BALKAN GÖÇMENLERİ FESTİVALE DAMGASINI VURDU

Akhisar Belediyesi öncülüğünde Akhisar´da faaliyet gösteren hemşehri derneklerinin katılımı düzenlenen ?Kültür Buluşması? nın Altıncı gününde Balkan Göçmenleri gecesi yaşandı.


Kültür/Sanat 15.09.2018 15:54:46 945 0

BALKAN GÖÇMENLERİ FESTİVALE DAMGASINI VURDU

Akhisar Belediyesi öncülüğünde Akhisar´da faaliyet gösteren hemşehri derneklerinin katılımı düzenlenen ?Kültür Buluşması? nın Altıncı  gününde Balkan Göçmenleri  gecesi yaşandı.

 

Akhisar Balkan Göçmenleri  Derneği´nin organize ettiği gece Akhisar Belediyesi Gölet alanında gece saat 21.00´de başladı. Geceye Akhisar Belediye Başkanı Salih Hızlı, Başkan Yardımcıları Ömer İşçi, İlçe Emniyet Müdürü Engin Pınar, Balkan Göçmenleri Derneği Başkanı Tunay Gül, AK Parti İlçe Başkanı İbrahim Sayın, MHP Akhisar İlçe Başkan Vekili Halil Öksüz, yönetim kurulu, CHP İlçe Başkanı İsmail Fikirli ve Akhisar´da faaliyet gösteren  dernek başkanları katıldı. Gece ilk olarak tütün dizimi, halay çekimi ve helva  dağıtımı ile başladı.

Balkan Göçmenler Derneği Başkanı Tunay Gül;                 ?Akhisar´da birincisini düzenlediğimiz Kültür Buluşması balkan gecemize hoş geldiniz şeref verdiniz.  Bu güzel anlamlı kültür buluşmasını öncelikle bizlere tertip eden  çok değerli Akhisar Belediye Başkanımız Salih Hızlı, olmak üzere Belediye Başkan Yardımcıları Ömer Başkanıma, Ali Başkanıma Latif başkanıma,  her akşam burada gecesini gündüzüne katan Halkla ilişkiler Müdürüme ve ekibine teşekkür ediyorum.  Akhisar Balkan Göçmenleri Derneği olarak  yaptığımız bir çok etkinlikte öncelikle sizlerin huzurunda çok değerli yönetimime , Kadın Kolları temsilcilerime ve ilgisini alakasını eksik etmeyen tüm göçmenlere ve Akhisarlılara  teşekkür ederim.  Biz göçmenler çalışkanız .  Biz göçmenler  sıcak kanlı, komşu canlısıyız, marifetli hünerliyiz, Ata topraklarında yüz yıllarca kılıç kullanmadan,  tek damla kan akıtmadan geçinmesini bilen,  kültürümüzü örfümüzü  yaşayış tarzımızı orada sergileyip  çok şükür ki Ana vatan Türkiye´de olup Türkiye aşığı olmaktan onur ve gurur duyuyoruz.  Buradan sizlerin huzurunda  Erzurum´dan Nene Hatuna,  Gördesli Makbule Hanıma, Balıkesirli Seyit Onbaşıya, Bayburtlu Samet Akdeniz´e, Karadenizli Topal Osman´a, Bitlisli Mustafa Yeter´e ve tabi ki  ?Ya İstiklal Ya Ölüm´ diyerek kurtuluş savaşını başlatan kendisi de bir Balkan Göçmeni olan Mustafa Kemal Atatürk ve tüm silah arkadaşlarını bu ülkenin varlığı birliği ve bekası için  şehit olan gazi olan tüm şehit ve gazilerimizi bir kez daha rahmet ve minnetle anıyorum. Hepinize sonsuz teşekkür ediyorum? dedi.  Akhisar Belediye Başkanı Salih Hızlı ise konuşmasında; ?Çok değerli Akhisarlılar , misafirlerimiz ve protokol, hepinize hoş geldiniz diyorum. Bu gece altıncı gecemiz, altıncı gecede Akhisar ayakta ve burayı hınca hınç doldurdunuz. Balkanlar deyince tabi çok derin bir hikayeyi hatırlıyoruz, derin olduğu kadar hazin bir hikayeyi hatırlıyoruz,  benimde atalarım Balkanlardan göç edip gelmişler,  dolayısıyla bende bu hikayeye kulak misafiri olmuşum dedelerim,  ninelerin bunları bana da anlattılar. Bu göç hikayesi bu derin hikaye hepimizin hikayesi, tabi bizler burada dimdik ayaktaysak ne kadar güçlü bir millet olduğumuzu ispat ediyoruz, belki arada çok büyük sıkıntılar çektik, büyük zorluklar çektik ama yine burada bir aradayız ve birlikteyiz. Hep birlikte Akhisar´ız Türkiye´yiz ve bu millet nasıl ayakta durulabileceğini  bütün Dünyaya ispat ediyor buda bunun göstergesidir. Hepinize teşekkür ediyor saygılar sunuyorum.? dedi. Belediye Başkanı Salih Hızlı´nın konuşmasından sonra  Başkan Tunay Gül, Salih Hızlı´ya 7 iğneli el emeği patik hediye etti. Konuşmadan sonra sahneye Yazar  Göçmen İlber Şiyak davet edildi. Çiçek takdiminden sonra balkan göçmenleri oyunlarıyla devam eden gecede sahneye Murat Balkan, Rumeli Folklor ekibi, Orkestra Sertan , Ekren ve Erşan sahne aldı. Gece boyunca balkan havaları ile coşan Balkan Göçmenleri ve Akhisarlılar doyasıya oynayıp eğlendi


Haber Kaynak : ERHAN ÇELİK