Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Manisalılara Seslendi

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Manisalılara Seslendi


Siyaset 16.03.2014 18:00:33 2131 0

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Manisalılara Seslendi

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, yerel seçim çalışmaları kapsamında Manisa Cumhuriyet Meydanı’nda binlerce Manisalıya seslendi. Yoğun güvenlik önlemleri altında sabahın erken saatlerinden itibaren meydanı dolduran binlerce kişi, Başbakan Erdoğan’a yoğun sevgi gösterilerinde bulundu.

Başbakan`dan önce coşkulu kalabalığa hitap eden Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, 11 yılda çok seçimler geçirdiklerini ve hepsinde başarılı olduklarına dikkat çekerek şunları söyledi:

“Çok şükür oy oranımız yüzde 50’ye yaklaştı. Şimdi geçmişteki başarılarımızı daha da artıracağız. Önce yerel seçimleri sonra cumhurbaşkanlığı seçimlerini. Öyle güçlüyüz ki Sultan Fatih gibi. Kapılarda bekletiliyorduk dilenci gibi davranıyorlardı. Şimdi katrilyonluk yatırımlar yapıyoruz. Paramız var, hazinemiz dolu çok şükür dünyanın en büyük 16’ıncı ekonomisi olmuşuz. Hedefimiz ilk 5’e girmek. Bütün sektörlerde Ak Parti`nin hizmetlerini desteklediniz. Oyumuzu yüzde 50’ye çıkardınız. Bu oyları kara kaşımıza gözümüze vermediniz. Hizmet gördünüz oy verdiniz. Bizim hükümetten anladığımız hizmet etmektir. Siz destek vereceksiniz biz de hizmet edeceğiz. Bu seçimde hükümetimizi aşağı indirmek isteyen başbakanımızı üzmek isteyen şer odakları var. Zaman zaman darbeciler harekete geçti başaramadılar, partimizi kapatmak istediler, partiyi içeriden çökertmek istediler yine de yıkamadılar, yıkamayacaklar. İşte şahidi Manisa meydanındaki yüzbinlerce insan. Hamdolsun alnımız açık."

Attıkları her adımın hesabını verdiklerini belirten Arınç, şunları söyledi: "Biz, yolsuzlukla mücadele için kurulduk. Kim ne yaparsa yapsın, bu hükümete diz çöktürmek için başbakana yapılan her harekete Allah’ın izniyle siz cevap veriyorsunuz. Bunu yapanlar büyük bir ayıpla baş başa kalacaklar ve utanacaklar. Ne olur bu birliğimizi bütünlüğümüzü tüm Manisa’ya iletin. Bu yanlışları yapanlar Allah önünde hesap verecektir.”
Manisalıların yoğun tezahüratları altında konuşmasına başlayan Başbakan Erdoğan da, “Ey şehzadeler şehri Manisa, Fatihlerin şehri evliyaların şehri Manisa, seni yürekten selamlıyorum. Manisa bugün iradesine sahip çıkıyor. Kardeşlerim, şu an 32’inci ildeyiz. Milletimizle kucaklaştık" dedi. Halkın Başbakanına sahip çıktığını anlatan Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: "Halkım başbakanına sahip çıkıyor, iktidarına sahip çıkıyor. Yüzde 59 faizle yüzde 46 faizle halka faizli kredi veren bu MHP zihniyeti değil miydi. Şimdi yüzde 5. Yüzde 5 nere yüzde 59 nere. Şimdi nasıl olacak da bu MHP’ye oy vereceksiniz. Böyle bir yanlış var mı? 30 Mart’ta bunun hesabını sormaya var mısınız? 15 gün kaldı. Bu seçim alışılmış bir yerel seçim değil. Bu seçim üzerinde milli irade üzerinde oyun oynanıyor. Kirli oyunlar var. Biz mücahidiz. 81 vilayet 77 milyon işte bu oyuna itiraz ediyor. Herkes bunun farkında."
Türkiye’nin büyüyen ekonomisinin birilerini rahatsız ettiğini anlatan Erdoğan, sözlerine şöyle devam etti: "Türkiye’nin kucaklayıcı politikası rahatsız etti. Türkiye’nin ilerleyen projesi birilerini rahtsız etti. Biz göreve geldiğimizde milli gelir 231 milyar dolardı. Yani MHP’den böyle aldık. Şimdi 826 milyar dolar. Şimdi yolsuzlukların olduğu bir yerden bu rakama ulaşabilir miyiz? 11 sene de 17 bin kilometre bölünmüş yaptık. Cumhuriyet döneminde 600 kilometre yapılmıştı. Şimdi sormak lazım Bahçeli ve ahalisine siz ne yaptınız? Ne varsa AK Parti iktidarı döneminde oldu. 3,5 yıl kalıp kaçıp gittiler. Niye gittiniz? Çünkü onlar maalesef Sakarya, Kocaeli, Düzce depreminde çöktü. Biz geldik. O deprem yerlerini ihya ettik. Van depremi oldu bir yılda Van yenilendi. Sivas depremi oldu bir yılda Sivas’ı yeniden inşa ettik. Biz buyuz. Ben buradan sesleniyorum: MHP’ye CHP’ye gönül vermiş kardeşlerimize sesleniyorum. Bunların IMF’ye 23,5 milyar dolar borcu vardı. Biz bunu sıfırladık." Türkiye’nin IMF’ye borcu olmadığını anlatan Erdoğan, şöyle konuştu: "Şimdi onlar bizden borç istiyor. 5 milyar dolar. Yolsuzlukların iktidarına böyle şeyler olur mu? Enflasyon yüzde 30’du şimdi yüzde 8. Bunu biz sağladık. Ey MHP ey CHP sizin böyle bir derdiniz yok. Bizim var. En çok bunları çözüm süreci rahatsız etti. İnşallah bunu da çözeceğiz. Şehit cenazesi geldiğinde MHP sokağa dökülürdü. BDP’liler de aynı. Kardeşlerim biz Türkü Kürdü, Boşnağı, Lazı Çerkeziyle hepimiz tek milletiz. Bizim inancımızda ne siyahın beyaza ne de beyazın siyaha üstünlüğü yok. Hiçbir milletin de birbirine üstünlüğü yoktur. Tek millet tek bayrak. Bayrakları bayrak yapan şehidimizin kanıdır. Hilal bağımsızlığımız, yıldız şehitlerimizin simgesi. 780 bin kilometrelik alanın batısında ne varsa doğusunda da o olacak. 10 yıl önce Şırnak’ta, Iğdır’da havaalanı yapılacak dense kim inanırdı. Şimdi Hakkari’de yapılıyor. İsteseler de istemeseler de o havalimanı bitecek.”