BAKIRLIOĞLU´NDAN AYDEMİR´E DAVET

?Yoksulluğu Görmek İstiyorsa Akhisar´ın Köylerine Beraber Gidelim?


8.11.2019 16:08:27 1278 0

BAKIRLIOĞLU´NDAN AYDEMİR´E DAVET

Ak Parti Manisa Milletvekili Uğur Aydemir´in Meclis´te yaptığı ?Bizim dönemimizde yoksul kimse yok? açıklamasını eleştiren CHP Manisa Milletvekili Ahmet Vehbi Bakırlıoğlu ?Akhisar´ın köylerine, mahallelerine beraber gidelim, gözleriyle görsün yoksulluğu? dedi.  Bakırlıoğlu yaptığı açıklamada; ?Sayın Aydemir´in  ?bizim dönemimizde yoksul kimse yok? şeklindeki abes açıklamaları halktan, yaşamdan ve gerçeklerden ne kadar uzak kaldığını göstermektedir.  Daha bu hafta İstanbul´da 4 kardeş yoksulluk nedeniyle intihar etti. İktidarı kızdırmamak için rakamlarla oynayarak gerçekleri gizlemesiyle ünlü TÜİK bile ülkede 11 milyon yoksul olduğunu söylüyor. Türk-İş´in açıkladığı Eylül 2019 ayına ait 4 kişilik bir ailenin yoksulluk ve açlık sınırı rakamlarına göre;
Yoksulluk sınır              : 6.705 TL
Açlık sınırı                     : 2.058 TL
Dört kişilik bir ailenin sağlıklı, dengeli ve yeterli beslenebilmesi için yapması gereken aylık gıda harcaması tutarıdır açlık sınırı. Asgari ücret ne kadar 2.020 TL yani açlık sınırının altında. 12 milyon emeklinin maaşı yoksulluk sınırının altında, En düşük memur maaşı 3,724 TL, maaşı yoksulluk sınırının altında kalan milyonlarca memur var. Aylık geliri 852 liranın altına düştüğü için devletin sosyal güvenlik primi desteğine muhtaç hale gelen kişi sayısı 8 milyon 628 bin kişiye ulaşmış.
İşsizlik % 10´un üzerine çıkmış. Esnaf yoksul, çiftçi yoksul, işçi-memur yoksul.
Sayın Uğur Aydemir bu yoksulları görmek istemiyor
?AKP döneminde yoksul kimse yok? diyerek bahsettikleri, yolsuzluktan, rüşvetten, ihalelerden, belediyelerden beslenerek zenginleşen saray çevresi ise doğru, orada yoksul yok, aksine kısa zamanda zenginleşen AKP´li bir azınlık var. Fakat toplumun büyük kısmı bırakın yoksulluğu, açlık sınırında yaşamaya çalışıyor. Gerçekler yumurta hesabıyla gizlenemiyor maalesef. Sayın Aydemir ve benim ilçem Akhisar´da bulunan Türkiye´nin en büyük yumurta ve beyaz et üreticilerinden birisi zor günler geçiriyor. Yumurta ihracatı durmuş, fiyatlar dibe vurmuş yumurta hesabı yapıyor. Dolarla, başka ülkelerdeki asgari ücretlerle kıyaslasa durumun vahameti ortaya çıkacak tabi? Sayın Uğur Aydemir ile ben Akhisarlıyız. Yoksul görmek istiyorsa Akhisar´ın köylerine mahallelerine beraber gidelim, gözleriyle görsün yoksulluğu.
Yoksulluğun Temel Nedeni Gelir Dağılımındaki Adaletsizlik
TÜİK tarafından açıklanan "eşdeğer hane halkı kullanılabilir fert geliri" verilerine göre; En Düşük  Gelire Sahip % 20´nin Toplam Gelirden Aldığı Pay          : % 6,1
En Yüksek Gelire Sahip % 20´nin Toplam Gelirden Aldığı Pay         : % 47,6 "ciddi maddi yoksunluk" oranı, 2018 yılında 26,5 olarak tespit edilmiş. Nüfusun, yüzde 70,4´ü -konut alımı ve konut masrafları dışında- taksit ödemeleri veya borçları olduğunu belirtiyor. Ülke olarak gelir dağılımı adaletsizliğine çözüm bulmak zorundayız. Bu sadece iktidarın değil ülkenin ortak sorunu. Partilerden ve siyasetten bağımsız değerlendirmek gerekir.? ifadelerine yer verdi.  Ahmet Vehbi Bakırlıoğlu; Milletvekili Uğur Aydemir bu açıklamaları yaparken hiç olmazsa TÜİK verilerine bakması gerektiğini sözlerine ekledi.

 

 

 





Haber Kaynak : HABER MERKEZİ