BAL-GÖÇ 1. YAŞINI MUHTEŞEM BİR GECEYLE KUTLADI

Akhisar Balkan Göçmenleri Derneği kuruluşunun 1. yıldönümünü Hüsnü Kahraman Kültür Parkı içerisinde bulunan Gölet Büyük salonda gerçekleştirdiği kültürel etkinlikle kutladı.


Magazin 16.04.2016 00:59:11 1344 0

BAL-GÖÇ 1. YAŞINI MUHTEŞEM BİR GECEYLE KUTLADI

Akhisar Balkan Göçmenleri Derneği kuruluşunun 1. yıldönümünü Hüsnü Kahraman Kültür Parkı içerisinde bulunan Gölet Büyük salonda gerçekleştirdiği kültürel etkinlikle kutladı.

Akhisar BAL-GÖÇ tarafından organize edilen geceye AK Parti Manisa Milletvekili Uğur Aydemir, Akhisar Belediye Başkanı Salih Hızlı, Başkan yardımcısı Ali Velestin, Akhisar İlçe Emniyet Müdürü Engin Pınar, siyasi parti temsilcileri, oda başkanları, sivil toplum kuruluşları, Bal-Göç Derneği yönetim kurulu ve çok sayıda davetli katıldı.

GÜL; DERNEĞİNİN 1. YILININ KUTLAMA SEVİNCİ İÇERİSİNDEYİZ

Programda şehitler adına 1 dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşı´nın ardından Dernek Başkanı Tunay Gül yaptığı konuşmada; Bu güzel 15 Nisan gecesi sizlerle olmanın derneğimizin 1. yılını kutlama sevinci içindeyiz. 2015 yılı derneğimiz tarafından birçok kültürel etkinliği sizler sayesinde Akhisar´ımıza tanıtmış olmanın gururu içerisindeyiz.

GÖÇMENLERİN YANINDA OLMAYA ÇALIŞTK

Derneğimiz için ilk olarak kurum ve kurum amirlerine siyasi parti ve birçok sivil toplum kuruluşuna ziyaretlerimizi gerçekleştirdik. Rumeli Caddesinde bulunan dernek binamızı görkemli bir açılışta siz değerli Akhisarlılarımızın kültürel hizmetine sunduk. Muharrem ayı sebebiyle 2 kez Aşure hayrı gerçekleştirdik. Ramazan ayında 2 bin kişilik iftar sofrası kurduk. Çeşitli yardımlarla siz değerli göçmenlerin yanında olmaya çalıştık. Çanakkale´ye 150 kişilik göçmen kafileyle Çanakkale Zaferinin ruhunu hep beraber yaşadık. Yapılan Çağlak Festivalinde her zaman olduğu gibi Akhisar Belediyesinin desteklerinle güzel bir balkan gecesi tertip ettik. Makedonya´dan gelen dil eğitmeni Prof. Dr. Slagyana Yonçeva hocamız tarafından Makedonca dil eğitimi başlattık ve halen devam ediyor. Kanal 360 Lokman Bizim Şehir´de programında kültürel kıyafetlerimizi, yemek, börek ve halk oyunlarını Türkiye´ye izletme şansını bulduk.

2 ÖĞRENCİMİZE BURS İMKANI SAĞLADIK

2016 yılının başlarında mahallemizdeki zor koşullarda okumaya çalışan 2 öğrencimize ilk adım olarak burs imkanı sağladık. İnşallah sizlerin ilgisi ve desteğiyle bu daha fazla sayıya ulaşacak. 2016 yılı için aldığımız kararlar kültürel anlamda Akhisar´ın kültürünü zenginleştirecek daha fazla etkinliği uygulamaya çalışacağımıza buradan sizlere beyan ediyorum.

MANEVİ BORCUMUZU BU ŞEKİLDE ÖDÜYORUZ

Atalarımız 100 yıllar önce bu topraklara çeşitli zulümlerden dolayı göç etmek zorunda bırakıldılar ve bizler hiç olmazsa manevi borcumuzu bu şekilde ödemenin gururu içerisindeyiz. Bizler çalışkanız, bizler anavatanda mutluyuz ve bu düşüncede olmaya devam edeceğiz.

ÇİFTE VATANDAŞLIK MÜJDESİ

Sizlere buradan bir duyuru yapmak istiyorum. Yönetim Kurulu üyelerimle ata topraklarına bir Makedonya ziyaretinde bulunduk. Bir dizi görüşmeler ve anlaşmalar sonunda Allah´ın izniyle 5 Ağustos´ta dernek üyelerimizle birlikte Makedonya gezimizi gerçekleştireceğiz. Yaptığımız görüşmelerde birde hakkımız olan çifte vatandaşlık bilgilerine bizzat ulaştık. Çifte vatandaşlık konusunda en önemli hak orada doğan ve sonrada göçen kişiler üzerinden bu hakka sahip olacağımız bilgisine ulaştık. 2. nokta isee müracaatların konsolosluğa değil bizzat kişilerce parlementoya başvurulması gerektiğini öğrendik. Bununla ilgili gerekli detayları ilerleyen günlerde basın yoluyla sizlerle paylaşacağız" dedi.

Tunay Gül´ün konuşmasının ardından derneğe yaptıkları katkılardan dolayı davetli ve misafirlere plaketleri takdim edildi. Plaketlerin dağıtılmasının ardından program Balkan kıyafetlerinin defilesi ve göçmenlerin olmazsa olmaz kına yakma etkinliği davetlilerden büyük alkış aldı.

Bal-Göç kadın kollarının özenle hazırladığı sandık Sinem Akkaynak´ın sunumuyla açık arttırma usulüne göre satışa çıkarıldı. 4 Bin TL´ye satılan sandığın geliri Balkan Göçmenleri derneğine bağışlandı. Düzenlenen gecede son olarak sahne alan Orkestra Sertan ve ekibinin seslendirdiği göçmen şarkılarıyla davetliler unutulmaz bir gece yaşadı.


Haber Kaynak : ERHAN ÇELİK