Başkan Hızlı´dan yol açıklaması

Akhisar Belediye Başkanı Salih Hızlı, AK Parti Milletvekili Uğur Aydemir´in basın ile bir araya geldiği kahvaltı programında basın mensuplarının Akhisar içindeki yolların durumu ile ilgili sorularını yanıtladı.


Gündem 4.02.2017 10:31:31 397 0

Başkan Hızlı´dan yol açıklaması

Akhisar Belediye Başkanı Salih Hızlı, AK Parti Milletvekili Uğur Aydemir´in basın ile bir araya geldiği kahvaltı programında basın mensuplarının Akhisar içindeki yolların durumu ile ilgili sorularını yanıtladı. 

Tahir Ün Caddesi, 2. Nakliye Caddesi ve 1. Nakliye Caddesini Büyükşehir Belediyesine vermemelerinin sebeplerinin Kentsel Sit ve Arkeolojik Sit alanları içinde kalmasının olduğunu söyleyen Hızlı; ?Biz her ikisi ile ilgili koruma planı yapmıştık. Kentsel sit bitmişti, arkeolojik sit ve koruma planı da devam ediyor. Dolayısıyla buradaki alacağımız kararlar ile ilgili bunlar bizim uhdemizde kalırsa operasyonel olarak biz gerçekleştireceğimiz şeyleri daha hızlı yaparız diye bizim elimizde tutmuştuk. Bunlar farklı şekilde algılandı. Merkezi Akhisar Belediyesi bırakmak istemiyor gibi. Bunlar olabilir spekülasyon olarak. Fakat sonrasında kentsel sitten sonra koruma planı da son aşamasına geldi biz bu caddelerde TEDAŞ´ında elektrik hatlarının aşağıya alma işlemleri bitti. Bizde 3 cadde ile ilgili ihalelerini projelerini hazırlamıştık. Tüm esnafla bunları paylaşmıştık. Geri dönüşler alıyorduk.

BENDE FARKINA VARMADIM

Bu arada ek bir gündem maddesiyle Büyükşehir´de bu gündeme gelmiş. Bize diyelim ki meclis olacağı zaman 60 tane gündem maddesi geliyor. Biz Akhisar ile ilgili olanları çalışıyoruz gidiyoruz. Mecliste belirlenen gündem maddelerinin içine bazen geç kalmış olanlar da ek olarak eklenebiliyor. O gün 60 gündem maddesine de ek olarak 5-6 madde daha gelmiş. Onun içerisinde Akhisar´daki bu 3 caddenin Büyükşehir´e devri ile ilgili maddeler gelmiş. Bunların hepsi paket halinde oylanmış. Yeni bir durumla karşılaştık. Meclis çoğunluğu da var. CHP´li meclis üyelerimiz bu maddeyle ilgili iyimserler. Dolayısıyla bizde kriz çıkartmamak adına dedik ki biz proje hazırlamıştık. Bu arada Büyükşehri ile yazıştık. Dedik ki biz burada bir üst yapı çalışması yapacağız. Alt yapı ile ilgili bir eksiğiniz var mıdır. Onların yazdığı yazı biz bir şey yapmayacağız devam edebilirsiniz dediler . Fakat sonra bir yanlışlık olmuş. İkinci yazıda biz yağmur suyu kanalizasyon çalışması yapacağız dediler. Biz de tamam dedik. Fakat iş sıkıntılı bir hal alıyor. Sonra bir mutabakata vardık. Sağ olsun daire başkanları da sıcak yaklaştılar. Onlarla birlikte koordineli bir şekilde ara sokaklar dahil olmak üzere mutabakata vardık. Projenin iş programı aciliyetiyle ilgili de büyükşehire yazı yazdık. Dolayısıyla 3 cadde bizim de koordinasyonumuz ile yapıma geçilecek. Bu arada yağmur suyu kanalları ve içme suyu hatları kontrol edilecek? dedi.

 (MÖ)


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ