoğunluğu nedeniyle hem ilçe halkı hem de bu yolu kullanan sürücüler büyük trafik çilesi çekmektedir. 

            Bunlara göre;

1-      2014 yılında ihalesi yapılan, 8 kilometrelik Akhisar-Soma-Kırkağaç kavşağından Medar Mahallesi mevkiinden başlayan ve Galericiler sitesine kadar uzanan Akhisar Çevre Yolu (Km:0+000-13+136 Arası) Toprak Tesviye, Sanat Yapıları, Köprü, Üstyapı işinin ihalesi bedeli ne kadardır?

2-      İhaleyi alan yüklenici firmaya bu güne kadar yapılan ödemelerin toplamı nedir? Firmanın alacağı var mıdır?

3-      Bugüne kadar işin yüzde kaçı tamamlanmıştır?

4-      Çevre yolu inşaatı işi neden durdurulmuştur?

5-      Yeni ihale ne zaman yapılacak ve ihale bedeli ne kadar olacaktır?

6-      İş tamamlanana kadar yapılacak toplam ödeme tutarı nedir? 

7-      İşi yarım bırakan yüklenici firmaya herhangi bir soruşturma ya da dava açılmış mıdır, para cezası uygulanmış mıdır?

8-      Akhisar çevre yolu inşaatı ne zaman tamamlanacaktır. İş zamanında bitirilecek midir?

9-      İşin bir an önce tamamlanması için neler yapılacaktır?    


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ