Başkan Güral, İddialı Konuştu

Akhisar Manavlar ve Pazarcılar Odası Başkanı Mustafa Güral, oda üyeleriyle Belediye Meclis Salonunda bilgilendirme toplantısı yaptı.


Gündem 28.11.2015 19:08:48 413 0

Başkan Güral, İddialı Konuştu

Akhisar Manavlar ve Pazarcılar Odası Başkanı Mustafa Güral, oda üyeleriyle Belediye Meclis Salonunda bilgilendirme toplantısı yaptı. Güral toplantıda Tahtakale olarak bilinen yerde kurulan köylü pazarını Belediye ile ters düşmek pahasına da olsa kaldıracaklarını söyledi.

Belediye Meclis Salonunda oda üyeleriyle bir araya gelerek bilgilendirme toplantısı yapan Başkan Güral, burada yapılan çalışmaları dile getiren Güral, konuşmasında öncelikle geçtiğimiz hafta vefat eden Marangozlar ve Mobilyacılar Odası Başkanı Recep Akkaya´yı anarak Allah´tan rahmet dileyerek merhum Akkaya´nın ailesine başsağlığı diledi.

PAZARCILARIN TÜMÜ ODAMIZA KAYIT OLMALI

Başkan Güral, toplantıda üyelere yaptığı konuşmada, ?23 Şubat 2014 tarihinde odamızın unvanı Meyveci Sebzeci ve Seyyar Satıcılar odasından alıp Akhisar Manavlar ve Pazarcılar Esnaf Odası olarak değiştirdik. Olağanüstü bir genel kurul yapmıştık ve 190 üyenin evet demesi ile unvanımız değiştirdik. Bu unvan değişikliğini yapmamızın sebebi bundan sonra yeni bir pazar kurulduğunda, örneğin, pazarcılık faaliyeti gösterecek olan, şu an da mevcut pazarlarımızda da pazarcılık faaliyeti göstermek isteyen, eski kayıt dahi olsa Akhisar Manavlar ve Pazarcılar Esnaf Odası´na kayıt olmaları gerekir. Şu anda 386 üyemiz, hiçbir sorun ve sıkıntı yaşamadan pazarcılık faaliyetine devam edecektir.  Ama pazara çıkan manifatura, mefruşat, bakkaliye, peynir, balık, kuru gıda gibi pazarcılık faaliyetlerine devam edebilmeleri için bizim odamıza kayıt olmaları gerekir. Naca 1 ve Naca 2 kodlamaları ile ilgili bundan 2-3 ay önce basın açıklaması yapmıştık. Pazar yerlerinde ne satarsa satsın, saraf dahi olsa tezgah açıp ?ben pazarcılık yapacağım´ diyorsa bizim odamıza kayıt yaptırması gerekir. 

EN BÜYÜK SIKINTI PARK PROBLEMİ

Pazar yerinde bize iletilen en büyük sıkıntı ve sorun şu anda 142 Sokak Pazar yerinin etrafına araç koymak. Ama arkadaşlar bu araçları kusura bakmayın biz koyuyoruz. Biz hepimiz aynı çatı altında çalışıp mücadele veren arkadaşlarız, benim sizden ricam buraya araç koymayalım. Şimdi önemli bir husus daha var. O da Pazar yeri giriş ve çıkış saatleri.  Yazın bu saatleri biraz uzatıyoruz;  ama şimdi akşam 5´te karanlık oluyor.  Pazar yeri girişlerimize yeni demirlerimiz belediye başkanlığımız tarafından yaptırıldı.  Giriş ve çıkışlarımız kontrollü olacak.

KÖYLÜ PAZARINI KALDIRACAĞIM

Tahtakale de kurulan köylü pazarı da kaldırılacak. Ben size yine buradan söz veriyorum.  O Tahtakale köylü pazarını da kaldırılacağım. Ne pahasına olursa olsun,  isterse belediye ile işlerimiz bozulsun. Bu gün bütün kurumlar ile ilişkilerimiz çok güzel. Akhisar´da 14 oda var; ama bizim Akhisar Pazarcılar esnaf odası olarak yerimiz farklı.

BELEDİYENİN CEVABI BİZİ ÜZDÜ

Geçtiğimiz haftalarda imza topladık ve Akhisar Belediyesi´ne Pazar pazarının etrafı çevrilsin diye müracaat ettik. Talebimizi resmi boyutta yazarak ilettik. Akhisar Belediye Başkanlığından ise bize ?Pazarları günüde kurarsanız araç konusunda sıkıntı yaşamayacaksınız. Örneğin Pazar günü kurulacak Pazar için cumartesi gününden tezgahlarımızı kurmayalım. Resmiyette sadece Pazar günleri var. Böylece bu sorun ortadan kalkar´ diye bir cevap geldi. Bu bizi gerçekten çok üzen bir şey. Biz çok zor şartlarda evimize ekmek götüren kişileriz. Biz vatandaşlara daha iyi hizmet verebilmek için kar, kış, soğuk demeden bir gün önceden tezgah hazırlamaya çalışıyoruz? ifadelerini kullandı.

ARTIK BİZİMLE UĞRAŞMAYI BIRAKSINLAR

Türkiye´de kayıtlı esnaf sayısının her geçen gün düştüğünü ve rakamların giderek azaldığını kaydeden Başkan Güral, ? pazarcılar, en zor şartlarda çalışan ve en çok ta vergi ödeyen kesimdir.  Sabahın erken saatlerinde mal almaya, tezgah açmaya gidiyoruz. Ama yolda mali denetim, kontrol. Artık bizimle uğraşmayı bıraksınlar? diye konuştu.


Haber Kaynak : ERHAN ÇELİK